Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ALKAYA: “AK PARTİ KONGRELERİNDE COVİD YOK MU?”

ALKAYA: “AK PARTİ KONGRELERİNDE COVİD YOK MU?”
İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya; “Pandemi kuralları işliyorsa AK Parti’nin Tekirdağ kongresine nasıl müsaade ettiniz? Geçtiğimiz hafta haber bültenlerinde gördük. AK Parti kongrelerinde Covid yok mu? Ben Sayın Valimize sesleniyorum. Bu iş çifte standart mıdır? Değil midir?” dedi.

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya ‘Kadına Şiddete Hayır’ adlı basın açıklamasının Valilik tarafından engellenmesine tepki gösterdi.

“BU İŞ ÇİFTE STANDART MIDIR? DEĞİL MİDİR?”

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “Maalesef yaşadığımız bir süreç var ve bu süreci de tüm kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Biz ‘Kadına şiddete hayır” konusu ile ilgili özellikle de son yıllarda Türk toplumuna yakışmayan bir kanayan yaraya ses getirmek amacıyla bir toplantı talep ettik. Geçen hafta mülki idare amirlerinden izinleri aldık. Fakat hava muhalefeti nedeni ile bugüne erteledik. Tekrar başvuru yaptık ve düne kadar bu açıklamayı Çorlu Atatürk Heykel Meydanı’nda yapacaktık. Fakat dün bir anlam veremediğim iki mazeret ile bu toplantı iptal edildi. Birinci sebep Boğaziçi Üniversitesi içinde yaşanan olayların burada provakatif eylemlere dönüşebileceğinden endişe duyduklarından dolayı izin veremeyeceklerini söylediler. Fakat akşam 19.00’da Valilikten aldığımız bilgide İl Hıfsızsaha Kurulu gereği bu toplantıyı yapamayacağımızı söylediler. Ben bu olaya anlam veremiyorum. Yapılan açıklama siyaset üstü bir açıklama. Kadın geçtiği zaman biz siyasi kimlik ve rozetlerimizi bir kenara koyarız. Kadın hepimiz için annedir. Biz bunların açıklamasını yapacakken rozetlerimizi çıkaracaktık. Türkiye’nin kanayan ve utanç verici bir olay ile son bir senedir gündeme gelmesi bizi ağır yaralamaktadır. Bunu dile getirmek istedik. Bunu söylemek amacıyla bir araya gelip sosyal mesafe kurallarını dikkate alacaktık. Fakat pandemi sebebinden dolayı iptal edilmesi yönündeydi. Biz orada siyasi bir açıklama yapmayacaktık. Burada ne İYİ Parti ne AK Parti ne de hükümet sözünü geçirdik. Bunun hiçbir siyasi kimliği yok. Bu ülkenin kurucusuna, genel başkanına, Cumhurbaşkanımızın eşi ve kızına, meclis başkanımızın eşine, İç İşleri Bakanımızın annesine hakaret edildi. Biz bunu dile getirmek için çıktık. Siyasi rant içerisine girmedik. Neden engellendiğini aklım basmıyor. Pandemi kuralları işliyorsa AK Parti’nin Tekirdağ kongresine nasıl müsaade ettiniz? Geçtiğimiz hafta haber bültenlerinde gördük. AK Parti kongrelerinde Covid yok mu? Ben Sayın Valimize sesleniyorum. Bu iş çifte standart mıdır? Değil midir? İktidar partisine müsaade var, diğerlerine yok. Valimiz, bizi düşündüğü için dışarıda değil, parti binasında yapsınlar dedi. Burada toplumu ilgilendiren meselelerde bilgilendirsinler biz de ona göre davranalım” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    ak partili
    08-02-2021 16:33

    Doğruya doğru...Gereksiz şekilde kalabalık yapmaya ne gerek var..kongreleri ertele bari..ha statlarda seyircili maç,ha bu tarz kongreler..

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!