Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

AYFER DÖNMEZ; “ATATÜRK’ÜN DEVRİMLERİNİN BEKÇİSİYİZ”

AYFER DÖNMEZ; “ATATÜRK’ÜN DEVRİMLERİNİN BEKÇİSİYİZ”
CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez; “Bizler bu ülkede kardeşçe, özgür ve eşit şartlarda yaşamak isteyenleriz. Bizler vatanımız ve bayrağımız için canını feda eden kahraman şehitlerimizin torunlarıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün çizdiği yolda, O’nun ilke ve devrimlerinin bekçisiyiz” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

“BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Dönmez, mesajında; “Cumhuriyet’e ve ulusal bağımsızlığa giden yolun başlangıcı, ulusal kurtuluş mücadelemizin ilk adımı olan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıl dönümünü. 1.Dünya Savaşı’nın bitiminde imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması, Türk Ulusu için acılı günlerin başlangıcı olmuştur. Adı ateşkes antlaşması olan bu belgenin maddeleri ne yazık ki itilaf devletlerine ülkenin dört bir yanını işgale açık hale getirmişti. 13 Kasım 1918’de İstanbul’a dönen Mustafa Kemal ‘in gördüğü manzara şöyleydi; 1915’te Mehmetlerin geçit vermediği Çanakkale’den Mondros ateşkes hükümlerine göre ellerini kollarını sallayarak geçip boğaza demirleyen 55 parçalık müttefik donanmasının boğazın iki yakasına yönelik topları İstanbul halkını tehdit etmekteydi. Haydarpaşa’da indiği trenden işgalci donanmanın arasından karşıya geçen Çanakkale kahramanının maiyeti O’nun ağzından şu sözleri duyarlar: “Geldikleri gibi gidecekler!” Ülkenin içine düştüğü esaret fikrini külliyen reddederek “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” bilinciyle Türk Ulusunun kaderinin yalnız ve ancak bağımsızlık olduğunu tüm dünyaya öğreten bir simgedir 19 Mayıs. 19 Mayıs 1919’da Samsun ‘la başlayan süreç, kurtuluş önderinin, kurtuluşu kanıyla, canıyla gerçekleştirecek halkıyla birlikte yürütülecek bir kutsal başkaldırının başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine duyduğu güveni her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet etmiştir.

Yüce Atam! Bize emanet ettiğin Cumhuriyeti yıkmak, seni her yerden silmek için örgütlenmiş çeteler durmadan çalışıyor. Her tarafımız zulüm, baskı. Her fırsatta ne kadar dindar olduklarını söyleyenler, halkımızı her geçen gün derin bir yoksulluğa, ayrıştırmaya ve ötekileştirmeye sürüklüyor. Ülkemizde hak, hukuk ve adaletin tecelli etmesi için uğraşan yurtseverler, iftiralarla karalanıp, baskıyla susturulmaya çalışılıyor. Ancak senin dediğin gibi “Ey Türk istikbalinin evladı! Tüm bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen, Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!” Bizler bu ülkede kardeşçe, özgür ve eşit şartlarda yaşamak isteyenleriz. Bizler vatanımız ve bayrağımız için canını feda eden kahraman şehitlerimizin torunlarıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün çizdiği yolda, O’nun ilke ve devrimlerinin bekçisiyiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!