© Çerkezköy Ekspres

YARIM ASIRLIK GÜNEŞLER OTEL’DE YENİ DÖNEM RESMEN BAŞLADI

Çerkezköy’de yarım asırdır faaliyet gösteren Güneşler Otel’in işletmecisi el değiştirdi. Güneşler Otel’in yeni sahibi Betül Başaran, otelin koordinatörü ve eşi Tufan Başaran ile otelin Müdürü Olcay Acar ile basın toplantısı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda, aynı isimle devam edeceklerini aktaran İşletme Sahibi Betül Başaran; “Güneşler Oteli, güzel günlerde yeni bir otelcilik anlayışıyla hizmetlerini sürdürecek” dedi.

Çerkezköy’de yarım asırlık tecrübesi ile faaliyet gösteren Güneşler Otel, yeni işletmecisi ve yeni konsepti ile hizmet vermeye devam edecek. Hafta sonu basınla bir araya gelerek çalışmalarını aktaran, İşletme Sahibi Betül Başaran, İşletme Koordinatörü Tufan Başaran ve otel Müdürü Olcay Acar, yeni konsept hakkında bilgi verdi.

“YENİ OTELCİLİK ANLAYIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

İlk olarak konuşan Otelin Sahibi Betül Başaran, 1994’de kurulan Güneşler Otel’in yeni bir anlayışla daha güzel günlere doğru hizmet vermeyi sürdüreceğini belirterek; “Güzel Güneşler Oteli, güzel günlerde yeni bir otelcilik anlayışıyla hizmetlerini sürdürecek” İfadelerini kullandı. Gazetecilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başaran, daha sonra sözü otelin koordinatörü ve aynı zamanda eşi olan Tufan Başaran’a bıraktı.

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE GAYRET GÖSTERECEĞİZ”

İstanbul’daki yatırımlarını Çerkezköy’e ve Güneşler Otel’e kaydırdıklarını dile getiren Tufan Başaran, “Güneşler Otelin güzel bir geçmişi vardı. Aile olarak zaten bölgenin insanıyız. Buraya yatırım yapmak istedik. Çerkezköy her geçen gün büyüyen, gelişen bir yer. Yıllık nüfus artışı 15 bine ulaşmış durumda. Bu yüzden ailece İstanbul’daki yatırımlarımızı Güneşler Otel’e yönlendirdik. Bir aile ortamında müşterilerimize ev ortamı yaşatmak için elimizden geldiğince gayret göstereceğiz. Eşim her şeyden taviz verebiliriz ama hijyen ve temizlikten asla dedi. Bu yüzden bizzat kendisi ilgileniyor” ifadelerine yer verdi. Tufan Başaran’ın sözlerinin ardından devam eden Betül Başaran, “Kadın elinin değmesi hijyen ve temizlik konusunda çok önemli. Bu yüzden bizzat kendim otelin temizlik ve hijyen konularıyla ilgileniyorum” şeklinde konuştu.

“EV ORTAMINI YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Toplantının son bölümünde Otel Müdürü Olcay Acar, açıklamalarda bulundu. Acar, yaklaşık bir aydan beri Güneşler Otel’in işletmesinin kendileri tarafından yapıldığını hatırlatarak, “Bugün sizlerle tanışmak ve kendimizi Çerkezköy halkına anlatmak istedik. Yaklaşık 1 aydır otelin işletmesini yürütmekteyiz. Bu süreçte, kendim bizzat müşterilerimizden şikayet konularını öğrenmeye çalışıyorum. Şu ana kadar ciddi bir şikayet almadık. Yüzde 90 memnuniyet dönüşleri alıyoruz. Tabii müşterilerimizin fikirleri ve söyleyecekleri bizim için önemli. Nerede ne eksiğimiz var, bunları öğreniyoruz. Müşterilerimizin görüşleri bizim için çok önemli. Sıcak su, internet, otopark konularında memnuniyet içeren görüşler alıyoruz müşterilerimizden. Ev ortamını yaşatmaya çalışıyoruz.” dedi.

“KALİTEDEN ÖDÜN VERMİYORUZ”

Otelin özellikle de Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalara şehir dışından gelecek olan misafirlere yönelik, bir çalışma içinde olduğunu bu yüzden anlaşma yaptıkları fabrikalara ücret konusunda indirim de uyguladıklarını hatırlatan Otelin Müdürü Olcay Acar, “Çerkezköy’deki diğer oteller bizim rakibimiz değil. Hepsiyle aramız iyi. Biz ortalama bir fiyat politikası izliyoruz. Diğer otellerden fiyat konusunda farklılığımız yok. Yeni giriyoruz diye fiyat indirelim diğer otellere karşı diye bir tutumumuz yok. Ancak anlaşma yaptığımız fabrikalara indirimimiz elbette oluyor. Kaliteden ödün vermiyoruz. 25-30 yıllık temiz bir geçmişe sahip otel. Elbette küçük bir tadilattan geçirdik. Bundan sonrada bazı değişiklikler olacaktır. 69 odamız var. Yatak kapasitemiz ise 135. Yaz aylarında restoranımızda deniz ürünlerine yer vereceğimizi söyleyebiliriz. Böyle bir düşüncemiz var. Balık bölgemizde çok tüketilen bir ürün değil. Biz deniz ürünlerine ağırlık vermeyi düşünüyoruz” diye konuştu. Gazetecilerin sorularını da değerlendiren Güneşler Otel’in yeni yönetimi, nişan, düğün gibi toplu davet ve yemeklere de otelin açık olacağını kaydetti. Ayrıca yine gazetecilerin soruları üzerine Güneşler Otel’in ismini de değiştirmeyi düşünmediklerini belirten Betül Başaran, “Temiz bir geçmişe sahip Güneşler Otel, ismini değiştirmeden yine temiz bir geleceğe taşımak istiyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER