© Çerkezköy Ekspres

“BU SEÇİMLER YENİ BİR SİYASİ DEVRİN BAŞLANGICI OLACAK”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Bülent Kaya, Beyaz Konak’ta Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltı programına katılarak partililerle istişare toplantısında bir araya geldi.

Programda konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Avukat Bülent Kaya, “Saadet Partisi olarak 2023 seçimlerinin ülkemizin siyasi tarihi açısında önemli bir siyasi devrin kapandığı yeni ve çok önemli bir siyasi devrin başladığı bir seçim olarak görüyoruz. 15 Mayıs sabahından sonra beşinci milli görüş hükümetinin de bu ülkeye hizmet etmek için iş başına geleceğine inanarak bu seçimlere giriyoruz ve seçimlerden çok umutluyuz” dedi. Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltılı programında DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Cem Avşar, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Arslan Ateş, Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Halil İbrahim Kart, Çerkezköy İlçe Başkanı Yusuf Aydın, Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, DEVA Partisi Çerkezköy ilçe Kurucu başkanı Yunus Kara ve partililer katıldı.

“15 MAYIS SABAHI YENİ BİR YÖNETİMLE UYANACAĞIZ”

Programda açılış konuşmasını Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Halil İbrahim Kart yaptı. Kart,  “Günlerdir Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte hareket etmekteyiz. Bazen insanlar seçimi kazanacağını ümit eder, bazen de seçimi kazanacağına ikna olur. Çorlu mitinginde seçimleri kazanacağımıza ikna oldum. Ülkemiz inanıyorum ki 15 Mayıs sabahına yeni bir yönetimle uyanacaktır” dedi.

CEM AVŞAR, “BU SİSTEME KARŞIYIZ”

Sonrasında konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Cem Avşar, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimin çok önemli olduğunu belirterek; seçimlere sadece 9 gün kaldığını, bu seçimde bir kişiyi seçmeyeceklerini ve bir sistemin kararını vereceklerini kaydetti. Avşar; “Diyeceğiz ki ‘bu sistem tek bir kişinin, tek bir zihniyetin,  tek bir düşüncenin ve tekçi bir anlayışın sistemi olarak mı devam edecek, yoksa birlik, beraberlik içerisinde ortak akılla, istişareyle toplumun tüm kesimlerinin bir masa etrafında bu ülkenin 86 milyonu için karar verdiği bir Türkiye’ye mi kapılarımızı aralayacağız? Bu sözlerim tam da 6’lı masanın temelini atan cümlelerdir. Birbirimizin kara kaşına, kara gözlerine sevdalanarak bu altılı masanın etrafında oturmadık. ‘Bizim bu sisteme itirazımız var, biz bu sisteme karşıyız, biz bir kişinin her şeye karar vermesine, ‘ya bendensin ya benim için yoksun’ demesine karşıyız’ dedik. Bunun için de parti ideolojilerimizi kimliklerimizi de sırtımıza alarak, bizden farklı düşünenlerle bir masa etrafına oturduk. ‘Bu sistem ardık değişmeli’ dedik. Bunun adı güçlendirilmiş parlamenter sistem olmalı, ilk mutabakatımız buydu. Bu mutabakatımızı ilerlettik, anayasa değişikliği dedik. Darbe anayasasıyla önerimizi de 6 parti birleştirdik. Memleketin bugün ekonomi, eğitim, sağlık, hak, hukuk, adalet noktasında sorunları var. Bunlarla ilgili ne varsa masaya koyduk. Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, İYİ Parti, Demokrat Parti, Cumhuriyet Halk Partisi çalışmalarını getirdi. Devlet kademelerinde yıllardır görev yapmış, özel sektörde görev yapmış, bu memleketin daha güzel yarınlara ulaşması için biriken bütün akıllar bu masada buluştu. Ülkenin yakıcı sorunlarına çözüm olacak 2 bin 200 maddelik ortak politikalar mutabakat metnimizi yazdık. Hani bize dediler ya, ‘Bunlar oturuyor, kalkıyor, ne yapıyor?’ Onlar gibi biz öğlen oturup akşam ittifak demedik. Bir masa etrafında hem genel başkanlarımız, hem genel başkan yardımcılarımız, hem merkez yöneticilerimiz hem teşkilatlarımız çalışa çalışa birbirimizi ikna ede ede, birbirimizin değerleriyle, birbirimizin siyasi öngörüleriyle ama onları arkada bırakmadan, yanımıza alarak bir etrafında buluştuk. Ama bunları gerçekleştirebilmemiz için seçimleri de kazanmamız gerekiyor. Bunu da birlikte başaracağız. İlk olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması konusunda, ardından da mecliste maksimum milletvekili sayısına ulaşmamız için beş siyasi parti ile aynı listede seçimlere girmekteyiz. Saadet Partisi’nin, milli görüşün bu masanın içerisinde olması, masanın kurucusu olması ve Türkiye’nin ikinci yüzyılında belirleyici kalkınma hamlesinde elini taşın altına koyması çok kıymetlidir, çok değerlidir” diye konuştu.

“EN İYİ ŞEKİDE HİZMET EDECEĞİZ”

Stratejik olduğu kadar tarihi öneme taşıyan bir seçime girdiklerini ifade eden Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Arslan Ateş de, “Trakya’da, Trakya’nın incisi Tekirdağ’da millet ittifakı olarak en hayırlı ve en güzel neticeyi alacağımıza dair inancımız tamdır” dedi.  Programda konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Bülent Kaya ise “Saadet Partisi olarak 2023 seçimlerinin ülkemizin siyasi tarihi açısında bir siyasi devrin kapandığı yeni bir siyasi devrin başladığı bir seçim olarak görüyoruz. Bizler 2023 sonrası yepyeni bir sürece, yepyeni bir siyasi döneme, yepyeni bir siyasi dönemin etkin bir siyasi partisi olarak hazırlandık. Rahmetli Erbakan Hocanın 1974’te Bülent Ecevit ile kurmuş olduğu koalisyon, milli görüşün ilk hükümetiydi. Ardından rahmetli Süleyman Demirel’le 2 hükümet kurduk. Onlar da milli görüşün ikinci ve üçüncü hükümetleriydi. 1996’da Tansu Çiller ile beraber Refahyol Hükümetini kurduk. O da bizim dördüncü hükümetimizdi. Biz 2023 seçimlerine giderken 14 Mayıs’ta sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiğimiz güven oylarıyla aslında milli görüşün beşinci hükümetini kurmak ve güven oyu vermek üzere bu seçime gittiğimizi, 15 Mayıs sabahından sonra beşinci milli görüş hükümetinin de bu ülkeye hizmet etmek için iş başına geleceğine inanarak bu seçimlere giriyoruz. 2023 bizim için hem parlamento hem de iktidar olarak bu memlekete hizmet için 2002’den bu yana, iktidar olarak ket vurduğumuz çalışmaların yeniden güçlü bir şekilde başlayacağı bir seçim olacak” dedi.

  

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER