Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

ADALET BAKANLIĞI’NDAN TEKİRDAĞ’A YATIRIM MÜJDESİ

ADALET BAKANLIĞI’NDAN TEKİRDAĞ’A YATIRIM MÜJDESİ
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, İl Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ’ın 11 ilçesinin AK Parti İlçe Başkanları, Ankara’da birçok noktaya bir dizi ziyarette bulunarak, çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiler.
MUSTAFA ÇETİN

Tekirdağ heyetinin durakları arasında Adalet Bakanlığı da vardı. Burada Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile gerçekleştirilen görüşmelerin ardından, Tekirdağ için birçok müjde açıklandı.

KAPAKLI’YA ADALET SARAYI MÜJDESİ

Milletvekili Mustafa Yel ve İl Başkanı Mestan Özcan tarafından yapılan açıklamalarda, ilk olarak; Kapaklı’ya bir Adalet Sarayı Hizmet Binası yapılması talebini Bakan Gül’e ilettiklerini, Adalet Bakanı’nın ise, bu konuya olumlu yanıt verdiğini ve gerekli çalışmaların en kısa sürede başlanılacağı belirtildi.

MALKARA ADALET SARAYI YAPIMI HIZLANIYOR

Görüşmelerde heyet tarafından Adalet Bakanı’na iletilen bir diğer talep ise Malkara Adalet Sarayı’nın yapım sürecinin hızlandırılması ile ilgiliydi. Hâlihazırda yapımı onaylanmış olan hizmet binası için, Bakanlığın gerekli ihale sürecini ivedilikle başlatacağı açıklandı. Böylelikle yapımı bir süredir beklenen hizmet binası için, önemli bir gelişme kaydedilmiş oldu.

HAYRABOLU’NA YENİ BİR ADALET SARAYI YAPILIYOR

Tekirdağ için açıklanan bir başka müjde ise Hayrabolu İlçesine yeni bir Adalet Sarayı Hizmet Binası yapılacağı yönündeydi. Bu talebi Adalet Bakanı Gül’e ilettiklerini belirten, Mustafa Yel ve Mestan Özcan, talebin Bakan Gül tarafından uygun karşılandığını ve en kısa sürede gerekli değerlendirmelerin yapılıp çalışmalara başlanılacağını belirttiler.

TEKİRDAĞ’A İSTİNAF MAHKEMESİ KURULUYOR

Açıklanan son müjde ise, Tekirdağ’da oldukça ihtiyaç duyulan bir İstinaf Mahkemesi kurulması yönündeydi. Bu taleplerinin de Bakan Gül tarafında uygun bulunduğunu belirten, Mustafa Yel ve Mestan Özcan, Bakanlık tarafından gerekli çalışmaların en kısa sürede başlatılacağını ifade ettiler.

Adalet alanındaki tüm bu yatırımlarla, Tekirdağlıların, hukuk sistemine en hızlı şekilde ulaşması sağlanarak, olası mağduriyetler giderilmiş olacak.

MESTAN ÖZCAN: “ŞEHRİMİZ İÇİN ÇOK GÜZEL MÜJDELER ALDIK”

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, söz konusu yatırımlarla, bütün vatandaşların, hukuk hizmetlerinden en hızlı ve en nezih şekilde yararlanmalarının amaçlandığı belitti. Özcan yaptığı açıklamada şunlara değindi: “Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum, hamdolsun iki gündür, güzel şehrimiz Tekirdağ’a müjde üstüne müjde veriyoruz. Bildiğiniz üzere önceki gün Sayın Sağlık Bakanı’mızdan aldığımız pek çok müjdeyi hemşehrilerimizle paylaşmıştık. Bugün ise Sayın Adalet Bakanımızla yaptığımız görüşmede, kendilerine ilçe ilçe bütün taleplerimizi ilettik. Sağ olsunlar hepsi ile ayrı ayrı ilgilendiler, hiçbir talebimizi geri çevirmediler ve kendilerinden şehrimiz için çok güzel müjdeler aldık. Bir kez daha zat-ı alilerine teşekkür ediyorum. Şunu ifade etmek istiyorum ki, adaletin olmadığı yerde düzen olmaz, kaos olur. Hamdolsun Ülkemiz çok sağlam ve eşitlikçi bir hukuk sistemine sahip. Biz de bu sisteme hemşehrilerimizin çok daha hızlı bir şekilde ulaşması için yaptığımız çalışmaların, en iyi meyvelerini bugün toplamaya başladık. İnşallah yakında daha da güzel gelişmeler olacak ve hemşehrilerimiz için adaleti en ulaşılabilir noktaya taşımaya devam edeceğiz. Buradan bu konuda emeği geçen, Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop hocamıza, Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül’e, şehrimiz Milletvekilleri Sayın Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül ile emeği geçen diğer herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Şehrimize hayırlı olsun.”

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!