Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AKAY: “DEĞİŞİM BAŞLIYOR”

AKAY: “DEĞİŞİM BAŞLIYOR”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Türkiye’de koronavirüs vakasının görülmeye başladığı günden itibaren belediye tarafından yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Akay, sürecin atlatılmasıyla birlikte çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini ifade ederek; “Çerkezköy’e çok ciddi hizmetler yapacağız” dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, koronavirüs sürecinde yapılan çalışmaları ve önümüzdeki yıllarda Çerkezköy’e yapılacak yatırımları değerlendirdi. Başkan Akay, yaptığı açıklamasında Koronavirüs süresinin atlatılmasıyla birlikte çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini belirterek, değişimin başlayacağını duyurdu.

“ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRDİK”

Belediye Başkanı Akay, yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “11 Mart tarihinde ülkemizde görülen ilk koronavirüs vakası ile beraber hem dünya hem de ülkemiz hiç yaşamadığı bir durumu yaşadı. Çerkezköy Belediyesi olarak bu süreçte üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getirmeye başladık ve belediye işlerimizi bir kenara bırakıp pandemi ile mücadele etmeye başladık. Bunlardan en önemlisi maske ihtiyacıydı. Çerkezköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile beraber maske üretimi yaptık. Mahalle evlerimizde dikimini yaptığımız, maliyetleri düşürerek en fazla maskeyi vatandaşa ulaştırmak gayesi ile bugüne kadar 215 bin adet maske dağıttık. Hala elimizde bir stok var bunları da acil ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam ediyoruz” dedi.

“HER VATANDAŞIMIZA ULAŞMAYA ÇALIŞTIK”

Vtandaşların yoğun olarak kullandığı alanları sürekli olarak dezenfekte ettiklerini ifadde eden Başkan Akay: “28 bin şişe el dezenfektanı yaparak vatandaşlarımıza ulaştırdık. Kamu kurumları başta olmak üzere vatandaşların yoğun kullandığı yerleri dezenfekte ettik. İbadethanelerimizin ve buraların avluları, park ve mesire alanlarının dezenfekte çalışmaları aynı şekilde devam ediyor. Toplamda 120 Ton ortam dezenfektanı, 15 ton sırt pompaları ile, 60 ton tankerlerle, 45 ton traktörlerle ortamlarımızı temizledik. Bu sürecin en zor kısmı kapatılan iş yerleriydi. Ekonomideki durgunluktan dolayı işsiz kalan vatandaşlarımıza el uzatmak istedik. Bu süreçte toplamda 10 bin 170 erzak kolisini vatandaşlarımıza ulaştırdık. Ramazan ayı içerisinde de 183 yaşlı ve engellimize iftar yemeği ulaştırdık” ifadelerine yer verdi.

“390 İŞLETME TEK TEK DEZENFEKTE EDİLDİ”

Normalleşme sürecinde de çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Başkan Akay, berber ve kuaförlerin ardından 1 Haziran’da açılan 390 işletmenin de dezenfekte çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Başkan Akay: “Hafta sonu bu işlemleri tamamladık. Esnafımıza maske ve dezenfektan dağıtımımız devam edecek. Bu süreçte belirttiğimiz rakamlarla elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bir vatandaşımızı bu hastalıktan uzak tutabildiysek ne mutlu bize.  390 işletme olağan sürecine başlayacak. Bunlarla beraber ortak alanlarımız, spor alanlarımız, mesire alanlarımızda tedbirlerimiz mutlaka devam edecektir. Bu süreç belki hayatımızın bir parçası olacak fakat belediye olarak bir düzen almaya başlıyoruz. Önümüzdeki haftadan sonra netleşecek bazı şeyler. Ortak kullanım alanlarımızı genelgelere göre düzenleyeceğiz. Zor süreç atlattık, bir daha yaşamamak adına tedbirlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

“2021’DE ÇALIŞMALAR GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK”

Pandemi sürecinin tamamlanmasının ardından Çerkezköy’de gözle görülür bi değişim yaşanacağını belirten Başkan Akay: “Mart ayı başı ile itibaren, dondurulmuş bir süreç yaşıyoruz. Normal hayatımıza başlayacağız bir Haziran ayı görünüyor. Önümüzdeki sürede Çerkezköy’ün en önemli çalışmalarını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (TESKİ) yapacak. Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı projelerini başlayıp bitirmek. Bunların ardından Fevzipaşa ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndeki üst yapı işleri var. Planlanan 2020 hedeflerinde meydan altı otopark projesi şuan bitirilip karar aşamasında. Çerkezköy Belediyesi olarak Atatürk ve Öztrak caddesinin üst yapısını tamamlayıp yeni kent meydanı yapacağız. Bu projenin de ihale safhasındayız. 2021 itibari ile bu çalışmaları gün yüzüne geçecek. Ana arterlerde çalışmalar devam edecek. Kızılpınar Mahallesi’nde park bahçe işleri devam edecek.  Cumhuriyet mahallesindeki alt yapı işleri de bu yıl içerisinde gerçekleşecek. Yıldırım Beyazıt Mahallesi Tarım Sokakta TESKİ’nin alt yapı işleri olacak, burada asbest boruların değişimi yapılacak. Hedeflediğimiz ne kadar proje varsa bunların çalışmalarını sürdürüyoruz. Sonbahar ile beraber çalışmalar başlayacaktır. İşin en önemli tarafı ise ekonomik kısım. Tabi ki bunları bahane olarak saymayacağız fakat Türkiye’nin de ekonomik durumu ortada. Biz elimizden geldiği şartlarla bu çalışmaları sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    hüseyin
    01-06-2020 12:48

    başkan önceki yarım kalan projeleri yerine getirin tamamlayın.sonra yeni vaadler verirsiniz

  • yorum avatar
    ümit akyol
    01-06-2020 02:27

    sayın başkanım sivrioğlu petrolden çerkezköye giriş leş kokuyor oranın biran önce çözüme kavuşması lazım çerkezköye yakışmıyor kanalizasyon kokusu boğuyor . çerkezköyden kapaklıya gidiş ve giriş kokudan geçilmiyor.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!