Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

AKAY: “VAAD ETTİĞİMİZ SÖZLERİMİZİN ARKASINDAYIZ”

AKAY: “VAAD ETTİĞİMİZ SÖZLERİMİZİN ARKASINDAYIZ”
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıda ilgili gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne Çerkezköy’e kazandırdığı yatırımlar için teşekkür ederek; “Çerkezköy’ün ihtiyaçlarını konuşmak, paylaşmak yerine getirmek, vaad edilen sözlerimizin arkasında durma mücadelesini vermeye tabi ki devam edeceğiz. Bir buçuk yılı tamamladık ikinci yıla doğru ilerliyoruz. İnşallah 2021, 2022 yılı hızlı bir şekilde yatırımların ortaya çıkacağı var olan ihtiyaçlarımızın gerçekleşeceği yıl olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.
MUSTAFA ÇETİN

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yoklamanın ardından saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan toplantıda ilgili gündem maddeleri görüşüldü. Toplantı öncesi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ev sahipliği yaptığı için söz verdi. Albayrak, “Eylül ayının Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı Çorlu’da Ekim ayında yapılacak toplantının ise Hayrabolu’nda yapılacağını kaydetti. Albayrak, “Belediye başkanlarımızla görüştük ondan sonra program dahilinde devam edip seneye mayıs ayına kadar tamamlanacak, Allah kısmet ederse son final toplantımızı da Süleymanpaşa’da yapılan yeni binamızda yapacağız.” dedi.

“SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ”

Albayrak’ın ardından ise ev sahibi olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuştu. Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi hakkında katılımcılara bilgi veren Belediye Başkanı Akay; “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, belediye başkan arkadaşlarım, meclis üyesi arkadaşlarım, değerli misafirler sevgi ve saygıyla hepinizi selamlıyorum.  Çerkezköy’e hoş geldiniz.  Büyükşehir meclisimizi Çerkezköy’de yapmanın sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Burası Tekirdağ Büyükşehir belediyemiz tarafından 2016 yılında temeli atılan 2019 yılında biten ve 2020 yılı itibariyle artık hizmet vermeye başlayan Atatürk Kültür Merkezimiz bu salondaki ilk Büyükşehir Belediye Meclisi toplantımız. Etkinliklere başlanmaya adım attığımız ancak kapalı alanların azaldığı dönemde kültür merkezimizde duraksamaya geçtiği bir dönemi yaşadı ve inşallah bu süreçten sonra verimli bir şekilde Çerkezköy’e hizmet edecek. 780 kişilik büyük salonu, 2 tane 80 kişilik bir tane 220 kişilik sinema salonu bir büyük sergi salonu 1 tane 250 kişilik tiyatro salonu, 1 tane 250 kişilik nikah salonu ve bir çok 15’in üzerinde çalışma alanlarıyla güzel bir tesis olarak Çerkezköy’e kazandırıldı. Alanı Çerkezköy Belediyesi tahsis etti, büyükşehir belediyemiz tamamladı ve geçtiğimiz ay protokolünde Çerkezköy Belediyesi’ne alan tahsis edildi. Ben bu alanda emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayarak’a bir kere daha teşekkür ediyorum. 2014-2019 dönemi en önemli yatırımlarından bir tanesi Çerkezköy’ün ihtiyacı olan yatırımlardan bir tanesi verimli bir beş yıl geçerdik geçen dönem 2019-2024 döneminin meclisini gerçekleştiriyoruz bugün de yine tabili bölgenin ihtiyaçlarını Çerkezköy’ün ihtiyaçlarını konuşmak, paylaşmak yerine getirmek vaat edilen sözlerimizin arkasında durma mücadelesini vermeye tabi ki devam edeceğiz. Bir buçuk yılı tamamladık iki yıla doğru ilerliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“ÇERKEZKÖY’ÜMÜZE YAKIŞAN BİR YATIRIM KAZANDIRACAĞIZ”

Bağlık Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Bağlık köprüsünün de gündemde olduğunu söyleyen Akay, “İnşallah 2021-2022 yılı hızlı bir şekilde yatırımların ortaya çıkacağı var olan ihtiyaçlarımızın gerçekleşeceği yıl olmasını temenni ediyorum. Uzun zamandır bekleyen yatırımlarımız var devam eden yarı olimpik yüzme havuzu inşaatımız var, bekleyen Çerkezköy’ün trafik yoğunluğunu azaltacak Bağlık köprüsü ihtiyacımız Büyükşehir Belediyemizin gündeminde devam ediyor. Yine tepe emlak konutları diye tabir ettiğimiz bu bölgenin İstanbul çıkışıyla alakalı bir bağlantı kavşağı ihtiyacımız var. Bu da gündemimiz de 2021 yılında özellikle Çerkezköy’ün ana iki damarı Atatürk ve Öztrak caddelerinde yapacağımız çalışmalarda Büyükşehir Belediye Başkanımızla TESKİ ile ortak bir çalışmaya başlıyoruz. TESKİ ile 8 milyon üzerinde 10 milyona yakın yatırım ihtiyacı var bölgenin, aynı şekilde bir yer altı otoparkı durumumuz var. İnşallah 2021’in Mart ayı itibariyle Çerkezköy Belediyesi, TESKİ ve Büyükşehir Belediyemizle el ele Çerkezköy’ün iki ana damarında Atatürk ve Öztrak Caddelerinde de ciddi bir çalışmayla Çerkezköy’ümüze yakışan bir yatırımı yine Büyükşehir Belediyemizle yapacağımıza inanıyorum. Ben bu süreçlerde el ele çalışmaktan mutluluk duyduğum Kadir Başkanıma bir kere daha teşekkür ediyorum. Bu noktada desteklerini esirgemeyecek olan Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerimize bir kere daha teşekkür ediyorum. Katılan tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyor hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” şeklinde konuştu.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantının birinci gündem maddesinde Ahmetbey Belediyesi tarafından belde halkına ücretsiz bir şekilde hizmet vermek amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden bir aracın Ahmetbey Belediyesi’ne hibe edilmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin ikinci maddesinde Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bulunan Keşan Caddesi’nde trafik ışıklarında kullanılmak üzere istenen malzemelerin Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilmesi konusu da plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesinin ardından Çorlu Türkgücü Mahallesi’nde bulunan 3919 nolu parselin Çorlu OSB sınırları içine dahil edilmesi konusu da imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. Süleymanpaşa’nın Zafer Mahallesinde bulunan taşınmaza ilişkin imar planı değişikliğinin de imar ve bayındırlık komisyonuna havale edilmesinin ardından, deprem riskli yapı tespiti başvurularına istinaden verilecek olan hizmetlerden alınacak ücretler için ücret tarifesinin görüşülmesi konusu plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.  Gündemin 6. Maddesinde ise Ergene’nin Marmaracık Mahallesi’ndeki taşınmazın ileride planlanan su sondaj kuyularının açılmasına izin verilmesi kaydıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına bedelsiz devir alınması talebi oy birliğiyle kabul edildi. Malkara’nın Hacıevhat Mahallesi’ndeki imar planı değişikliği talebinin imar ve bayındırlık komisyonuna havale edilmesinin ardından  Hayrabolu’nun Şalgamlı Mahallesindeki revizyon imar planınına ilişkin itirazların yeniden değerlendirilmek üzere imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. Malkara’nın Camiatik Mahallesi’ndeki imar planı değişikliğinin imar ve bayındırlık komisyonuna havale edilmesinin ardından belediye birimlerinden gelen evrakların görüşülmesine geçildi. Temmuz ayında yapılan toplantıda ihtisas komisyonlarına havale edilen konuların görüşülmesiyle birlikte toplantı sona erdi.

 

 

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!