Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

AKAY: “NE KADAR YATIRIM YAPILMIŞ? RAKAMLARLA KONUŞALIM”

AKAY: “NE KADAR YATIRIM YAPILMIŞ? RAKAMLARLA KONUŞALIM”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz günlerde mecliste kabul edilen bütçe ile ilgili konuştu. Çerkezköy’ün acil yatırımlara ihtiyaç duyduğunu dile getiren Akay; “Sadece Şehir Hastanesi’nin çevre yolu düzenlemesi için büyükşehir belediyesi 6 buçuk 7 milyon lira para harcamış. Bir yılda Çerkezköy’e harcanan para 6 buçuk milyon. Senin işler önce olurken biz sesimizi çıkarmayacağız, benim iş önce olurken, siyaset yapıyorsun falan denmez, olmaz öyle bir şey” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, açıklamalarda bulundu. Başkan Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere yatırım bütçesi, 2021 yılında başlaması beklenen altyapı projeleri ve Tekirdağ’da 3. Alan olarak işaretlenen Kızılpınar’daki çöp döküm sahası alanı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“RAKAMLARLA KONUŞALIM”

Başkan Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 200 milyonluk bütçesinin yanı sıra ilçelere genel yatırım bütçesi olduğunu ifade ederek; “Bu yıl içinde Bağlık köprüsü için 27 milyon TL’nin 7 milyonu, Viyadük genişletme 2 milyon TL, Çavuşlu Kavşak için 27 milyon TL’nin 7 milyon TL’si, meydan altı otopark projesinin 32 milyon TL’nin 25 milyon TL’si, yarı olimpik yüzme havuzundan ise 2 milyon 800 bin TL bütçe ayrıldı. Büyükşehir’in normal ilçelere ayırdığı bütçelerin yanı sıra 185 milyon liralık bir bütçesi daha var. Bunlardan bir tanesi mesela Kavakderesi yeşillendirme projesi. Ben bunu mecliste de söyledim. Çıkarırım bütçeyi hepiniz apışıp kalırsınız diye ifade ettim. Sadece Şehir Hastanesi’nin çevre yolu düzenlemesi için büyükşehir belediyesi 6 buçuk 7 milyon lira para harcamış. Bir yılda Çerkezköy’e harcanan para 6 buçuk milyon. Ben yolu devrediyorum büyükşehirde veriyorum diyor. Var mı öyle bir şey. Devretme. Sadece şehir hastanesinin yolları için 6 buçuk milyon lira para harcanmış, sen diyorsun ki bana ‘siyaset yapıyorsun’ Rakamları koyalım dedim. 2014 yılından 2021 yılına kadar ne kadar yatırım yapılmış hepsini koyalım, apışıp kalırsınız dedim. Neyse, sonuç olarak Cumhuriyet Mahallesi’ndeki kavşak 2015 yılından beri yatırım programına ilk kez girdi. Bütçeye konuldu. Martta nisanda işe başlıyorsun bu yıl atıyorum 15 milyonunu ödedin, bir sonraki yıl da kalanını ödüyorsun. Yani bu ne demek? İşe başlayacağım demek. Kapaklı’daki işler de onun işareti. Bu iş ihaleye çıkacak, yapılacak demek. Senin işler önce olurken biz sesimizi çıkarmayacağız, benim iş önce olurken, siyaset yapıyorsun falan denmez, olmaz öyle bir şey” dedi.

“BU İŞE BAŞLAMAMIZ LAZIM”

2021 yılında Çerkezköy’ün araç trafiğini rahatlatacak Tep Kavşağı projesinin ihaleye çıkacağını dile getiren Başkan Akay; “Tepe Kavşağı projesinin tamamlanması bizi çok rahatlatacak. Çünkü gittikçe kalabalıklaşan bir şehrimiz var ve Hükümet Caddesi şişti, artık trafik çok fazla arttı. Bunu halletmemiz lazım. 2021 yılında bu işe başlamamız lazım” ifadelerine yer verdi.

“SORULAR CEVAP BULDU”

Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde yapılacak çalışmalar hakkında da geçtiğimiz günlerde TESKİ ile toplantı yapıldığını sözlerine ekleyen Başkan Akay; “Şimdi diğer bir projemizde Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde altyapı çalışmaları. 5 tane içme suyu hattı değişiyor. 2 tane kanalizasyon var, 1 de yağmur suyu hattı var. Toplamda 8 hat değişecek. Toplamda yapılacak altyapı çalışmaları 15 kilometre diye tahmin ediyorduk, ara sokaklarla birlikte 29-30’a çıktı. Geçtiğimiz gün TESKİ ile toplantı yaptık. Süreleri falan da koyduk ortaya. Bu iş ne zaman başlayacak? Ne zaman bitecek? Gibi soruların cevabını da bulduk. Bu iş hiç başlamadan bazı işler daha yapacağız. Altyol Kavşağı’ndan başlayan çalışmalarımız etap etap ana caddelerimizde devam edecek” şeklinde konuştu.

“İLÇEMİZE DEĞER KATACAK”

Hızlı Tren’in Çerkezköy’e katma değer katacağını ifade eden Başkan Akay; “Hızlı trenle ilgili en son noktada anlaşmıştık. BSH Kavşağı’nda yapılacak düzenleme ile ilgili büyükşehir belediyesi ve Devlet Demiryolu yetkilileriyle görüştük. Bazı hususlar vardı, çözümleriyle ilgili ilerleme kaydedildi. İlerliyor şu anda. Bize gelen yeni bir şey yok ama Çerkezköy’ün lojistik ve yolcu merkezi olması bekleniyor. Bizim için çok değerli. Bizim mevcut yolcu istasyonumuzda yapılaşacak olması oldukça önemli. İlçemize katma değer katacak. Bekliyoruz” diye konuştu.

“BU SORUNUN CEVABI SİYASET”

Kızılpınar’a işaretlenen çöp döküm sahası ile ilgili de açıklama yapan Başkan Akay; “Ben Çerkezköy sınırları içerisine ve etrafına çöp sahası istemiyorum. Yani şöyle anlaşılmasın, burası yoğun nüfusun yaşadığı bir yer. Nüfusun yoğun olduğu yerlerde yapılsın istemiyoruz. Çorlu’da da yapılmasının yanlış olduğunu ilettim. Allah’a şükür gündemde kalma gibi bir niyetim olmadı. Termik Santralde de hep birlik olduk. Muhtarımız da, basınımız da vatandaşlarımız da tepki koydu. Çünkü biz burada yaşıyoruz. Yaşadığımız yeri kirletecek bir şeye de karşıyız. Şimdi çöp depolama alanı ile ilgili de sorularıma cevap versinler. Hem beni de gündemden çıkartmış olurlar. Benim Çerkezköy’ün başına gelecek felaketlerle ilgili konuşmamdan daha doğal bir şey olamaz. Gelecekler diyecekler ki bana ‘Ben şu gerekçelerden ötürü bu depolama alanını buraya koyuyorum’ Kardeşim memlekette yer mi yok? Neden burayı dayatıyorsun? Neden Süleymanpaşa’da genişleme sahası talebini Çerkezköy’de imar planına işleme talebi oluşturdular bana biri açıklasın. Sen üçüncü bir yer olarak beni neden işaretliyorsun? Neden? Biri bana bu sorunun cevabını açıklasın. Bu sorunun cevabı siyaset. Başka bir açıklaması yok” dedi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!