© Çerkezköy Ekspres

ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ İÇİN OYUNCAK ÜRETİYORLAR

2019 yılı imalat sanayinde mesleki eğitimin geliştirilmesi mali destek programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı’ndan hibe almaya hak kazanan Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde anasınıfı öğrencileri için ahşap oyuncaklar üretiliyor.

Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin ‘Eski ahşap sıralar oyuncak oluyor, doğanın ve çocukların yüzü gülüyor’ isimli projesi kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı’ndan alınan hibe ile okulda oluşturulan atölyede üretilen oyuncaklar, anasınıfı öğrencilerine dağıtılacak.

HİBE ALMAYA HAK KAZANDI

Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından Trakya Kalkınma Ajansı’na sunulan proje kabul edildi. Bir yıl boyunca devam edecek proje ile okullarda kullanılan eski ahşap sıraların, çeşitli işlemlerden geçirilerek oyuncağa dönüştürülmesi ve anasınıfı öğrencilerine dağıtılması amaçlanıyor. Bu şekilde kullanılmayan sıralar yeniden işlenerek, zararsız bir şekilde eğitime kazandırılabilecek.

PROJENİN AMACI

Toplam maliyeti 382 bin 901 lira olan projenin maliyetlerinin tamamı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanıyor. 55 kız, 58 erkek ve 2 engelli öğrencinin katılımıyla oluşturulan projede, öğrencilerin tecrübe kazanması ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması da amaçlanıyor. Ayrıca proje sonunda oluşturulan zararsız oyuncaklarla anasınıfı öğrencilerinin oyuncak ihtiyacının da giderilmesi amaçlanıyor.

ANASINIFLARINA DAĞITILACAK

Ahşap oyuncak üretimi hakkında bilgi veren Proje Yürütücüsü Çetin Çelik; “Eski ahşap sıralar okullardan toplanıyor ve planya, kalınlık ve daire testere makinelerinde ebatlama işlemi gerçekleştiriliyor. Sonrasında CNC ve Lazer yakma makinelerinde oyuncak tasarlanıyor. Zımpara işlemleri ve sağlığa zararsız boyalarla yapılan boyama işleminin ardından ise oyuncaklar paketlenerek Çerkezköy’deki anaokullarına ve Tekirdağ’daki şehit ailelerinin çocuklarına dağıtımı yapılıyor” dedi. Projenin 1 yılı kapsadığını ve Ekim 2020 yılında sona ereceğini ifade eden Çelik, oyuncak dışında ofis mobilyaları ile sıra ve masa üretimi de yaptıklarını belirtti.

“TEKNİK OLARAK HER İMKANA SAHİBİZ”

Okul Müdürü Hasan Dede ise; “Okulumuz mesleki okul olması nedeniyle imalata yönelik projelerin aktif halde kullanılması için Trakya Kalkınma Ajansı ile imalatı desteklemesiyle ahşap oyuncakların üretimi projesi onaylandı ve ilk numunelerimizi yaptık. İlk oyuncaklarımı öğrencilerimize hediye edeceğiz. Daha sonra bölgemizin ve ülkemizdeki tüm okulların ahşap oyuncak ihtiyacını karşılamış olacağız. Bu bizim ayrı bir boyutumuz. Mobilya ve İç Tasarım bölümü olarak okullarımızın bütün moıbilya ihtiyacını karşılamak için her donanıma sahibiz. Bölgenin bilinen ve üreten bir okulu olmak için önümüze hedef koyduk. Trakya bölgesinin sanayi bölgesi olması nedeniyle, bu sanayide ki gelişime bizde mesleki okullar olarak ayak uydurmak ve sanayi sektörüne öncü olma çabasında olacağız. Meslek liseleri memleket meselesi olmaktan çıkacak memleketin üreten gözbebeği, üretime katkı sunan dünyada aranan teknik eleman yerler olacaktır. Bunun ispatını Kovid-19 sürecinde görmüş olduk. Okulumuzda teknik olarak her imkana sahibiz. 8 öğretmen ve 140 öğrenci ile üretimlerimiz devam ediyor. Okulumuzda elektrik-elektronik, çocuk gelişimi ve sıhhı tesisat bölümleri de mevcut. Kısa zaman içerisinde sıhhı tesisat ve iklimlendirme bölümümüzde de yeniliklerimiz olacaktır” ifadelerini kullandı.

“HEM İLÇEMİZİN HEM İLİMİZİN TALEPLERİ KARŞILANACAK”

Proje hakkında bilgi veren Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de; “2019 yılı Trakya Kalkınma Ajansının ‘İmalata Dayalı Mesleki Eğitimi Güçlendirme’ projesi kapsamında hibe duyurusuna Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ‘Eski Ahşap Sıralar Oyuncak Oluyor, Çocukların Yüzü Gülüyor’ projesi ile başvuru yaptık. Hibe isteğimiz ajans tarafından kabul edildi ve Kızılpınar Çok Programlı Lisemizde okul müdürümüz başta olmak üzere mobilya öğretmenlerimiz öncülüğünde projenin tüm cihazlarının teslimi okulumuza yapıldı. Bunun yanında ‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ projesi ile sınıflarımızdan çıkan eski ahşap sıralarımızın tamamı okulumuza teslim edildi. Bundan sonraki süreçte inşallah okulumuz hem ilçemizin hem de çevre il ve ilçelerimizin talep ihtiyaçlarını karşılayacaktır” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER