Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

5 TIR GİTTİ, 10 TIR DAHA YOLA ÇIKACAK

5 TIR GİTTİ, 10 TIR DAHA YOLA ÇIKACAK
Deprem bölgesi için seferber olan Çerkezköy halkının Belediyeye teslim ettiği yardımlar, afet bölgesine ulaştırılmak üzere 5 tır ile Atatürk Kültür Merkezi’nden yola çıktı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Öncelikle başımız sağ olsun. Türkiye dün sabah itibari ile büyük bir felakete uyandı. Bu felaketin acılarını sarmak, felakete bir nebze olsun destek olmak amacıyla Çerkezköylü hemşehrilerimiz bir dayanışma duygusu ile Belediyemize, bütün ilgili alanlara bağış yapmaya başladılar. Biz de bugün, toplanan bu bağışları 5 tır ile beraber deprem bölgesine ulaştırmak için buradayız” dedi.

“YARDIM TIRLARIMIZ YOLA ÇIKTI”

Vatandaşlardan gelen bağışların Çerkezköy Belediyesi personeli tarafından tasnif edildiğini belirten Belediye Başkanı Akay, “Şu ana kadar 3 bin 860 battaniye, 205 ısıtıcı, 374 koli kıyafet, 258 hijyen paketi, 103 koli bebek maması, 68 koli bakliyat, 470 çift ayakkabı, 120 adet havlu, rulo peçete gibi hijyenik malzemeleri 3 tırımız ile birlikte AFAT Adana Toplama Merkezi’ne, 1 aracımızı Adana Ceyhan Belediyesi’ne, 1 aracımızı da Gaziantep Nurdağı Belediyesi’ne uğurluyoruz” diye konuştu.

“MİNNET VE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Meydana gelen deprem felaketinin çok büyük olduğuna dikkat çeken Başkan Akay, “Bu felakete Çerkezköy’den destek olan tüm hemşerilerime, bu dayanışma ruhunu gösteren tüm vatandaşlarımıza minnet ve şükran duygularımı iletiyorum. Göçük altında kalarak hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Göçük altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmaya yönelik çalışmalarda bulunan görevlilerimize, vatandaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. İnşallah göçük altında kalan vatandaşlarımıza sağ salim ulaşılır” ifadelerini kullandı.

“TÜRK KIZILAYI’NA TAHSİS ETTİK”

Yardım kampanyasının devam ettiğini belirten Akay, depremzedeler için temel ihtiyaç maddelerini almaya devam edeceklerini ve bunların afet bölgesine ulaştırılacağını ifade ederek, “Çerkezköy Belediyesi’nin alt katını Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi’ne tahsis ettik. Akın akın insanlarımız kan vermeye geliyor. Gerçekten çok duygusal anlar yaşıyoruz. İnsanlarımız yoğun bir şekilde gelerek kan veriyorlar. Bu yoğunluk devam edecek. Vatandaşlarımız gelmeye devam ettiği ve Kızılay burada olduğu sürece onlara alan tahsis etmeye devam edeceğiz” dedi.

“10 TIR DAHA YOLA ÇIKACAK”

Yardımların gelmeye devam ettiğini ve 2 tır konteynır göndereceklerini söyleyen Akay, “Bugün hayırsever vatandaşlarımız, işletme ve firma sahiplerinden gelecek 5-6 adet konteynır bekliyoruz. İnşallah yarın buradan deprem bölgesine 10 tır daha göndereceğiz” açıklamasında bulundu.

“GELEN TALEPLERİ KARŞILIYORUZ”

Pazartesi günü itibari ile Çerkezköy Belediyesi’nin afet bölgesine arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarında görev almak üzere 3 adet iş makinesini gönderdiğini sözlerine ekleyen Akay, “Yine Çerkezköy’de faaliyet gösteren UMAY Arama ve Kurtarma Ekibi’ni afet bölgesine gönderdik. Afet bölgesinden gelen ve gelebilecek tüm talepleri hem AFAT organizasyonu, hem de Kaymakamlığımız ile beraber organize ederek karşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“İKİNCİ EL KIYAFET NOKTASINDA HASSAS OLALIM”

Yardım kampanyasına destek olan vatandaşlardan ikinci el kıyafet getirmemelerini isteyen Akay, “Bu hijyen açısından sağlıklı değil. Vatandaşlarımızın yardımlaşma duygusuna saygımız sonsuz. Ancak gönderdikleri ikinci el kıyafetlerin hijyen açısından orada başka sıkıntılara mahal vermemeleri adına göndermeleri doğru değil” açıklamalarında bulundu. Belediye Başkanı Vahap Akay’ın açıklamalarının ardından yardım tırları deprem bölgelerine doğru yola çıktı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!