Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ALKAYA: “AKP HÜKÜMETİ SINAVA GİRECEK BÜTÜN ÖĞRENCİLERİN ŞEVKİNİ KIRDI”

ALKAYA: “AKP HÜKÜMETİ SINAVA GİRECEK BÜTÜN ÖĞRENCİLERİN ŞEVKİNİ KIRDI”
İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, Türkiye ile Katar arasında ‘Askeri Sağlık Alanı'nda Eğitim ve İşbirliği’ protokolü ile Katarlı öğrencilere Türkiye'de tıp, diş hekimliği, eczacılık eğitimi için sınav şartını kaldırmasını sert sözlerle eleştirdi. Alkaya, “AKP’nin hükümeti sınava girecek bütün öğrencilerin şevkini kırdı” dedi.

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, basın açıklaması yaparak Türkiye ile Katar arasında “Askeri Sağlık Alanı'nda Eğitim ve İşbirliği” protokolü imzalanmasını eleştirdi. Alkaya, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı anlaşmaya göre Katarlı gençler Türkiye'de tıp, diş hekimliği, eczacılık eğitimi için sınav şartı yok.  Bununla da yetinmeyen AKP Hükümeti Katarlı misafir personel ve yakınları ile Katarlı öğrencilere askeri hava/kara ulaşım araçlarından ücretsiz istifade ettirecek. Askeri orduevi ve misafirhanelerden de ücretsiz yararlanabilecekler” dedi.

"BİZİM ÇOCUKLARIMIZ SINAVDA TER DÖKERKEN ONLAR SINAVSIZ TIP FAKÜLTESİ OKUYACAK"

Alkaya, “Her fırsatta Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına aldığını söyleyen AKP hükümeti, yine bizleri şaşırtmadı. Kendi öz evlatlarından Suriyeli mültecileri önde tutan AKP hükümeti, yine bildiğini yaparak Türkiye’deki üniversiteleri Katarlılara sınavsız açtı. Bizim çocuklarımız sınavda ter dökerken onlar sınavsız tıp fakültesi okuyacak. Yarın çocuklarımız sınava girecek. AKP hükümeti sınava girecek bütün öğrencilerin şevkini kırdı. Gariban üniversite kapısında ter döküp iş bulamama endişesi içindeyken Katar’ın gürbüz çocukları ülkemizde sınavsız okuyacak. Katar’ın ülkemizde girmediği bir tek tıp fakülteleri kalmıştı bu kararla o da oldu” dedi.

"ÜNİVERSİTELERİ KAYYUM REKTÖRLER YÖNETİR HALE GELDİ"

Alkaya, “AKP Hükümetinin 19 yıldır eğitimi getirdiği nokta ortada. Üniversiteleri kayyum rektörler yönetir hale geldi. Bilim, ilim çoktan rafa kaldırıldı. Hurafeci zihniyet yeniden üniversiteleri ele geçirmeye başladı. Bilimsel araştırmalar tarih oldu. Fırsatını bulan bilim adamı yurt dışına kaçıyor. Bırakın bilimsel çalışma üretmek artık bilim insanları düşüncesini dahi açıklayamıyor. Demokratik düşüncesini açıklayan eylem yapan öğrenciler terörist yaftası yapıştırılarak hapse atılıyor” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!