Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ABBAN: “İSTİKLAL MARŞI'NI SEVMEK, ÜLKEMİZİ SEVMEKTİR”

ABBAN: “İSTİKLAL MARŞI'NI SEVMEK, ÜLKEMİZİ SEVMEKTİR”
Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kaymakam Abban mesajında şunları ifade etti; “Şanlı bayrağımız ve onun istiklalini ebedileştiren İstiklal Marşı, hiç kuşku yok ki yüce Türk ulusunun ruhunu, tarihini, bağımsızlık sevdasını, ülkü ve ideallerini yansıtan ve aziz Türk milleti var oldukça nesiller boyunca yüreklerde hissedilerek coşkuyla okunacak bir ulusal marştır. Devlet olmanın esası, o devletin mensuplarının kendine has dilinin, dininin gelenek-göreneğinin, bayrağının ve marşının olması zorunludur. Bunların ortaya çıkması uğruna mücadele edenlerin destanlaşan hayatlarının konu edildiği şiirler yazılır. Bunların en iyisi de o milletin milli marşı kabul edilir” dedi.

“İSTİKLAL MARŞI’NI SEVMEK ÜLKEMİZİ SEVMEKTİR”

İstiklal Marşı'nı anlayabilmek ve onun ruhunu kavrayabilmek için, öncelikle Mehmet Akif Ersoy'u çok iyi tanımak gerektiğini ifade eden Kaymakam Abban; “Onun tüm benliğinde muhafaza ettiği "vatan sevgisini, milli mücadele ruhunu, Allah inancını" bilmek ve bu yüce duygularla ortaya çıkan "vatan, ulus ve hürriyet" kavramlarını damarlarımızda dolaşan o asil kanda hissetmemiz gerekir. Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan istiklal marşımızı bize armağan eden milli şairimizdir Mehmet Akif Ersoy... Kara günlerimizin göstergesi, kahramanlık destanımız, heybetli kimliğimiz, yurt severlik ve özgürlük aşkımız İstiklal Marşı ve milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını, umutlarını kararlılığını abideleştiren vatan evladıdır Mehmet Akif... İstiklal Marşını sevmek, ülkemizi sevmektir, İstiklal Marşını coşkuyla söylemek, ülkemize sahip çıkmaktır, İstiklal Marşı'nı vakur bir şekilde okumak, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise, onurumuza sahip çıkmaktır. İstiklal Savaşının elemli ve buhranlı günlerindeyiz. İzmir gitmiş, Bursa düşmüş, Afyon kaybedilmiş. Düşman orduları, Türk yurdunun her yanına sokulmuş, Türk milleti tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktadır. Anadolu iç isyanlarla karşı karşıyadır. Kurtuluş Savaşı sürmektedir. Milli ve manevi değerlerimiz tehlikededir. O sıkıntılı günleri geride bıraktık ama dış sorunlar, bölücü terör, ekonomik, ekolojik, küresel sorunlar varlığını sürdürürken; toprağın vatan olabilmesi için millet, milletin de devamlılığı için devletin olması kaçınılmaz bir zorunluluktur” ifadelerini kullandı.

“OMUZLARIMIZDA GELECEĞİN SORUMLULUĞU VARDIR”

Bizler şu anı yaşayanlar olarak geçmişin mirasını ve geleceğin emanetini taşıyoruz. Geçmişte yaşayanlar şanlı atalarımız, şehit dedelerimiz bize bu güzel vatanı miras bıraktı. Bizler de gelecek nesillere bu kutsal emaneti en güzel şekilde taşımalıyız. Unutmamalıyız ki omuzlarımızda geleceğin sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu taşımak öyle kolay değildir. Çalışmak ister, fedakarlık ister. Bizden sonra gelecek nesillere güçlü ve gelişmiş bir ülke bırakmak, geçmişin mirasını geleceğe emanet olarak taşımak için çok çalışmalıyız. Akif: "0 şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. 0 şiir artık benim değildir. 0 milletin malıdır." diyerek bu durumu ifade etmiştir. Yine İstiklal Şairimizin "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diye dua etmesi o günlerin, hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakarlıklar yaptığımızın bir göstergesidir” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!