Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

AKAY, DEV PROJENİN DETAYLARINI PAYLAŞTI

AKAY, DEV PROJENİN DETAYLARINI PAYLAŞTI
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, meydan projesinde ilk kazmanın 29 Mayıs Cumartesi günü vurulacağını söyledi.
MUSTAFA ÇETİN

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının meydan projesi ve meydanaltı otoparkı ile ilgili sorularını cevaplayan Akay, projede dikkat çeken detayları paylaştı.

“İTİRAZ SÜRESİNİN TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ”

Meydan projesi kazı çalışmaları ile ilgili detaylı bilgi veren Akay, meydanaltı otoparkı ile ilgili de itiraz süresinin tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Akay; “Başladığımız proje, yağmur suyu hatlarından bir tanesiydi. Şehrin bu tarafından olanlar ayrı. Yani, Fevzipaşa Mahallesi’nde başlayan projenin bizim cadde projemizle direkt ilgisi yok. Tabiki bağlantılar var. Hem Butçular Sokak’tan hem de Topçular Sokak’tan yağmur suyu hatlarını alacağız, ancak şimdi değil. Bu projenin en sonuna bıraktık onu. Çünkü, projeyi ana hattan başlama zorunluluğumuz doğdu. Ancak işin sağ tarafından olan kısmı Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Dalyan Sokak’tan başladı. Kosovalı sokak Hatip Sokak derken Öztrak Caddesi’nin girişinde o bağlantıyı bıraktı müteahhit. Şimdi 28 Mayıs Cuma akşamı trafiğe kapanıyoruz. Aynı zamanda sokağa çıkma yasağı da var. Cumartesi sabahı kazmaya başlıyoruz. Caddeyi 2 gün boyunca kazıyacağız. Pazartesi sabahı da TESKİ işe başlar. Biz, bugüne kadar programımızı şöyle yapmıştık, ‘Meydanaltı otopark ve TESKİ işe aynı zamanda başlar ve caddeyi aynı anda kapatırız diye’ ama bir itiraz süresi oldu. O sürenin tamamlanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“HAYAT DEVAM EDECEK”

Caddenin komple kapatılmayacağını sözlerine ekleyen Akay; “Çerkezköy’ü anımsatan bir şeyler yapmamız gerekiyor. İşin yağmur suyu kısmı başladı. Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’nde diye çalışmaya başladık. Fakat TESKİ bu kadar dağıtıyorum bari aralara da gireyim dedi. Sonra rakamlar çok yukarılara çıktı. İşin büyüklüğü, boyutu arttı çünkü. Sonuç olarak cumartesi sabah firma kazıyor, pazartesi de TESKİ hatları döşemeye başlayacak. Amacımız caddeyi kapatmaktı. Müteahhit bize öyle dedi. Sonrasında toplantı yaptık. Caddeyi komple kapatmamıza gerek yok diye. Sonrasında bir plan proje yapıldı. Caddenin bir bölümü trafiğe kapatılacak ve diğer tarafında park ve akan trafik bıraktık. Yani bir park iki akan trafik olarak hayatımıza devam edeceğiz. Müteahhit aşağıdan başlayacak, caminin yanına kadar gelecek. Şekerbank’ın oradan da devam etmeye başlayacak, planımız bu” dedi.

“CAMİ DUVARI KALKACAK”

Projede Osmanlı Cami’nin duvarlarının kaldırılacağını ve farklı bir çalışma yapacaklarını belirten Akay, “Caminin duvarı proje gereği kalkıyor. Biz bu aşamadan sonra meydana yıllar evvel konuştuğum gibi Kadir başkanımıza da söyledik. Müftülerimizle toplantı yapılacak. Cami duvarlarının orada kazılar yapılacak. O duvarlar zaten aşağıya inecek. Caminin hizası meydan hizası oldu. 45 gün civarında müteahhit firma meydana gelir. O çıktıktan sonra Çerkezköy Belediyesi girecek. Dolayısıyla geldiğimiz nokta şu, bunlar meydanı kazacak, onlar bitirdikten sonra biz düzenleme yaparak geleceğiz. Esas bizi daha çok yoracak otoparkın işi ve harfiyatı. Otoparkın başlamasından 4 ay sonra üst tarafı kullanılmaya başlanmış olur, biz de meydanüstünde gezmeye başlarız diye düşünüyorum” diye konuştu.

“SAAT KULESİ PROJEDE YOK”

Belediye Meydanı’ndaki saat kulesinin durumunun henüz netlik kazanmadığını sözlerine ekleyen Akay; “Saat kulesi zaten projede yok. Taşınma durumu var ama şu anlık orada duruyor. Duruma göre bakacağız” dedi.

“BU RİSKİ GÖZE ALMAK ZORUNDAYDIK”

Altyapı işinin risk olduğunu ifade eden Akay; “Ben 3’ünü aynı tarihe denk getirmeye çalıştım. Bazen elimizde olmayan şartlardan ötürü gecikme olabiliyor. İhale sürecinde işe itirazlar başladı. İtiraz süresi tamamlanacak, biz de isteriz başlamasını. Hatta ben Nisan ayı dedim, hem kapanma vardı, burada çalışma yapabilirdik. Biz bugüne kadar bütün hesaplarımızı kapatma üzerine kurduk. Sonra müteahite sormuştuk. Kapatmadan çalışamaz mısın? Diye, ilk etapta kapatmadan olmaz dedi. Şimdi biraz daha üzerine çalıştık ve hayat devam edecek bir şekilde çalışacağız. Bu işler riskli işler ama daha kontrollü olabilir miydi? Olabilirdi. Çerkezköy Belediyesi ne sorumluluk alacak? Vatandaşlar ne istiyor? Hepsini konuşacağız. Görevlilerimiz olacak, esnafla vatandaşla ilgilenecek. Sorunları bizlere iletecek. Kısa sürede çözmeye çalışacağız. Gerek var mıydı? Diyenler oldu, evet vardı. Bu riski göze almak zorundaydık” dedi.

“İLLER BANKASI KREDİYİ HALA ONAYLAMADI”

Çerkezköy’deki içme suyu hatlarının yenilenmesi için İller Bankası’nın kredisinin onaylanmadığını ifade eden Akay; “Şimdi bu planda buradaki alana ait durum. Önümüzdeki haftalarda onu da anlatacağım. Çerkezköy Belediyesi içme suyu hattı yenilemek için kredisi 3 senedir bekliyor. Kapaklı Belediyesi’nin onaylandı, bizimki hala bekliyor. 3 etaplı bir projemiz var. TESKİ’nin 2019 yılında teslim aldığı, İLLER Bankası onaylı 200 milyon liralık maliyeti olan bir kredisi var, masada bekliyor. Çerkezköy’ün bugün su deposuna ihtiyacı var. Bu projenin içerisinde 30 bin tonluk depoda var. Biz 3’te birlik onay verin kredi için dedik. Ondan da ses çıkmadı. Bunları hep konuşacağız. Çerkezköy’ün içme suyuyla ilgili çok ciddi sorunlar var. Artık borular patlaya patlaya kevgire dönmüş, sürekli patlıyor” diye konuştu.

“PANSUMAN, PANSUMAN OLMUYOR”

Altyapı yatırımlarının ilçeyi rahatlatacağını belirten Akay; “Fevzipaşa Mahallesi’nde büyük sıkıntı vardı. Evleri su basıyordu. Ana meydan sular altındaydı. Bize pansuman tedavisi mi yapalım? Diye sordular. 800 bin lira falan bir maaliyeti vardı. Biz dedik, ‘Pansuman, pansuman olmuyor’ 6-7 milyonluk bir yatırım yapıldı. Halide Edip Adıvar Caddesi’ndeki o görüntüler, BSH Kavşağı’ndaki o görüntüler son bulacak. Biz çok şikayet alıyorduk, altta dere olmasına rağmen su basıyordu” dedi

 

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!