Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

AKAY: “İŞİN BAŞI DA SONU DA ÖDENEK”

AKAY: “İŞİN BAŞI DA SONU DA ÖDENEK”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; “Şimdi protokol yapıldı. Protokolü yapanlar belli. Büyükşehir belediyesi ve Devlet Su İşleri. Devlet Su İşleri işi yapmaya başlar, büyükşehir de kamulaştırma yapmaya devam eder denmiş. Bu iş hep böyle olmuş. Şimdi ödenek ayrılmadığına kimse kılıf uydurmasın. Desinler ki ‘Ödenek ayırmadık’ İşin başı da ödenek, sonu da ödenek” dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederek, yeni projesini anlattı. Burada basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Akay, Çorlu Deresi’nin ıslah çalışmalarının neden yapılmadığını, sokak isimlerinin değiştirilme sebebini, Tek Yön uygulamasını ve ilçede yapmayı planladığı çalışmalarını aktardı.

PROJE İLE İLGİLİ SUNUM YAPTI

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve yönetimi ile bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde önümüzdeki yıl yapılması planlanan proje ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. İlk olarak Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde görevli Mimar Mustafa Kanburoğlu proje ile ilgili sunum yaptı. Kanburoğlu, “Atatürk ve Öztrak Caddesi’nin kentsel tasarım ve peyzaj projesi olarak projemizi adlandırdık. Yapacağımız 2 ana halterde çalışmaları 2 ana başlık altında topladık. Alt yapı çalışmalarını TESKİ yürütecek. TESKİ’ye paralel olarak da biz Çerkezköy Belediyesi olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile projelerimizi başlatacağız. Alt yapı çalışmaları, yağmur suyu, içme suyu, kanalizasyon ve diğer alt yapı durumlarının mentol ve müdave kısımlarının depsaselerini isteyeceğiz. Üst yapı çalışmaları olarak da biz belediye olarak Atatürk ve Öztrak caddelerinde araç ve yaya trafiğinin düzenlemesini, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, kent mobilyaları gibi birçok düzenlemeye gideceğiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin de bir meydan altı otopark projesi olacak. Toplamda TESKİ’nin şu anda uygulamam projeleri de tamamlandı. Önümüzdeki ay da ihale süreci başlayacak. Atatürk bin 500, Öztrak bin 700 metre bir alt yapı çalışması gerçekleşecek. Toplamda 15 bin 415 içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışması olacak. Bunun detayları şöyle; bildiğiniz üzere Öztrak Caddesi’nin başına kadar getirdiğimiz içme suyu projesi devam edecek. Bunun toplam uzunluğu 2 ana caddede 7 bin 265 metre. Yağmur suyu projesi Atatürk bin Öztrak bin 500 olmak üzere toplamda 2 bin 500 metre uzunluğunda olacak. Yine kanalizasyon çalışması gerçekleşecek. Bu da 2 ana caddede toplam 5 bin 600 metre olacak. TESKİ işe başladıktan sonra işe paralel olarak biz de kaldırımları düzenlemeye başlayacağız. Kaldırımları, bisiklet yollarını, yeşil alanları 2 ana caddede de TESKİ’ye paralel olarak sürece devam edeceğiz. 3 kurumun entegre olarak Tekirdağ büyükşehir Belediyesi de meydanın altına bir tam otomatik yer altı otoparkı yapacak.” ifadelerine yer verdi.

75 MİLYON TL CİVARINDA BİR YATIRIM

Kanburoğlunun yaptığı sunumun ardından söz alan Başkan Akay, “2021 yılında Çerkezköy’ün iki ana damarı olan Atatürk ve Öztrak Caddelerinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi olarak koordineli bir şekilde hem altyapı, hem üstyapı çalışmasına başlanacağını belirterek, çalışmalar kapsamında her iki caddede 3 kurumun yaklaşık 75 milyon TL civarında bir yatırımının olacağını belirtti.

MEYDAN ALTI OTOPARKI YAPILACAK

 Başkan Akay, TESKİ’nin kanalizasyon hattı, içme suyu hattı, yağmur su hattı çalışmalarının olacağını, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 290 araçlık tam otomatik Meydan Altı Otoparkını yapacağını, Çerkezköy Belediyesi’nin ise peyzaj ve üstyapı düzenlemeleri ile Kent Meydanı düzenlemesini hayata geçireceğini belirterek, 2021 Mart ayında başlanacak çalışmaların 2022 Nisan ayında tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

DAHA MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Atatürk ve Öztrak Caddelerinde yaklaşık 1 yıl sürecek çalışmalar kapsamında esnaf ve vatandaşların zaman zaman sıkıntılar çekeceğini belirten Belediye Başkan Akay, “He iki caddemizde hem altyapı, hem üstyapı ile ilgili yatırımlar, çalışmalar olacak. Kızılpınar’da gördük altyapı çalışmalarının ne kadar sıkıntılı olduğunu. Burada da elbet sıkıntılar olacak. Esnaflarımızdan, vatandaşlarımızdan çalışmalar boyunca anlayış ve hoş görü bekliyoruz. Her iki caddemizde çalışmalar bittiğinde Çerkezköy’ün iki ana caddesi modern bir görünüme kavuşacak” dedi.

ÇIKMALAR, TAŞMALAR KALKACAK

Üstyapı çalışmaları kapsamında Atatürk ve Öztrak Caddelerinde imar mevzuatına aykırı yapılan bodrum çıkmalarının kaldırılacağını, kaldırıma taşmaların önüne geçileceğini, kapalı çıkmaların kaldırılacağını, tabela ve reklam kirliliğinin ortadan kalkacağını, cadde üzerinde bulunan altyapı kutularının deplasesinin yapılacağını belirten Belediye Başkan Akay, ayrıca bisiklet yolu yapılacağını ifade etti.

KOLAYLIKLAR VE BAŞARILAR DİLİYORUM

Çerkezköy Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin yapacağı yatırımları İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte dinleyen CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, “Başkanımızın ve Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı ve hayata geçireceği projeler büyük ve güzel projeler. İnşallah biran önce başlanır ve tamamlanır. Şimdiden Çerkezköy’ümüze hayırlı olmasını temenni ediyor, Belediye Başkanımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum. İlçe Teşkilatımızı ziyaret edip, projeler bizlerle paylaştığı için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 HERKESİ DİNLEYECEĞİZ

CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez’e temennileri ve destekleri için teşekkür eden Belediye Başkan Akay, kısa süre içerisinde Atatürk ve Öztrak Caddesi’ndeki esnaf ve iş yeri sahipleri ile de toplantılar yaparak bilgilendirmelerde bulunacaklarını, bu noktada her kurumun ve kişinin görüş, öneri, düşüncelerine açık olduklarını belirtti. Akay, “Ortak akıl ile hayata geçirmeyi planladığımız projelerimize sivil toplum örgütlerinin, odalarımızın, esnaflarımızın, vatandaşlarımızın katkı sunmalarını, fikir, öneri, düşüncelerini bizlerle paylaşmasını istiyoruz. Kısa sürede her iki caddemizde bulunan esnaf ve sanatkarlarımız ile iş yeri sahiplerimiz ile toplantılar yaparak bilgilendirmede bulunacağız ve onların görüşlerini, düşüncelerini alacağız. Bu noktayı ben çok önemsiyorum. Ortak akıl ile hareket ederek projelerimizi geliştirip, hayata geçireceğiz” dedi.

ŞEHİRDE NE KADAR MÜKERRER SOKAK İSMİ VARSA HEPSİ DEĞİŞTİ

Sunumunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Vahap Akay; “Şimdi, bir sokak isminin komple kaldırılması diye bir şey söz konusu değil. Bunu bir bilgisizin biri kendine göre bir şey anlatacağım diye anlattı ya da yazdı bilmiyorum. Böyle bir bilgim olmadığını söyledim. Eğer bizim bilgimiz dışında bir şey yapıldıysa tabi düzeltiriz. Şehirde ne kadar mükerrer sokak ismi varsa bakanlık talebiyle, ASELSAN’ın işi netleştirme talebiyle, Büyükşehir Belediyesiyle beraber Çerkezköy Belediyesi işbirliğinde bir çalışma yapıldı. Yani bir Bahar sokak Kızılpınar’da var, Çerkezköy’de de var. Kızılpınar’daki bırakıldı, Fevzipaşa’daki ‘Sonbahar’ oldu. Bu değişiklikler yönetmelikler çerçevesinde oldu. Değişikliğin durumu şu; Şehit Erdinç Duran Sokak, Hükümet Caddesi’nden başlıyordu, Malkoçoğlu Caddesi’ni kesip karşıya atlayıp devam ediyordu. Yönetmelikte şöyle bir hüküm var. ‘Bir sokak cadde ile başlar, cadde ile son bulur’ Bu durumda da sokak ismini revize etme durumu oldu. Sokağımız hala daha Malkoçoğlu Caddesi’ne doğru durmaya ve yaşamaya devam ediyor, diğer sokağın ismi değiştirilmiş. Caddeler yönetmelik gereği biraz azalma ve kısalma yaşamış. Keşke bu bilgi paylaşılsa ve ‘Çerkezköy’de şehit isminin verildiği sokak adı değiştirildi’ lafıyla çalkalanmasaydı” şeklinde konuştu.

“AMFİ İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMAMIZ OLACAK”

Amfi Tiyatro ile ilgili yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Akay; “Amfi ile ilgili bir çalışmamız var. Fakat şu an paylaşamıyoruz. Amfi çok fazla kullanılan bir alan değil. Önemli bir alan. O yüzden farklı bir çalışmamız olacak orasıyla ilgili” ifadelerine yer verdi.

“ADAM İŞE BAŞLAYAMIYOR ÇÜNKÜ, ÖDENEK YOK”

Çorlu Deresi’nin ıslahı ile ilgili son durum hakkında da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Akay; “Şimdi ilk durum da son durum da benim orada anlattığım gibi. Zaman zaman çıkış yapıyor diye bir şey söylemişler. Ben şimdi birisi yanlış konuşuyor ben de o konunun yanlış olduğunu söylüyorum. Yani zamanlamalarda hiçbir problem olmadı, bundan sonra da olmaz. Şimdi protokol yapıldı. Protokolü yapanlar belli. Büyükşehir belediyesi ve Devlet Su İşleri. Devlet Su İşleri işi yapmaya başlar, büyükşehir de kamulaştırma yapmaya devam eder denmiş. Bu iş hep böyle olmuş. Şimdi ödenek ayrılmadığına kimse kılıf uydurmasın. Desinler ki ‘Ödenek ayırmadık’ İşin başı da ödenek, sonu da ödenek. Eğer ödenek olsaydı işler bu duruma gelmezdi. Bu kadar net bir olayı bu kadar uzatmanın alemi yok. Bu konuyu kimlerin talep ettiğini, kimlerin ödenek istediğini o gün de anlattı. Devlet Su İşleri’nin işe başlaması için önünde hiçbir engel yok. Dün de yoktu, bugün de yok. Fakat ödenek olmadığı için top taca atılıyor, Büyükşehir kamulaştırmayı yapsın biz işe başlarız deniliyor. İyi ihaleyi yaptın, şantiyeyi kurdun, adam işe başlayamıyor, çünkü ödenek yok” dedi.

“TEK YÖNE NE DÜN NE DE BUGÜN TEREDDÜTÜM OLMADI”

Tek Yön uygulamasıyla ilgili de soruları yanıtlayan başkan Akay; “Tek yöne ne dün ne bugün soru işaretim olmadı. Kafasında soru işaretleri olanın soru işaretini ben bilmem. Atatürk ve Öztrak caddelerindeki orta refüjü kaldırma gibi bir cesarette bulundum. İyi ki de bulunmuşum. Eğer bu halde olsaydı, şimdi ne sıkıntılar yaşanmaya başladı. Atatürk ve Öztrak Caddesi’nin eksik yapılmasının sonucunu biz tek yön yaparak kapatmaya çalıştık. Benim dün de bir tereddütüm olmadı, bugün de olmadı” şeklinde konuştu.

“KENT PARK’A KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Kent Park içinde kalan subay lojmanlarıyla ilgili de soruya açıklık getiren Başkan Akay; “Yeni garnizon komutanımızla istişare halindeyiz. Orada 2 blokta 24 daire var. Şu an hiç oturan yok. Ne kuruma faydası olan, ne ilçeye faydası olan 2 tane lojman var. Biz bu alanı alıp da bir şeye dönüştürmek değil de şehre kazandırmak istiyoruz. Atatürk Viyadüğü’ne kavşağa dağıtılacak, belki de daha geniş bir alan elde edilebilecek bir alan istiyoruz ya da kent Park’a kazandıracağız. Park içinde kalmış, yapılaşma şeması olmayan bir yapı ile karşı karşıyayız. Geçen dönemlerde 5 blok gitmişti şimdi de 2 blok gider, çalışmalara başlarız” diye konuştu.

“PARK YAPACAĞIZ”

Bağlık Mahallesi’ndeki Salı Pazarı’nın yerine de park kazandırmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Akay; “Salı Pazarı’na park yapacağız. Orayı yıktık, artık düğün yapılsın istemiyoruz. Oraya güzel bir park kazandıracağız” dedi.

“UZUN YILLAR SORUN YAŞAMAYACAĞIZ”

Atatürk Viyadüğü’nün genişletilmesinin ardından uzun yıllar sorunla karşılaşmak istemediklerini de açıklayan Başkan Akay; “Atatürk Viyadüğü’nün genişletilmesiyle ilgili projeyi teslim etti Çerkezköy Belediyesi Büyükşehir’e. zamanında eksik yapılanları tamamlamak için sıkıntılar yaşıyoruz. Belki de önümüzdeki uzun yıllar buralara dokunulmayacak. Bakın Atatürk Caddesi en son tadilatı 2012 yılında gördü. Bundan sonra da uzun yıllar tadilat görmeyecek. Altyapı borularının değişmesi lazım. Eleştiriyi göze ala ala tek yöne döndükten sonra o süreci kendi haline bırakmak zorunda kaldık. Ana isale hattının değişmesi lazım. Hepsi asbes boru. Zaman zaman kokular duyuyoruz. Biz o kanalizasyon kokusunu ızgaralardan gelen kokuyla birlikte teneffüs ediyoruz. Artık altyapıyı düşünerek, üstyapıyı düşünerek, neler yapılabiliri konuşarak hareket ediyoruz. 2012’de yapılan viyadükte 1 metre kaldırım yapılmış. Geçen hafta Atatürk Viyadüğü’nün kaldırımı yüzünden kaza oldu. Bizim amacımız bunu 2 metreye çıkarmak. Yaklaşık 210 santimetre hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!