Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AÇI, GÜCÜNE GÜÇ KATTI

AÇI, GÜCÜNE GÜÇ KATTI
Çerkezköy Açı Özel Eğitim Kursu, yeni nesil teknolojileri Çerkezköy’deki öğrenciler ile buluşturmak adına İstanbul’da birçok şubesi bulunan eğitimciler Cemalettin Aydın ve Ensar Seymen ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Çerkezköy Açı Özel Eğitim Kursu’nun ortaklık anlaşmasının yapıldığı programa; Çerkezköy Açı Özel Öğretim Kursu kurucuları Mustafa Dursun ve Yasemin Çokor, Kurum Müdürü Özlem Küçükkısa, Kurum Rehber Öğretmeni Türker Küçükkısa, Kurum Psikolojik Danışmanı Aykan Üstün ile yeni iş ortakları Cemalettin Aydın ve Ensar Seymen katıldı.

“DAHA İYİ NE YAPABİLİRİZİ DÜŞÜNDÜK”

Programda tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Çerkezköy Açı Özel Öğretim Kursu kurucularından Mustafa Dursun, “ Bizlerle sizler, emeğini kalemle kazanan çalışanlar olarak, güzide yurdumuza hizmet veriyoruz. 2018 yılında Çerkezköy Açı Özel Öğretim Kursu olarak, bölgemizin öğrencilerini merkezi sınav sistemine hazırlamak için kurulduk. O yıldan bu yıla sonuçlara bakacak olursak bu bölgenin en başarılı kurumu olarak eğitim öğretim faaliyetlerimize devam ediyoruz. Biz, daha ne yapabilirizin peşine düşerek, İstanbul’un kalbinde, Fatih ve Çapa bölgesinin en prestijli kurumlarına sahip olan Cemalettin Aydın ve Ensar Seymen arkadaşlarımız ile ortaklık kurduk.

Bu ortaklığımızın sonucunda İstanbul’daki Topkapı Final Anadolu Lisesi, Çapa Final Ortaokulu, Çapa Final Özel Öğretim Kursu, Beylikdüzü Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları, Fatih Final Özel Öğretim Kursu, Zeytinburnu Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları, Zeytinburnu Final Eğitim Kurumları, Bayrampaşa Final Eğitim Kurumlarında eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılan yeni nesil teknoloji, kadro ve her şeyi kurumumuza aktarmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bunun ilk somut örneği 14-15 Ocak’ta yapacağımız Bursluluk sınavımızda karekod uygulamasını devreye soktuk. Bu uygulamada çocuklarımız bu karekodları telefonlarında okuttukları zaman direk olarak formlar karşılarına çıkacak, bu yönlendirme ile Bursluluk ve Kayıt Kabul Sınavına başvurabilecekler. Teknolojiyi direk olarak getirmiş olduk. Bu konuda Cemalettin Aydın ve Ensar Seymen’e teşekkür ediyoruz. Yeni nesil eğitim anlayışımız ile yolumuza devam ediyor, İstanbul’un önce eğitimcileri ile tecrübelerimizi paylaşıp gücümüze güç katıyoruz ” dedi.

"8 EĞİTİM KURUMUMUZ BULUNUYOR"

İstanbul’da Topkapı Final Anadolu Lisesi, Çapa Final Ortaokulu, Çapa Final Özel Öğretim Kursu, Beylikdüzü Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları, Fatih Final Özel Öğretim Kursu, Zeytinburnu Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları, Zeytinburnu Final Eğitim Kurumları ve Bayrampaşa Final Eğitim Kurumlarına sahip olduklarını kaydeden Cemalettin Aydın, “ Yatırımlarımızı İstanbul dışına kaydırmak üzere bir aylık Ar-Ge çalışması oluşturduk. Bu çalışmalar sonucunda İstanbul’daki eğitim sisteminin işleyişi ile Çerkezköy’deki eğitim sisteminin işleyişi arasında bir bağ kurduk. Yatırım, kazanmak için yapılır. Sadece eğitim verelim mantığında değildir aslında. İyi bir eğitim için iyi bir sermayeniz olması gerekir. İyi sermayeniz yoksa eğitim teknolojilerinden çok fazla faydalanamazsınız. Pandemi süreci ve asgari ücretin artışıyla birlikte eğitim sektörünün yüzde 70’i personel gideri olarak karşımıza çıkıyor. Biz yüzde 30-40’lar diye düşünürken, karşımıza bu rakam çıktı. İstanbul’daki mülklerin, kiraların yükselmesi, İstanbul dışında, İstanbul’a yakın bölgelerin sabit kalması bizi çeken unsurlar arasındadır. İstanbul’da 300 kişilik bir eğitim kurumunu yürütmek için 7 milyona ihtiyaç varken, Çerkezköy’de bu rakam 4.5 milyona düşmektedir. Biz eğitimi teknolojik olarak ve kalite olarak getirirken gözlemlediğimiz birkaç şey vardır. O da Çerkezköy’ün eğitimde yeniliğe açık oluşu. İstanbul’da rekabet çok fazla, her sene üzerine daha fazla koymak zorundayız. Çerkezköy’de var olan eğitim kurumlarının toplamı İstanbul’da bir mahallede var. Rekabet çok fazla. Var olanın üzerine bir şey koymadığınız sürece geride kalıyorsunuz. Biz o yenilikleri buraya taşıdığımızda hem Çerkezköy adına hem de bizim adımıza güzel şeyler olacağına yürekten inanıyoruz. Geçen sene özel eğitim kurumlarını yüzde 39 zam yapılırken, bu yıl ise yüzde 65 yapıldı. Kiralarımız ise yüzde 140 üzerinde artmıştır. Kâğıt fiyatları, elektrik, doğal gaz arttı. Ben devletin refleks olarak bize bakış açısının 2014’ten sonra değiştiğini düşünüyorum. Bizler sanki üvey evlat gibiyiz. Pandemi döneminde tüm sektörlere destek verildi fakat eğitim sektörüne destek verilmedi. Çerkezköy’de 45 bin öğrenci bulunuyor ve ben sadece 400’üne talibim. Biz her öğrenciyi istemiyoruz. Belli bir not ortalamasının üzerinde olan öğrencileri istiyoruz ve başarı için bu şartı koşacağız. Bir velinin nasıl kurum seçme özgürlüğü varsa, kurumun da öğrenci seçme özgürlüğünün olduğuna inanıyorum. Her veli ile çalışılmaz, her öğrenci ile çalışılmaz. Bizim belli standartlarımız var. Kalite de bu şekilde olmaktadır. Diğer türlü, ‘ben paramı verdim, istediğimi yaparım’ mantığını kabul etmiyoruz. İnsanlara da yazık, bu paraları veren anne babalara da yazık” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!