Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

AKALIN: “İYİ PARTİ CESUR VE VATANINI SEVENLERİN PARTİSİDİR”

AKALIN: “İYİ PARTİ CESUR VE VATANINI SEVENLERİN PARTİSİDİR”
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mehmet Tolga Akalın, “Bugün aklına esen parti kuruyor. İYİ Parti cesur ve vatanını sevenlerin bir hareketidir. Önümüzdeki iktidara değil önümüzdeki yüzyıla da talip bir siyasi partiyiz” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mehmet Tolga Akalın, Tekirdağ’da ‘Seçim Hazırlığı’ toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Akalın, İYİ Parti’nin güçlenerek büyüdüğünü söyledi.

“BUGÜN AKLINA ESEN PARTİ KURUYOR”

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, İYİ Parti ilçe başkanlarının katıldığı toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Akalın; “Türk siyasi tarihinin gördüğü en muazzam mücadele sonucu doğmuş siyasi hareketin, gene en zor döneminde omuz vermiş kişilersiniz. İYİ Parti rüzgâr nereden eserse esin dimdik durabilenlerin hareketidir. Biz İYİ Partiyi kurana kadar Türkiye’de siyasi parti kurma cesaretini gösterme cesareti yoktu. Bugün aklına esen parti kuruyor. İYİ Parti cesur ve vatanını sevenlerin bir hareketidir. Önümüzdeki iktidara değil önümüzdeki yüzyıla da talip bir siyasi partiyiz. Türkiye’yi yeni değerler üzerine inşa edeceğiz. Böyle bir kuruluş kolay olmamıştır. İYİ Parti Tek Parti iktidarının, tek parti basınının ve tek parti idaresinin olduğu bir dönemde bir halk hareketi olarak milletin bağrından doğmuş bir partidir. Biz Türk siyasetini top yekûn değiştirmek üzere yola çıkmış iktidara yürüyen bir siyasi hareketiz” dedi.

“2017 YILINDA KİRLİ BİR REFERANDUM YAŞANDI”

“İYİ Parti 2017 yılında bir kirli referandum yaşandı” diyen Akalın; “O kirli referandum sonrası ittifakları doğurdu. 2002 yılında İktidara gelmelerinden sonra bu iktidarın gücü bir şeyleri iyi yapmaktan gelmiyor. Bu iktidarın gücü ceberut yöntemlerle muhalefeti kontrol edebilme kudretinden ve teşebbüsünden geliyor. Hatırlanacağı üzere Türkiye’de bir Genç Parti hareketi vardı. 2003 yılında Cem Uzan üzerinden Genç Parti Tasfiye edildi. Tekrar hatırlanacağı üzere 2007 yılında bir ANAP ve Doğru yol Partisi birleşmesi vardı. O dönemki ATO Başkanı Sinan Aygün “Birilerinin görünmez bir eli değil değdi ne olduğunu anlamadık dedi” İktidarın mafya ile içselleşen organizasyonlarında görüldüğü gibi o görünmez el ittifak parçasının bir tarafına müstakil konforlu çok rahat bir cezaevi süreci yaşatılarak o ittifakı bozdu” diye konuştu.

“İYİ PARTİ 3 GÜNLÜK HEVESLE KURULMUŞ BİR PARTİ DEĞİLDİR”

“Has Parti eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuşun o dönem çok dinamik muhalefet yaptığını ifade eden Akalın; “Sayın Numan Kurtulmuş’u yanlarına aldılar. Bu günlerin meşhur bakanı Soylu vardı. Kendisi DP bünyesinde çok ciddi ve dinamik bir muhalefet yapıyordu. Yanlarına alarak Bakanlık görevi verdiler. Bu kadar organizasyon içerisinde 7 Haziran-1 Kasım genel seçimleri arasında Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’e bakanlık teklif ettiler. İYİ Parti bunları elinin tersiyle iten bir Türk anasının, bir Türk kadının feragat örnekliğinde kurulmuş bir siyasi harekettir. Bu güne kadar kontrol edemedikleri tek siyasi lider ve onun öncülüğünde kurulan İYİ Parti hareketidir. Onun için bu teşkilat toplantımızda yüz yıl sonra torunlarımızın torunlarının da İYİ Parti Partide nasıl siyaset yapabileceğini teşkilatlanma zemini sandık üzerinde konuşacağız. İYİ Parti üç günlük bir siyasi hevesle kurulmuş bir siyasi parti değildir” ifadelerine yer verdi.

“TRAKYA ÖZLENEN YATIRIMLARA KAVUŞACAK”

Konuşmasına şu sözlerle son veren Akalın; “Yerel olarak da belirtmem gereken hususular var. İl başkanımız Sertaç Alkaya’nın da konuşmasında vurguladığı gibi sadece Tekirdağ değil tüm Trakya alması gereken hizmetleri alamamaktadır. Meriç nehrinin ancak altıda birini sulamada kullanabilmekteyiz. Yaklaşık yedi buçuk milyar metreküp suyumuz boş yere Ege Denizine akmaktadır. Bunun en büyük sebebi Trakya milletvekilleri arasında bir politik güç oluşturup, yapılacak barajla Meriç suları Trakya ovalarına aktarılabilirdi. Böylece tarım üretimimizi iki katına çıkarmak mümkün olurdu. Maalesef bugüne kadar bu yapılamadı. İnşallah ilk seçimlerde Trakya’nın politik gücü İYİ parti merkezli oluşarak Tekirdağ ve tüm Trakya özlenen yatırımlara kavuşacaktır” dedi.

 

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!