GÜNDOĞDU; “ARAÇLARIMIZI ÇEKECEĞİZ”
ÇERKEZKÖYTekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası Başkanı Aşkın Gündoğdu servis çektikleri işyerlerinin servislere mazot desteği vermemekte ısrarcı olduklarını belirterek, mazot desteği vermeyen şirketlerden servis araçlarını çekeceklerini ifade etti.
Aşkın Gündoğdu konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Devamlı artan akaryakıt fiyatları, lastik ve diğer girdiler ile şoför ücretleri karşısında servisçilerimiz çok zor durumda. Aldıkları ücretle mazot giderini dahi zor karşılıyor ve çoğu zaman ise karşılayamıyorlar. Şirketler servisçilere artan fiyatlara göre mazot farkı vermelidir. Ancak vermiyorlar. Bazı şirketler ise yüzde 7-10 nispetinde fark verme eğiliminde. Ancak bunu neye göre verecekler? Onların verecekleri bu miktar giderlerimiz karşısında çok çok az. Bir işe yaramıyor. Mazot 30 TL olmuş aldığımız ücretlerle mazotun fiyatını karşılayamaz durumdayız. Bizlerin talebi artan mazot fiyatlarına göre bir fark verilmesini istiyoruz. Bayram sonunda eğer ki artan mazot fiyatlarına göre fark verilmez ise şirketlerden araçlarımızı çekme kararı aldık ve bunda da kararlıyız. Mazot farkı vermeyen firmalardan araçlarımızı çekeceğiz. Asgari ücrete bile zam yapıldı. Belirttiğim gibi artan asgari ücret zammı ile birlikte şoför maaşları, yedek parça, lastik gibi bir çok girdilerimiz zamlandı. Bizler sadaka istemiyoruz. Hakkımız olan mazot farkını talep ediyoruz. Eğer ki mazot farkı bizlerin talepleri doğrultusunda yani artan yakıt fiyatlarına göre verilir ise ne firmalar ne de servisçilerimiz zarar görmez. Biz bağcıyı dövmek değil hep birlikte üzüm yemek istiyoruz. Herkes mutlu olsun evine ekmek götürsün istiyoruz” dedi.
“ARAÇLAR SU MU YAKIYOR? SU BİLE PARA”
Aşkın Gündoğdu konuşmasını şöyle sürdürdü, “Şunu da belirtmek istiyorum. Odamıza gelen bilgilere göre okul servisi çeken kooperatifler mazot farkı istemiyormuş. Şimdi 3 ay yatacaklar sonra ne olacak? Okul servisleri su mu yakıyor? Su dahi devamlı zam görüyor. Su da paralı. Okullar eylülde açıldığında belki mazot 40 TL ya da daha fazla olacak. O zaman fark istemeyecekler mi? Şu anda mazot biraz düşmüş olsa da belirtiğim gibi yine yükselecek. Akaryakıt fiyatları yükseldikçe de gerek araç girdileri gerek gıda, yani her şey A-Z’ye kadar zamlanıyor. Okul servisleri de şimdiden mazot farkı istemeli. Eğer ki almazlar ise kendileri çok zor durumda kalacaklar. Sonra bize gelip zam istiyoruz diye ağlanmasınlar” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir