© Çerkezköy Ekspres

SAYGIN; “KILIÇDAROĞLU HERKESE GÜVEN VEREN BİR LİDER”

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, genel merkezin ortaya koymuş olduğu projelerden, Vahap Akay’ın çalışmalarından, mülteci sorunundan, sandık güvenliği ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündem de olan adaylık konularına da değindi.

İl Başkanı Saygın, milletvekilleri ile birlikte halk buluşmaları düzenleyeceklerinden ve vatandaşlar ile iç içe olup sorunlarını dinleyeceklerinden bahsetti. Saygın, sandık güvenliği noktasında ilçe eğitimlerinin devam ettiğine değindi.

“ANKETLERDE ÖNDEYİZ”

İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, mevcut rejimi ucube olarak tanımlayıp, “Bu tek adam rejimine son vermemiz gerekiyor, demokrasiyi tekrardan tesis edip parlamenter sistemi geri getireceğiz” dedi. Saygın, oy oranlarının anketlerde yükselişte olduğuna ve Ak Parti’nin ikinci parti durumuna geldiğini ifade etti.

“DEVLET DESTEĞİ ÇOK KISITLI”

Saygın, CHP sadece konuşuyor çözüm getirmiyor şeklinde eleştirenlere, parti programı ve proje kitapçıklarını okumalarını tavsiye etti. Saygın, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın çalışmalarına da değinerek, “Görüyorsunuz hiç durmadan çalışıyor, kimseyi ihmal etmemeye çalışıyor. Yol çalışmalarında ise devlet desteği çok kısıtlı. Kısıtlı olanaklar dahilinde kaynak bulmaya çalışılıp, mücadele sürdürülüyor” şeklinde konuştu.

OSMANLI CAMİİ HAKKINDA

Saygın, TESKİ’nin çalışmaları dahilinde suyu daha ucuz hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Gündem de olan Osmanlı Camii duvarlarının yıkılması noktasında ise Saygın, kazanç ve kayıp olarak değerlendirildiği zaman çok faydalı bir icraat diyerek, Ak Parti’nin neyi tenkit edelim diye düşündüklerini, bir şey bulamayınca bu konuyu gündeme taşıdıklarını söyledi.

“MÜLTECİLER HAKKINDA BİRİM KURULACAK”

Saygın mülteciler hakkında, Vahap Akay’ın göç ile alakalı ayrı birim kurduğunu söyledi. Saygın, “Dünya’nın hiçbir yerinde nüfusunun yüzde 10’u kadar mülteci alan ülke yok. Bizi Avrupa’da övüyorlar. İstemiyoruz. Biz iktidara geldiğimiz zaman bu konu hakkında yine bir birim kurup sağlıklı bir şekilde ülkelerine geri göndereceğiz” dedi.

“KILIÇDAROĞLU HERKESE GÜVEN VEREN BİR LİDER”

CHP’nin Milliyetçi ve Atatürkçü çizgiden uzaklaştığı yönündeki eleştirilere Saygın, “Genel Başkanımız hiçbir şekilde hata yapmıyor. Vaat vermiyor. Genel Başkanımız devlet terbiyesi olan ve herkese güven veren bir lider. Her konuşmasında Atatürk’ten bahseden bir liderimiz var. O yüzden bu eleştiriler bizi bağlamaz hatta Genel Başkanımıza yönelik bu tarz eleştirileri suç olarak görürüz” açıklamalarında bulundu. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı noktasında ise; “Burada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı olmasını istemeyecek kimse yoktur. Doğal olan bu” şeklinde konuştu.

ŞOFÖR ESNAFINI DİNLEDİ 
Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, beraberindeki il ve ilçe yönetimi, Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası’nı ziyaret etti. Oda Başkan Vekili Nihat Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen heyet, Çerkezköylü şoför esnafının sıkıntılarını dinledi. 
Ziyarette konuşan Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası Başkan Vekili Nihat Yıldız, Oda çalışmaları ve faaliyetler hakkında heyeti bilgilendirdi. Yıldız, “Çerkezköy’de sorun araç eksikliği değil. Bizlerin tek problemi trafik. Bir de bugünkü şartlarda öğrenci servisçiliğinin yürüyebilmesi için en az üç tane okula servisi çekmesi gerekiyor şoför arkadaşlarımızın. Bu trafik yoğunluğu esnasında üç okul değil iki okul bile yapılmaz. Bizlerin trafik sorununu hafifletecek başlıca çözümlerden biri alternatif yoldur. Bir de sahte plaka sorunuyla karşı karşıyayız. Yapacak çok işimiz var, sizlerin desteği bizler için çok önemli. Bizleri ziyaret ettiğiniz için ve sıkıntılarımızı dinlediğiniz için sizlere teşekkür ederiz” dedi. 
ESNAF ODASINI ZİYARET ETTİ
İl Başkanı Saygın ve beraberindeki partililer Çerkezöky Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı seçilen Erkan Zümbül ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.Yönetimiyle birlikte CHP’lileri misafir eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, İl Başkanı Saygın’a nazik ziyareti için teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER