© Çerkezköy Ekspres

MECLİS TOPLANTISI, AKAY BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

Açılış ve yoklama ile başlayan Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısının ilk oturumunda gündemin birinci maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 18.04.2024 gün ve 88418 sayılı kesin hesap hakkındaki yazısı görüşülerek, incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 19.04.2023 gün ve 88504 sayılı seçilen Belediye Başkan Yardımcısı ücretlerinin tespit edilmesi yazısı görüşülerek incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

GÜNDEM MADDELERİ KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ

Belediye Meclis gündeminin 3. maddesinde yer alan Zabıta Müdürlüğünün 19.04.2024 gün ve 88525 sayılı Resmi Mühür hakkındaki yazısı görüşülerek, yeni bir Resmi Mühür yaptırılması oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra Meclis gündeminin dördüncü maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 19.04.2024 gün ve 88591 sayılı Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 45 da 3 parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı inceleme raporu yazısının görüşülmesi ve gündemin 5. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 19.04.2024 gün ve 88593 sayılı Kızılpınar Atatürk Mahallesi 30 metrelik imar yolu ve park-rekreasyon alanına ilişkin Uygulama İmar Planı değişikliği askı itirazı hakkındaki yazısı görüşülerek incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

İLAVE GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Belediye Meclis gündeminin 6. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 25.04.2024 gün ve 88690 sayı Veliköy Mahallesi 165 ada 12 parsel yazısının görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Meclis gündemine ilave edilen diğer gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

ARAÇ KİRALAMA İHALELERİ 36 AY SÜRELİ OLACAK

Mayıs ayı Meclis toplantısına sonradan ilave edilen 2 adet boş ve dolu kadroda derece değişikliği yapılması Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 36 ay süre ile araç kiralama işi ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün çöplerin toplanması, nakli ve şehir temizliği hizmetlerinde kullanılmak üzere 36 aylığına araç kiralama işi Belediye Meclisi tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

BAŞKAN AKAY’A YETKİ VERİLDİ

Ardından Belediye iştirak şirketleri Çerkezköy Tarımsal ve Kimyasal Ürünler Satış, Pazarlama A.Ş. ile Çerkezköy Halk Ekmek Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yapılacak olan Genel Kurullarında Çerkezköy Belediyesi’ni temsil etme ve oy kullanmak için Belediye Meclisi tarafından Belediye Başkanına oy birliği ile yetki verildi. Çerkezköy Halk Ekmek Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sermaye artırım talebi ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

TEKNİK GEZİYE KATILIM SAĞLANACAK

Toplantı, 5-15 Haziran tarihlerinde Danimarka’nın Kopenhag şehrinde Avrupa Birliği tarafından düzenlenecek teknik geziye Belediyeyi temsilen Çerkezköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde çalışan 3 çalışanın görevlendirilmesi ve hizmet damgalı pasaport alınması Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.

6 MAYIS PAZARTESİ GÜNÜ MECLİS YENİDEN TOPLANACAK

İlave gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı Meclis toplantısının ilk oturumu sona ererken, Belediye Başkanı Vahap Akay, Komisyonlara gönderilen konuların karara bağlanmak üzere Belediye Meclisi’nin 6 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00’da yeniden toplanacağını belirterek, Meclis oturumunu sonlandırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER