Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

1911’DE KRİTİK BEKLEYİŞ

1911’DE KRİTİK BEKLEYİŞ
Çerkezköy 1911 Spor Kulübü Başkanı Murat Yiğit Aslan, uzun süredir devam eden sessizliğini bozdu. Aslan, yaptığı açıklamada Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüşmenin ardından takımın durumunun netlik kazanacağını ifade etti.
MUSTAFA ÇETİN

2021-2022 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig 8.grupta mücadele ederek sezonu 42 puanla ikinci sırada tamamlayan 1911 Çerkezköyspor’da 2022-2023 sezonu öncesinde sessiz bekleyiş sürüyor. Takımın durumu hakkında son bilgileri paylaşan Kulüp Başkanı Murat Yiğit Aslan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’la yapılacak görüşmenin ardından yollarına devam edeceklerini söyledi.

“TAKIM BELEDİYENİN DEĞİL, ÇERKEZKÖY HALKININDIR”

Kulübün son durumu ve lige katılıp katılmayacağı konusunda sessizliğini bozan Kulüp Başkanı Murat Yiğit Aslan, “Geçen yıl bu takımı yönetimdeki arkadaşlarımız ile birlikte kayyumdan aldık. Takımı bir yerlere getirmeye çalıştık ve başarılı da olduk. İlk sezonumuz olmasına rağmen kısa sürede takımı kurduk ve gerekeni de yaptığımızı düşünüyoruz. Bu zamana kadar koltuk sevdamız ve başkanlık sevdam olmadı. Sezon bittikten sonra Çerkezköyspor’a gönül veren herkese ‘ yapmak isteyen varsa buyursun yapsın. Söz veriyorum en büyük desteği de ben vereceğim’ dedim. Çoğu kişiye teklifte bulundum ve iki aday çıkar gibi oldu fakat çıkmadı. Çerkezköy’ün kaderi budur ve yine son dakikalara kaldık. Geçen sezon bu takım kayyuma kalırken, sessiz şekilde oturanlar, en ufak başarısızlıkta kahve köşelerinde, ofislerinde bizleri yerden yere vurup eleştirenler neredeler. Çerkezköy’ün havasını, suyunu, oksijenini soluyan ve Tekirdağspor’a destek veren iş adamları neredeler? Bu takım belediyenin değil, Çerkezköy halkınındır. Geçen sezon 2 milyon TL giderimiz oldu. Bunun bir kısmını Büyükşehir Belediyesi’nden, Çerkezköy Belediyesi’nden ve hayırsever iş adamlarımızdan aldık. Aldığımız paraların hepsi kulüp kayıtlarında vardır. Kısacası elden kulübümüze 1 TL bile para almadık. İş adamların kapısına gidip formasını ve atkısını yaptırıp verdik. Çoğundan maddi anlamda geri dönüş bile olmadı. Ziyaretlerine gidip bizi boş çevirenleri, bizi eleştiren ve ötekileştirenleri devam edersek de etmesek de önümüzdeki günlerde açıklayacağım” diye konuştu.

İŞ ADAMLARI VE SANAYİCİLER TEKİRDAĞSPOR’A DESTEK VERDİ

Geçen yıl yönetimin yalnız bırakıldığını kaydeden Aslan, “Kulüp müdürlüğünden, başkanlığa, takım ağabeyliğine kadar bu kulüp için her şeyi yaptım. İşlerimden feragat ettim, işimi hep arka planda tuttum. Kısacası bazı arkadaşlarımız ve iş adamlarımız haricinde kimse elini taşın altına koymadı. Destek olunsaydı bu takım daha iyi yerlere gelirdi. Çerkezköy’de yüzlerce sanayici var. 1 TL bile dahi destek alamadık. Aradık, gittik, dolaylı yollardan aradık. Kimi aradıysak ‘ Bize dokunma, yanımıza gelme’ dediler. İş adamlarının yüzde 90’ı bize her zaman kapıyı kapattılar. Kulüp için öyle komik rakamlar verdiler ki çok üzüldük. Ben Murat Yiğit Aslan olarak bin 500 kilometreden gelip bu takıma sahip çıktım. Burada doğmadım ama burada büyüdüm ve Çerkezköy’lü oldum. Ben daha iyiyim, en iyi Çerkezköylü benim diyen kişi çıksın sadece bir sezon takımı alsın. Ben buradan kulübü alacak kişiye söz veriyorum iki sezon cebimden harcayacağım. Lafa gelince herkes 1911 Çerkezköyspor’lu, Çerkezköyspor’u seviyor. Buyurun gelin yapın. Sıkıntılar ile boğuşurken esnafımızı gezdik. Burada sanayiciler, iş adamları Tekirdağspor’a destek verdi. Çerkezköy ve Kapaklı’lı iş adamlarının verdiği paralarla Tekirdağspor transfer yaptı ve o transferleri de karşımıza çıkardılar. Bunları bire bir gördük ve yaşadık. Geçmiş dönem kulüpte başkanlık yapmış maddi imkanları olan bir arkadaşım var. Formasını yaptırdık ve kendisini ziyarete gittik. Kulüp için aldığımız para ise bin TL’dir. Çerkezköy’ün ileri gelenlerinden ve esnaflarından bir ağabeyimizin yanına gidip formasını, atkısını verdik. Kulübümüze destek vereceğini söyleyen kişi bir sezon boyunca kulübe bir kuruş destek vermedi” dedi.

TAKIMIN DURUMU ÇARŞAMBA GÜNÜ BELLİ OLACAK

Çarşamba günü Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile yapacağı görüşmeden sonra devam edip etmeyeceği konusunda geniş kapsamlı açıklama yapacağını ifade eden Aslan, “ Belediye Başkanımız Vahap Akay ile tekrar görüşme yapıp takımın son durumunu konuşacağım. Kendisi de takımın yok olmasını istemiyor. Elinden geleni de yapmaya çalışıyor. Son görüşmemizde mevcut durumları ve yapacaklarımızı anlattık. O da bu zamana kadar kulüp için yaptıklarını anlattı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay gibi üç beş kişi daha çıksaydı bu takımı daha iyi yerlere getirirdik. Belediye Başkanımız ile görüşmemiz inşallah olumlu geçer ve takımı da daha iyi yerlere getiririz. Bizim rakiplerimiz çok iyi transfer yapmış ama bizim korkumuz yok. Bu işe başladık mı en iyisini yapacağımıza inancımız da sonsuzdur. Çarşamba günü biz bu yola devam ederiz gibi açıklama yaparsak bir hafta içinde takımı kurup sezona hazır şekilde gireceğiz” dedi.

“YÖNETİCİLERİN YÜZDE 90’I OLUMSUZ BAKIYOR”

Gruptaki rakiplerinin iddialı bir takım kurduğunu kaydeden Aslan, “Takım kurarsak ligde kalmak için en kötü 4-5 milyon TL’ye ihtiyaç vardır. Geçen dönemden 21 yönetici arkadaşımız vardı. 21 yöneticimizin 8’inden destek aldık. Destek sadece para vermek değil, kulübümüzün ve bizlerin yanında olsunlar bizim için o bile yeterlidir. Sezon öncesi yönetici arkadaşlarım ile konuştuğumda yüzde 90’ı bana “ Beni yazma, biz niye yapıyoruz, bu kulüp bize mi kaldı. Çerkezköy’de tek biz varmıyız’ diyerek olumsuz cevap aldık. Yöneticilerimize de hak veriyorum. İşini gücünü bırakıp bu takıma sahip çıkıyorlar, öbürleri ise destek vermiyorlar. Dönüp baktığımız da Çerkezköy 20 kişiden ibaret değildir. Binlerce iş adamı, fabrika var onlar destek vermediği için onlarda olumsuz bakıyorlar. Çarşamba gününe kadar önemli bir gelişme olmazsa istifa ederim, onlara da fazla yük olmamış olurum. En çok üzüldüğüm ise bir kişi çıkıp ‘ bu takımı Murat Yiğit Aslan’dan alalım ve biz yürütelim’ diyemiyor. Ben bu takımı düşürmedim. İkinci olmamıza rağmen başarılı olduk demiyorum. Takımı aldığımız yerde bıraktık” diye konuştu.

“DESTEK OLSUNLAR KÖSTEK OLMASINLAR”

İş adamları, esnaflar haricinde kurumlardan da destek alamadığını kaydeden Aslan, “Protokolün çoğunu her maçımıza çağırdım. Bir kaçı dışında gelen olmadı. 1911 Çerkezköyspor istenmeyen bir takım profiline dönüştü. Bir maçta berabere kaldık ve kahve köşelerinde dedikodumuzu yaptılar. Maça gelmezler üstüne eleştiri yapıyorlar. Lafa gelince herkes Çerkezköyspor’lu ama eleştirmeyi de çok iyi biliyorlar. Bu takımın başarısı için destek olsunlar, köstek olmasınlar. Yarın öbürgün bu takımı kurduğumuzda en ufak başarısızlıkta hepsi tekrar piyasaya çıkar ve bizi eleştirmeye başlarlar. Takımın durumunu ve ne olacağını şimdi soran bile yok. Dönüp baktığımızda herkes 1911 Çerkezköyspor’u çok seviyor. Bir ilçede kulübün başarılı olması birlik ve beraberlikten geçer. Çorluspor ve Tekirdağspor bizim kardeş kulüplerimiz. Çorluspor’da birlik ve beraberlik var. 30 tane yönetici birlik ve beraberlik mesajı veriyorlar. Ben kendilerini kutluyorum. Gerçekten bu şehrin takımına sahip çıkıyorlar. Takımı benimsemişler ve taraftarı da aynı şekilde takımına sahip çıkıyor. Tekirdağspor ve Çorluspor ile maçta rakip olabiliriz ama doksan dakikadan sonra kardeş kulübüz. Kulüpte sorun ben isem istifa ederim. Diyarbakır’da doğdum burada yaşıyorum. İşim ve aşım buradadır. En iyi Çerkezköylüden daha çok Çerkezköylüyüm. Eski Kulüp Başkanlarından Tolga Tokoçin ve Uğur Erem’den maddi ve manevi destek aldık. Ancak geçmiş dönem başkanlardan destek göremedik. Ben bu şehrin takımı için çırpınıyorum. Lige katılım parasını da yatırdık. Çerkezköyspor camiası büyüktür. Kulübümüzün bir kuruş bile borcu yoktur.  Bugüne kadar bir kuruşun lafını bile yapmadık. Ben kulübe geçen sene harcanan paralarının yüzde 50’sini kendi cebimden ve kaynaklarımdan verdim. Başkan adayı çıktığı takdirde bu kulüpten bir kuruş para talep etmeyeceğim. Üstüne yeni gelen yönetime isterlerse futbolcu, destek istelerse gereken desteği vereceğim. Çıksınlar alsınlar üstüne destek vereceğim. Çerkezköyspor’dan bir beklentim ,reklama ihtiyacım yok. Belediyeden yada sağdan soldan bir beklentim ve çıkarım da yoktur. Geçen sezon Çerkezköy tarihinin en şeffaf yönetimini yaptık. Takımı ötekileştirmedik, siyaset sokmadık. Yeni yüzleri ortaya çıkardık. Belediye takımı olmadık, belediye sadece bu takım ilçenin takımı diye destek verdi. 1911 Çerkezköyspor bu memlekete emek veren herkesin takımıdır” dedi.

“EN BÜYÜK DESTEĞİ BEN VERECEĞİM”

Aslan, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; “Takıma sahip çıkılmamasının nedenlerinden birisi de ilçede stadyumun olmamasıdır. Biz maç oynamak için Kapaklı ilçesi sınırlarına gidiyoruz. Ne kadar otobüs kaldırsak da çoğu taraftarımız maçın olduğunu bilmiyor.  Bizim merkezde bir stadyum olsa Çorluspor gibi bir taraftarımızın olacağını düşünüyorum. Mesafeden dolayı oluyor. Bana takımla ilgili o kadar çirkin teklifler yapıldı ki çok üzüldüm. Şehir dışından arayanlar, “ Takımı bize sat, harcadığının iki katını verelim. Zaten Çerkezköy takımına sahip çıkmıyor, lige katılmayacaksınız’ diyerek bana rakamlar telaffuz ettiler. Bizim kulübümüz gerçekten çok değeli ve borcu olmayan tek kulüptür. Ama ben şehrimizin takımın hiçbir zaman bu muhabbetlerin ve polemiklerin içine sokmadım. Harcadığımın üstüne gelsinler başkan olsunlar yine en büyük desteği ben vereceğim” dedi.

TAKIMI BİR KURUŞ BORÇLANDIRMADIM

Aslan, “Geçen yıl kadromuzda ter dökmüş bazı futbolcu kardeşlerimiz takımın son durumunu bekliyorlar. Biz geçen sezon bütün futbolcularımızın kuruşu kuruşuna ödemelerini yaptık. Çarşamba gününden sonra verilecek karara göre 10 gün içinde takımı hazır hale getiririz. Geç kalınmış bir şey yok. Ancak bundan sonraki zaman kaybı bize kaybettirir. Geçen yıl 25 gün kala takımı lige çıkardık. Bu şehrin takımına sahip çıkın. Maddi olarak vermiyorsanız gelin manevi olarak destek verin hep beraber sahip çıkalım. Sezon tamamlandıktan sonra Temmuz, Ağustos ayında başkanlıktan istifa edebilirdim. Ben bir yıllık görevimi yapıp aldığım yerde bırakabilirdim. Bu takımı bir kuruş borçlandırmadım. Tertemiz şekilde bıraktım. Bir kişi çıksın, bir sezon yapsın. Bu takımı ligde bıraksın, ben söz veriyorum iki sezon boyunca takıma kendi cebimden para harcayacağım” dedi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!