YENİDEN REFAH PARTİSİ ÇERKEZKÖY İLÇE BAŞKANI OKAY: “VATANDAŞLARIMIZIN GÜVENLİĞİ TEHLİKE ALTINDADIR”
ÇERKEZKÖYYeniden Refah Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Rafet Okay, yaptığı açıklamada Cengiz Topel Caddesi’ndeki yoğun trafik akışına dikkat çekerek, “Vatandaşlarımızın güvenliği ciddi şekilde tehlike altındadır.” dedi.
“CENGİZ TOPEL CADDESİ’NDE IŞIKLANDIRMA EKSİKLİĞİ VAR”
İlçe Başkanı Rafet Okay, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Çerkezköy’de son dönemde trafik yoğunluğunun ve kazaların en fazla yaşandığı bölgelerden biri olan Cengiz Topel Caddesi’nde vatandaşlarımızın güvenliği ciddi tehlike altındadır.
Yüzme havuzunun bulunduğu bölgede, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni konulan trafik ışıkları mevcut riskleri azaltmakta yetersiz kalmaktadır. Bu yolda ışıklandırma eksikliği, geniş orta refüj, hatalı kavşak düzenleri ve yüksek araç hızları kazalara adeta davetiye çıkarmaktadır.
Özellikle Beyaz Konağın bulunduğu kavşak ile Petrol Ofisi’nin önündeki kavşağa acilen sinyalizasyon sistemi kurulması gerekmektedir. Ayrıca Çaylak Sokak kavşağı da ciddi bir risk taşımaktadır. Bu kavşak yeniden değerlendirilmeli, gerekirse kapatılarak trafik akışı daha güvenli bir noktaya yönlendirilmelidir.”
“GECE SÜRÜŞLERİ SON DERECE RİSKLİ”
Okay, Cengiz Topel Caddesi güzergâhında çok sayıda kafe, restoran ve okul bulunduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
“Bu işletmelere gelen vatandaşların yol kenarına park etmesi, araçlardan inip binerken hem kendileri hem de diğer sürücüler için büyük tehlike oluşturmaktadır. Ayrıca yolun yetersiz aydınlatması ve karşı şeritten gelen araç farlarının etkisi, gece sürüşlerini son derece riskli hale getirmektedir.
Orta refüjün daraltılarak yola dâhil edilmesi, yaya geçitlerinin artırılması, yol boyunca hız kesici uygulamaların çoğaltılması ve aydınlatmanın güçlendirilmesi artık bir zorunluluk haline gelmiştir.
Cengiz Topel Caddesi, her geçen gün büyüyen ve nüfusu artan Çerkezköy’ün en işlek noktalarından biridir. Hızlı tren hattının devreye girmesiyle birlikte Tepe bölgesindeki trafik yoğunluğu daha da artacaktır.
Bu nedenle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin vakit kaybetmeden gerekli düzenlemeleri yapması, vatandaşlarımızın can güvenliği açısından hayati önem taşımaktadır.
Bizler, bu caddede yaşayan ve her gün bu yolu kullanan vatandaşlar adına, daha fazla can yanmaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.” dedi.
İlginizi Çekebilir