Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

4 YILLIK SÜREÇTE ÇERKEZKÖY’Ü NELER BEKLİYOR?

4 YILLIK SÜREÇTE ÇERKEZKÖY’Ü NELER BEKLİYOR?
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; “Kalan sürede ana arterlerde trafik sorunu çözülmüş, parklanma sorunu bitmiş, yeni bir kent meydanına kavuşmuş, yeşil alanları artan, park ve bahçeleri çoğalmış bir Çerkezköy olacak” dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ikinci döneminde de Çerkezköy’e büyük yatırımlar yapılacağını ifade etti. Kalan 4 yıllık süreci değerlendiren Başkan Akay; “Geçen dönem Çerkezköy gözle görülür bir değişim yaşadı bu yılda öyle olacak. Ayrıca gözle görülmeyen, toprağın altına yapılan değişime de ihtiyaç var. Bu değişimlerde yapılarak görev sonunda Çerkezköy’de ciddi bir değişim olmuş olacak” dedi.

“OLUMLU GÖRÜŞMELER YAPTIK”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, gündemde yaşanan konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Hızlı tren projesi, dere ıslahları ve kalan 4 yıllık süreci değerlendiren Başkan Akay, Çerkezköy’de ciddi değişimler yaşanacağını ifade etti. Hızlı tren projesi ile ilgili görüşmelerin yapıldığını ve bu görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ifade eden Başkan Akay; “Konu ile ilgili bir tereddütümüz vardı. Milletvekillerimizle görüştük, Meclis Başkanımız Mustafa Şentop ile de görüştük. Belli konularda bizim tedirginliğimizi ortadan kaldıracak BSH kavşağında bizim geçiş güzergahımızda ileriye dönük Çorlu yolu, Namık Kemal Bulvarı, Güveniş ve Hayri Batur Caddesi alanında hızlı trenin geçmesinde sorunlar olacağını anlattık. Olumlu görüşmeler yaptık, tedirginliklerimizi ortadan kaldıracak bir revize yapılacak diye bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“DERENİN KONTROLÜNÜN KİMDE OLDUĞU ÇOK AÇIK”

Belediye tarafından dere ıslahları konusunda gerekli çalışmaların yapıldığını kaydeden Başkan Akay; “Derelerin kontrolünün yasa ile beraber kimde olduğu çok açık. İş başa düştüğünde Çerkezköy Belediyesi üzerine düşeni yapmıştır yapmaya da devam edecektir. Devlet Su İşleri’nden çok net bir talebimiz var, 2014’ten bu yana söylediğimiz bir talep. Çerkezköy’ün ani su baskınlarının dışında bir dere taşkını yaşıyoruz. Sorun çorlu suyunun ıslahı ile bitecek. İhtiyaç çorlu suyunun ıslahı. Sorun mülkiyet ve kamulaştırma sorunuydu. 2018 yılının sonunda bu iş ihale edildi, iş müteahhide teslim edildi. 15-20 gün içerisinde kaynak aktarımı olursa işe başlanılacak. Kanıksanmış bir sorunu ıslah etmek demek akar dere demek. Temizlik işlemleri yapılır fakat çorlu suyu ıslahının kökten bitmesi lazım ki, dünkü şikayetlerimizden tamamen kurtulmalıyız. Bu işe kaynak aktarıp sorundan kökten çözülmesi lazım. Islah olmamış derelere kaçak deşarjların olmaması için, kırmızı, mavi dereler görmemek için bu dereyi işine başlatmak olacaktır” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE HAZIR BEKLİYOR”

Bağlık Viyadüğü konusunu da açıklığa kavuşturan Başkan Akay; “Büyükşehir Belediyesi’nde iki tane talebimiz var. Birincisi tepe kavşağı, burası Çerkezköy’ü dıştan çalıştıracak ve trafik sorununu azaltacak. İkincisi, Bağlık Viyadüğü. İki projede hazır Büyükşehir Belediyesi’nde bekliyor” şeklinde konuştu.

“CİDDİ BİR DEĞİŞİM OLACAK”

Kalan 4 yıllık görev süresini değerlendiren Başkan Akay; “Kalan sürede ana arterlerde trafik sorunu çözülmüş, parklanma sorunu bitmiş, yeni bir kent meydanına kavuşmuş, yeşil alanları artan, park ve bahçeleri çoğalmış bir Çerkezköy olacak. Geçen dönem Çerkezköy gözle görülür bir değişim yaşadı bu yılda öyle olacak. Ayrıca gözle görülmeyen, toprağın altına yapılan değişime de ihtiyaç var. Bu değişimlerde yapılarak görev sonunda Çerkezköy’de ciddi bir değişim olmuş olacak” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!