Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

BELEDİYE ARSALARINA ALICI BULAMIYOR

BELEDİYE ARSALARINA ALICI BULAMIYOR
​​​​​​​Kapaklı Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı. Toplantıda alınan kararla birlikte Kapaklı Belediyesi ile Bulgaristan’ın Samuil Belediyesi kardeş şehir oldu. Belediyenin kredi kullanması talebi de mecliste görüşülürken, Başkan Mandalı, ekonomik kriz nedeniyle satışa çıkarılan arsalara alıcı bulamadıklarını söyledi.

Kapaklı Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısının ikinci oturumu yapıldı. Toplantıda komisyonlara havale edilen konular görüşülerek, karara bağlandı.

İSİMSİZ PARKLARA İSİM VERİLDİ

İlk olarak isimsiz parklara isim verilmesi konusu görüşüldü. Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan park alanına 1999-2004 yılında Karaağaç Belediye Başkanlığı yapan Onur Karahanlılar’ın isminin verilmesi, Kazım Karabekir Mahallesi üzerinde bulunan park alanına 2004-2009 yılları arasında Karaağaç Belediye Başkanlığı yapan İsmet Şimşek’in ve Fatih Mahallesi Güvercin Caddesi üzerinde bulunan park alanına ise 2009-2014 yılları arasında Karaağaç Belediye Başkanlığı yapan Dr. Özkan Yücel’in isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

“BENİM ORADA YATLARIM, KATLARIM VARMIŞ’ DİYORLAR”

Sonrasında Bulgaristan’ın Samuil ilçesi ile Kapaklı Belediyesi’nin kardeş şehir olması konusu görüşüldü. Samuil ilçesi ile bağları olduğunu söyleyen Belediye Başkanı İrfan Mandalı; “Samuil ilçesi 13 köyden oluşan bir ilçe. Daha önce benim oradan almış olduğum ev var. 1878 yılları arasında oradan göç etmiş biri olarak benim de orada bir bağım var. Onlar da bizim milli bayramlarımızda sürekli geliyorlar. Tabi bu zamana kadar kardeş belediye olmamıştık. Bununla ilgili konuyu meclisimize taşıyan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Fakat şöyle duyumlar alıyorum. Benim orada yatlarım, katlarım varmış diyorlar. Gerçekliği varsa ben istifa etmeye razıyım. Ama 3 bin metrekare alanda tek katlı bir binam var. Çok güzel nezih bir yer. Sizler de misafir olabilirsiniz. 3 aileyi misafir edebilecek alanlarımız var. Biz 1877-1878 göçmeni olduğumuz için ata topraklarımızla bir bağımız olsun istiyoruz” ifadelerine yer verdi. İlgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

“ALICI BULAMIYORUZ”

Ardından başarılı sporculara ödül verilmesi için Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi Plan ve Bütçe Komisyonunun kararı doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. Belediye hizmetlerinin yapılması konusunda kredi talebi ile ilgili Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi hakkında görüş bildiren Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ekonomik kriz nedeniyle daha önce satışa çıkarılan arsalara alıcı bulamadıklarını belirterek; “Daha önce satışa çıkardığımız arsayı 3 kez ihaleye çıkardık, alıcı bulamadık. Şu anda da De-Facto’nun yanında bulunan yeri satışa çıkardık. İnşallah buluruz. Ve kredi çekmek zorunda kalmayız. Satışı yapabilirsek, inşallah yatırımlarımızı kredi kullanmadan gerçekleştirebiliriz” ifadelerine yer verdi. Plan ve Bütçe Komisyonunun görüşü doğrultusunda ilgili gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!