Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

“2022 YILINDA HAYATA GEÇİRMEYİ İSTEDİĞİMİZ PROJELER VAR”

“2022 YILINDA HAYATA GEÇİRMEYİ İSTEDİĞİMİZ PROJELER VAR”
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin; “Projelerimizin bütün altyapı çalışmaları, uygulama projeleri tamamlandı ve büyük bir kısmı ihale aşamasına geldi. Şimdi yeni gelecek pozlar ile bunların maliyetleri yeniden oluşturularak 2022 içerisinde ihaleye çıkartılacak” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

Kapaklı Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını belediye başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantı öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren Başkan Çetin, 2022 yılında Kapaklı’da hayata geçirmeyi amaçladıkları projelerden bahsetti.

“YEREL YÖNETİMLER DE ETKİLENİYOR”

Son 2 yıldır pandemi nedeniyle hem sağlık hem de ekonomik olarak ciddi sıkıntıların yaşandığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Pandemi ile beraber bütün dünyayı etkileyen, hem sağlık yönünden hem de ekonomik yönden ciddi sıkıntıların yaşandığı dönemlerden geçiyoruz. Bu sıkıntılı dönemleri bir ve beraber olarak atlatmaya çalışıyoruz. Elbette bütün bu olumsuzluklardan yerel yönetimler de etkileniyor, ancak buna rağmen imkanlarımız ölçüsünde belediye personelimizle ilçemize hizmet vermeye gayret ediyoruz. İlçemiz gün geçtikçe büyüyen, gelişen, potansiyeli olan ve inşallah 2022 yılında yapacağımız çalışmalar ile daha da değer kazanacak bir yerleşim yeri olacak.” dedi. Kaymakamlık ve siyasi partiler ile birlikte Kapaklı Çalıştayı düzenleyeceklerini ifade eden Çetin, “Ortak akıl ile ilgili bir dizi hazırlık yapıyoruz. Bunları ilerleyen süreçte Kaymakamımız liderliğinde ilçemizde bir araya gelerek konuşacağız, tartışacağız. Kapaklı’yı daha ileriye taşımak için yapılması gerekenleri beraber tartışacağız. Bizler belediye olarak her geçen gün yeni planlamalar ile, yeni projeler ile Kapaklı’ya hizmeti getirmek için çabalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“2022’DE HAYATA GEÇİRMEK İSTEDİĞİMİZ PROJELER VAR”

2022’de birçok projenin başlayacağını söyleyen Başkan Çetin, “Projelerimizin bütün altyapı çalışmaları, uygulama projeleri tamamlandı ve büyük bir kısmı ihale aşamasına geldi. Şimdi yeni gelecek pozlar ile bunların maliyetleri yeniden oluşturularak 2022 içerisinde ihaleye çıkartılacak. Bunlardan ilki Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuz. İsmetpaşa Mahallesi Atıcı Spor Kompleksi’nin altındaki boş alana çok güzel bir proje hazırladık. Bu projeyi ihale edip inşallah 1,5 yıl içerisinde bitirip hizmete sunmayı hedefliyoruz. Yine Atatürk Mahallesi Erbay Caddesi’nin dibinde Giresunlular Derneğimizin tam karşısında olan boş bir alanımız var, buraya da bir tane Gençlik Merkezi projemiz var. Proje hazır, ihaleye çıkma aşamasına gelmiş vaziyette. Kapalı Spor Salonu projemiz var, buna yer bulamadığımız için Karaağaç’ta bir okulun bahçesine yapacağız. Okulun bahçesinde dolgu olması sebebiyle projeyi yenilemek zorunda kaldık ve fore kazıklar üzerinde projemiz tamamlandı. İhaleye çıkma aşamasına geldi.” açıklamalarında bulundu.

“TÖREN ALANIMIZI YENİLEYECEĞİZ”

Çetin, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Tören alanımızı yenileyeceğiz inşallah. İlçemize meydan olarak yakışacak bir proje getireceğiz. Pınar Bulvarımızı tek tip tabela ve diğer uygulamalarla daha güzel hale getireceğiz. Karaağaç’ta Kapalı Pazar Yerimizin proje çalışmaları tamamlandı. Ufak tefek eksiklikleri var onu da bu yıl içerisinde ihaleye çıkaracağız. Bengü Evleri'nin yanında, geçmiş dönemden ihalesi yapılan bir pazar yerimiz var. Bu pazar yerinin müteahhidi ile ilgili ufak bir sıkıntı yaşadık. Her kazandığımız mahkemede bir üst mahkemeye gitti, iş uzadı. Şu an mahkeme belediyenin lehine sonuçlandı ve yeni bir ihale hazırladık. Bunun çatısına güneş panelleri koyacak şekilde bir revize yaparak ihale aşamasına getirmek üzereyiz. Cumhuriyet Mahallesi ile Bahçelievler Mahallesi arasına kurulan mevcut Perşembe pazarının hemen altındaki derenin üzerine çok amaçlı bir tesis kazandıracağız. Bunun da projesi bitti. Burayı hem Pazar olarak kullanacağız hem de pazarın olmadığı diğer günlerde gençlerimizin spor yapabileceği, voleybol, basketbol ve tenis gibi etkinliklerin yapılacağı, içerisinde kafeteryanın bulunacağı bir tesisi ihale aşamasına getirdik.”

“KADEME HİZMET BİNAMIZI İLÇEMİZE KAZANDIRACAĞIZ”

Tenis Kortunun bir tanesini Spor Toto’nun katkılarıyla tamamladık, hemen yanına bir kapalı bir açık tenis kortu daha ihale edeceğiz. Yanına da bir sosyal tesisimiz olacak. Alt katta soyunma odaları, üstünde de tenis kafe adını verdiğimiz bir tesisi ihale aşamasına getirdik. Mantar projemizin inşaat ihalesi devam ediyor, içindeki makinelerin ve tesisatların ihalesini yapacağız. İnşallah bu yıl içerisinde tamamlanarak Kapaklı’da çok ciddi bir sosyal proje olarak hayata geçecek. Kademe hizmet binamız Defacto’nun hemen üstünde, 60 dönümlük olan bir arazi içinde belediyenin kendi yerine yapılacak. Orasının projesini bitirmek üzereyiz. Mart gibi ihalesine çıkıp, ilçemizin hizmet noktası olarak, belediyenin birçok biriminin bir arada toplanacağı bir kademe hizmet binamızı ilçemize kazandıracağız inşallah. UKOME’ye ilçemizdeki trafik sirkülasyonuyla ilgili yaptığımız projeyi ilettik. Çok yakın zamanda bu da inşallah onaylanır. İlçemizde trafik sirkülasyonunu düzenleyecek bir projeyi tamamlamış vaziyetteyiz. Sera Projemiz var, Termal Sıcak Su Projesi ile beraber yürütüyoruz. Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığı’na 400 milyonluk bir projeyi hayata geçirmek için sunduk. Şubat-Mart gibi bununla ilgili bize şartnameler gelecek. Bu projeler yatırımcı destekli projeler olacak. Yine Saray sınırları içerisinde bir taş ocağı işletmesinin ruhsatını aldık. İnşallah Fen İşleri Müdürlüğümüz burayı işleterek, ilçemizin yol yapımlarına da katkı verecek.”

“ÖNGÖRDÜĞÜMÜZ BÜTÇE YETMEYECEK”

2022 yılının bütçesinin döviz kurundaki hareketlilik sebebiyle eksik kalacağını da söyleyen Başkan Mustafa Çetin, “Bu yıl yoğun bir şekilde Millet Bahçemizin ilçemize kazandırılmasıyla ilgili çalışmalarımızı yürüteceğiz. Elimde bir tablo var. Burada Sera Projesi ve Millet Bahçesini ayrı tutuyorum. Millet Bahçesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden 150 milyonluk bir yatırım olarak öngörüyoruz. Sera Projesi de Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığının özel bir projesi, yatırımcı ile yapılacak bir proje. Belediye kaynağı kullanmayacağız. Diğer saydıklarımın tamamı belediyenin imkanlarıyla hayata geçirmemiz gereken projeler. Bu projelerin toplam bugünkü maliyeti 165 milyon 500 bin TL. Bu yılki fiyatlarla bu rakam belki 200’lere de gelecek. Dolayısıyla bizim öngördüğümüz bütçenin yetmeyeceği, ek bütçe talebinde bulunacağımız görünüyor. Tabi böyle bir projeyi hayata geçirmek için Meclis’e bir görev düşüyor, o da şu; kaynak bulmak ve projeleri hayata geçirecek sermayeleri Kapaklı Belediyesi’nin kasasına sokmak” dedi. Belediyenin bütçesini artırmak, kaynağını artırmak için bazı girişimlerinin olacağını söyleyen Çetin, “Bu yıl Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz mevcut alışılagelmiş parkların dışında bazı projeler yapmak istiyor. Bir tanesi Minika Trakya adını verdiğimiz, Bülent Ecevit Parkı’nın devamındaki bir alan. Burasını İlim Yayma Cemiyeti’nden aldık. Masal Park, Pati Park gibi farklı projeleri hayata geçireceğiz. Bir de ilçemizdeki dere yataklarında ıslah ettiğimiz alanları şehir parkları adını verdiğimiz projeler ile hayata geçirmek istiyoruz.” diye konuştu. Asgari ücrette yapılan artışın ardından sendika ile bir araya geldiklerini belirten Çetin, görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

“EMNİYET BİNASI İÇİN YER TESLİMİ YAPILDI”

Yapılacak devlet yatırımlarıyla ilgili de konuşan Çetin, “Emniyet binasının ihalesinin geçtiğimiz hafta sonuçlandığını ve sözleşme imzalanarak firmaya yer tesliminin yapıldığını ifade ederek “Müteahhit firma çok yakın bir zamanda inşaata başlayacak” dedi. Yıldızkent Kavşağı ihalesi ile ilgili de Kamu İhale Kurumu’nun kendilerine yapılan itirazı inceleyerek, reddettiğini ve sözleşmenin imzalandığını ifade eden Çetin, “Önümüzdeki hafta müteahhit firma ile yer teslimi konusunda imzalar atılıp startı verilecek. Tabi malumunuz şu anda bizim de bu ihalelere çıkarken yaşadığımız sıkıntılar var. Piyasadaki hareketlilik işimizi zorlaştırıyor ve şu anda bu rakamların çok daha üzerinde de bu işlerin tamamlanması gerekebilecek. 2022 yılında beklenen hizmeti sunabilmek için hepinizin desteğine ihtiyacımız olacak” diyerek konuşmasını noktaladı.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından açılış ve yoklama gerçekleştirilerek 2020 yılı Sayıştay denetim raporu hakkında meclise bilgi verildi. Akabinde gündem maddeleri okunarak görüşüldü. Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 13.12.2021 tarih 18874 sayılı Karaağaç Mahallesi 304 ada 26 parselde bulunan 84,20 metrekare belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazısının görüşülmesini içeren ilk gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 16/12/2021 tarih 19111 sayılı yazısında 5393 Sayılı Belediye Kanununun 32. Maddesi uyarınca Meclis Başkan ve üyelerine, Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için 2022 yılında ödenecek huzur hakkının belirlenmesi konusunun görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 16/12/2021 tarih 19112 sayılı yazısı ile 5393 Sayılı Belediye Kanununun 51. Maddesi uyarınca Belediyemiz bünyesinde çalışan Zabıta Memurlarına 2022 yılında verilecek olan fazla çalışma ücretinin belirlenmesi konusunun görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim  Müdürlüğü tarafından sunulan 16/12/2021 tarih 19113 sayılı yazısında 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinin 7. Fıkrası uyarınca görev yapan Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcılarına 2022 yılında  ödenecek olan aylık ödeneğin  belirlenmesi konusunun görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 16/12/2021 tarih 19114 sayılı yazısı ile 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. Maddesinin 3. fıkrası uyarınca Denetim Komisyonu toplantılarına belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenler ile kamu kurumu dışındaki diğer uzman kişilere 2022 yılında ödenecek olan günlük ödeme miktarının belirlenmesi hususunun görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim  Müdürlüğü tarafından sunulan 17/12/2021 tarih 19224 sayılı Boş Kadro değişikliği konulu yazısının görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 17.12.2021 tarih 19234 sayılı yazısı ile 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinin 3. Fıkrası gereğince tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan personelin aylık çalışma ücretlerinin belirlenmesi konusunun görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan 24.12.2021 tarih E.19780 sayılı yazısı ile Belediyemiz görev ve yetki alanı içerisinde bulunan amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapılıp yapılmayacağı konusunun görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 24.12.2021 tarih 19786 sayılı  Fatih Mahallesi 728 ada 18 parselde bulunan 67,00 m² belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazısının görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

Ocak ayı meclis toplantısının ilk oturumu Yazı işleri Müdürlüğü tarafından sunulan 27/12/2021 tarih E.19933 sayılı Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi konulu yazının görüşülmesiyle devam etti. Gizli oylama neticesinde üyeliğe Eray Güner, İbrahim Aktürk, Veysel Güven, Mustafa Önder ve Erol Özkan seçildi. Yazı işleri Müdürlüğü tarafından sunulan 27/12/2021 tarih E.19934 sayılı  2022 yılı Meclis Tatil Ayının Belirlenmesi konulu yazı görüşüldü. Oy birliğiyle Ağustos ayı olarak belirlendi. Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan   27/12/2021 tarih E.19930 sayılı  Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğüne 1 adet sedan aracın üç ay süre ile geçici tahsisi konulu yazıyı içeren gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 28.12.2021 tarih 19988 sayılı Fatih Mahallesi 728 ada 16 parselde bulunan 65,00 metrekare belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazısının görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 28/12/2021 tarih 20009 sayılı Boş Kadro değişikliği konulu yazısının görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 28/12/2021 tarih 20010 sayılı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak 3 adet Mühendis, 1 adet Tekniker 1 adet Kameramanın Aylık Çalışma Ücretlerinin belirlenmesi konulu yazısının görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 30.12.2021 tarih 20181 sayılı 5 adet çöp kamyonu alımı konulu yazısının görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündeme ek olarak sunulan Kapaklı Belediye Başkanlığı ile Kapaklı Fırıncılar Derneği arasında ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz ekmek temin etmek üzere protokol yapılması ve yapılacak olan protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Kurban pazarı için yeni düzenlemelerin yapılması, pazara sonradan gelen hayvanların ücretlendirilmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle Tarife Komisyonuna havale edildi. Destek Hizmetler Müdürlüğü talebine istinaden Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36. Maddesi uyarınca yazılı bütçe tertiplerinin açılması ve bu tertiplerin belirtilen tutarlarda aktarma yapılmasını içeren ek gündem maddesi de Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.

İKİNCİ OTURUM PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK

Gündem ve ek gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından, kararların hayırlı olmasını dileyen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 2022 yılının ilk meclis toplantısının ikinci oturumunun 6 Ocak Perşembe günü saat 15:00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini ifade etti.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!