Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AKAY: “ÇERKEZKÖY’E BÜYÜKŞEHİR'İN ARAÇLARINI GETİRMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM”

AKAY: “ÇERKEZKÖY’E BÜYÜKŞEHİR'İN ARAÇLARINI GETİRMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; “Büyükşehir Belediyesi’nin Çorlu ve Süleymanpaşa’da araçları var. Biz iki senedir kooperatiflere birleşme konusunda taleplerimizi ilettik. Fakat sorun çözülmedi. Ben bu saatten sonra Çerkezköy’e büyükşehirin araçlarının gelmesi için mücadele vereceğim. Çerkezköy’e koydurabileceğim kadar fazla araç koyduracağım ve anahat üzerinde konuşlandıracağım” dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As’ı ziyaret ederek, şoför esnafının sorunlarını dinledi. Akay, Çerkezköy’de toplu taşıma araç kooperatiflerinin birleşme konusunda olumsuz tavrına karşılık, Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy’e araç konuşlandırılması için mücadele edeceklerini ifade etti.

“ÇOK NET SÖYLÜYORUM”

Daha önce birçok kez toplantı yapıldığını, talepleri dinlediklerini, fakat bir sonuç alınamadığını ifade eden Başkan Akay; “Çerkezköy’e koydurabileceğim kadar fazla araç koyduracağım. Yaklaşık 2 senedir birleşme ile ilgili taleplerimizi ilettik, hala sonuç çıkmadı. Bunu çok net söylüyorum. Çorlu’da ve Süleymanpaşa’da 100’ün üzerinde büyükşehirin kendi araçları var. Çerkezköy’de bir ara yaptılar. Ancak ben anahatlar da dahil olmak üzere, geçtiğimiz yıl yapılandan biraz daha farklı olarak, Büyükşehir’in araçlarını Çerkezköy’de konumlandırmak için mücadelemi sürdüreceğim. Size de bunu buradan söylüyorum. Beni yeni bir koopeperatif olarak düşünün. Büyükşehir’in araçlarını Çerkezköy’e getirmek için mücadele edeceğim” dedi.

“ÜCRETSİZ TAŞINAN YOLCULAR NEDENİYLE ZARAR EDİYORUZ”

Şoför esnafları da ücretsiz taşınan yolcular nedeniyle zarar ettiklerini belirterek, konuyla ilgili şikayetlerini iletti. Başkan Akay, yasanın bu şekilde olduğunu ve kararın ne Çerkezköy ne de Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmadığını hatırlattı. Konunun tartışmaya açık olmadığını ifade eden Akay; “Yasa demiş ki sana engelli vatandaşları, 65 yaş üzeri vatandaşı ücretsiz taşıyacaksın. Bunu bu şekilde yasal olarak alınmış. Bunu da bu şekilde uygulayacaksınız” dedi.

“GEREKLİ MÜCADELEMİ DE BAŞLATACAĞIM”

Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Mustafa As da konunun daha önce kooperatiflere iletildiğini ve sonuç alınamadığını söyledi. İlçe bazında konunun tekrar değerlendirilmesi amacıyla çalışma başlattıklarını ifade eden As, Akay’dan ek süre istedi. Başkan Akay da As’a cevaben; “Daha önce de bu konuyu konuşmuştuk, araya pandemi girdi. 10 Ağustos’ta bir toplantı var. Siz kararınızı alın, iletin bana. Ben gerekli mücadelemi de başlatacağım” ifadelerine yer verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!