© Çerkezköy Ekspres

AKAY: “BİR BUÇUK SENE SONRA ÇERKEZKÖY’DE HIZLI TREN HAREKETİ GÖRECEĞİZ”

Yüksek Hızlı Tren hattı ile birlikte ilçede meydana gelebilecek ulaşım sorunları ile ilgili TCDD yetkilileri ile bir toplantı yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; “Toplantıda yetkililere ‘Çerkezköy’e ne zaman gelirsiniz’ dedim. Onlar ise bir ile bir buçuk sene arasında olduğunu söyledi. Çerkezköy’de söylediğim süre zarfında hızlı tren inşaatı hareketi göreceğiz. Hızlı tren geçecek biz nereden geçeceğiz demiştik. Bu sorumuzu cevap arıyorduk ve cevabımızı da aldık” dedi.

Çerkezköy’ün içinden geçecek olan Yüksek Hızlı Tren hattı ile birlikte kentte meydana gelebilecek ulaşım sorunlarının tespiti ve bu sorunların çözümü amacıyla Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, kentin içinden geçecek olan Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın beraberinde getireceği ulaşım sorunlarını en aza indirmek amacıyla ilçedeki iki adet hemzemin geçidin bulunduğu bölgelerde yapılması planlanan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Belediye ve TCDD yetkilileri meydana gelebilecek sorunların çözüm önerileri üzerinde mutabakata vardı.

YAPILACAK ÇALIŞMALAR PROJELENDİRİLECEK

BSH Kavşağı’ndaki hemzemin geçide ulaşımın, yapılacak olan altgeçit ile sağlanmasına karar verilen toplantıda; İstasyon Mahallemizdeki hemzemin geçitten sağlanan ulaşımın da spor salonunun olduğu noktadan yapılacak olan üstgeçit ile Hükümet Caddesi’ne bağlanması yönünde fikir birliğine varıldı. Toplantıda oluşturulan çözüm önerileri noktasında yapılacak çalışmalar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin de katılacağı toplantıyla birlikte projelendirilecek ve protokol altına alınacak.

“CEVABIMIZI ALDIK”

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay; “Toplantıda yetkililere ‘ Çerkezköy’e ne zaman gelirsiniz’ dedim. Onlar ise bir ile bir buçuk sene arasında olduğunu söyledi. Çerkezköy’de söylediğim süre zarfında hızlı tren inşaatı hareketi göreceğiz. Hızlı tren geçecek biz nereden geçeceğiz demiştik. Bu sorumuzu cevap arıyorduk ve cevabımızı da aldık. Derdimiz Çorlu yolu ile Namık Kemal Bulvarının mezbaha kavşağı arasında engelsiz bir şekilde alttan yada üstten geçecek şekliyle bir proje ortaya koymaktı. Bizim üstten geçme planımız vardı. Treni yükselttiğimiz zaman üstten geçme planı ortadan kalktı. O zaman diğerini biraz daha yükseltin onun altından geçelim diye talepte bulunmuştuk. Derdimiz bu projede trafik sıkıntısı yaşamamaktır. Proje inşallah Çerkezköy’e hayırlı olur” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER