Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

ALBAYRAK: “AKLIMIZDA KAPAKLI, YÜREĞİMİZDE HİZMET AŞKI VAR”

ALBAYRAK: “AKLIMIZDA KAPAKLI, YÜREĞİMİZDE HİZMET AŞKI VAR”
Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak aklımızda Kapaklı, yüreğimizde hizmet aşkı var. Bugün kapılarını ilk kez açan Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi siz değerli Kapaklı halkı sayesinde var oldu. Kapaklı için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi, "19'dan Çok Önce, 23'ten Sonsuza" Senfonik Destan konseri ile sanatseverlere kapılarını açtı. Konserde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, daire başkanları, STK'lar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“AKLIMIZDA KAPAKLI, YÜREĞİMİZDE HİZMET AŞKI VAR”

Konserin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Cumhuriyet fikrinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zihninde nasıl oluştuğunu, harika ve destansı bir dille bizlere yansıtan bu eserin oluşmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Kapaklı nüfusu her geçen gün artan bir şehrimiz. Yatırımları da buna göre şekillendirmek gerekiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak aklımızda Kapaklı, yüreğimizde hizmet aşkı var. Bugün kapılarını ilk kez açan Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi siz değerli Kapaklı halkı sayesinde var oldu. Kapaklı için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Özgün müziklerini şef Musa Göçmen'in bestelediği, anlatı metnini Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve müzisyen Boğaçhan Sözmen'in kaleme aldığı eserde, Cumhuriyet fikrinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zihninde 1919'dan çok önce oluştuğu ve 1923'ten sonsuza kadar uzanacağı, destansı dille ve dönemin şahitlerinin anılarından yola çıkılarak anlatıldı. Şef Göçmen'in yönettiği senfonik orkestra konserinde ayrıca, dramatik anlatıya özgün bestelerin yanı sıra Bülbülüm Altın Kafeste, İzmir'in Kavakları, Bu Gece Gelem Size Yar, Kimseye Etmem şikâyet gibi dönem şarkıları da seslendirildi. Yaklaşık 2 saat süren Senfonik Destan'ı vatandaşlar ayakta alkışladı.

“KAPAKLI'NIN AYDINLIK YÜZLERİ İLE BİR ARADA OLMAK MUTLULUK VERİCİ”

Konser bitiminde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Şef Musa Göçmen ile Devlet Sanatçısı ve Müzisyen Boğaçhan Sözmen'e birer çiçek vererek performanslarından dolayı tebrik etti. Kapaklı'da olmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Müzisyen Boğaçhan Sözmen, “Kapaklı'nın aydınlık yüzleri ile bir arada olmak bizi çok mutlu etti. Kendimi fahri Tekirdağlı olarak hissediyorum” dedi. Konserde ayrıca Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından Başkan Kadir Albayrak'a Mustafa Kemal Atatürk resmi hediye edildi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!