Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

BAKAN AÇIKLADI: “ÇERKEZKÖY’DE YENİ YOLCU VE YÜK İSTASYONLARI KURULACAK”

BAKAN AÇIKLADI: “ÇERKEZKÖY’DE YENİ YOLCU VE YÜK İSTASYONLARI KURULACAK”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu; “153 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule kesiminde yüzde 25 fiziki ilerleme kaydettik. 2. Kesimde yapım ihale hazırlık çalışmaları devam ediyor. Bu projenin 44 kilometresi Tekirdağ’dan geçiyor ve bu proje kapsamında Çerkezköy’de yeni yolcu istasyonu ve yeni yük istasyonları kurulacak. Tekirdağ-Çerkezköy Lojistik Merkezi projemiz de Halkalı-Kapıkule arasındaki hızlı demiryolu projesine yakın konumda yer almaktadır” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ail Karaismailoğlu, Hayrabolu-Tekirdağ Yolu'nun 1.etabı olan Hayrabolu-Kandamış arası 13 kilometrelik kesimin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “153 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule kesiminde yüzde 25 fiziki ilerleme kaydettik. 2. Kesimde yapım ihale hazırlık çalışmaları devam ediyor. Bu projenin 44 kilometresi Tekirdağ’dan geçiyor ve bu proje kapsamında Çerkezköy’de yeni yolcu istasyonu ve yeni yük istasyonları kurulacak” dedi.

“18 YILDA 6 MİLYAR 862 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK”

Bakan Karaismailoğlu yaptığı konuşmada, şunları ifade etti; “Hayrabolu Tekirdağ Yolu’nun 1.etabı olan Hayrabolu - Kandamış arası 13 kilometrelik kesimin açılış töreninde sizlerle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyetimi ifade ediyor, Trakya’nın eşsiz köşesi Tekirdağ’a ve ilçeleri Çerkezköy’e, Çorlu’ya, Malkara’ya, Marmara Ereğlisi’ne, Muratlı’ya, Saray’a, Şarköy’e ve elbette Hayrabolu’ya selamlarımı yolluyorum. Tekirdağ binlerce yıl öncesine uzanan köklü bir tarihe ve doğal güzelliklere sahip. Ayçiçeği ve buğday ile sarıya boyanmış ovaları dillere destan. Namı diyarları aşmış üzüm bağları ve mandıraları, eşsiz sahilleri ve sağlık fışkıran dağlarıyla cennetten bir köşe. Asya ve Avrupa arasında, ticaret ve kültür alışverişine sahne olan yolların kavşak noktasında bulunan Tekirdağ, her daim ekonomik ve sosyal açıdan önemli bir merkez olmuştur.  Trakya’nın Marmara ve Karadeniz’e açılan penceresi Tekirdağ. Sanayisiyle, ekonomisiyle, endüstrisiyle Trakya Bölgemizdeki en büyük il olarak, İstanbul ile birlikte ülkemizin ekonomisini canlandıran bir güce sahiptir.  Bu nedenle ulaşım açısından çok önemli bir noktada bulunan Tekirdağ’ın ulaşım ve iletişim altyapısına 18 yılda yaklaşık 6 Milyar 862 Milyon Lira yatırım yaptık” ifadelerine yer verdi.

“ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN”

“Şimdi de Hayrabolu-Tekirdağ Yolu’nun 1. Etabını açmanın sevincini yaşıyoruz” diyen Karaismailoğlu; “Hayrabolu-Tekirdağ Yolu ile ülkemizin Avrupa’ya bağlantısını sağlayan uluslararası yol güzergahı üzerinde bulunan Tekirdağ’ın ulaşımı yüksek standartlı bir yol ağı ile sağlanacaktır. Hayrabolu-Tekirdağ Yolu, Hayrabolu’yu çevre yolu olarak geçen Alpullu-Malkara yolundaki Hayrabolu Köprülü Kavşağı’ndan başlayarak, Tekirdağ çevre yoluna bağlanacaktır. Proje kapsamında, 19 kavşak, 4 köprü ve 1 üstgeçit, 5 altgeçit ile 116 adet hidrolik sanat yapısı bulunmaktadır. Hayrabolu ilçesini Tekirdağ’a bağlayan 47 kilometre uzunluğundaki mevcut yol 1,3 kilometre kısalarak 45,7 kilometreye düşecektir. 2x1 standardında, 7 m genişliğinde ki mevcut yol 2x2 şeritli BSK kaplamalı bölünmüş yol haline gelecektir. Bugün açılışını yaptığımız 1. Etap kapsamında; 13 km bölünmüş yol, 5 adet kavşak, 3 adet köprü ve 3 adet alt geçit tamamlanmıştır. Bu 13 kilometrelik kesimin toplam maliyeti 166 milyon Liradır. Projenin tamamı bittiğinde, Tekirdağ Limanı ile yöredeki sanayi bölgelerinin Kapıkule’ye ulaşımı kolaylaşacak, bölgedeki ticaret hacmi artacak ve Tekirdağ ili sosyo-ekonomik kazanımlar elde edecektir. Yol kullanıcılarına daha güvenli ulaşım imkanı tesis edilecektir.  Bölgedeki seyahat süresi kısalacak, araçların çevreye bıraktıkları egzoz emisyonları azalacaktır. Ayrıca bakım-işletme giderlerinden tasarruf edilerek, akaryakıt ve amortisman giderlerindeki azalma ile ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

“TEKİRDAĞ’I ÇANAKKALE VE İSTANBUL’A BAĞLADIK”

Tekirdağ’ı İstanbul’a ve Çanakkale’ye bağladıklarını ifade eden Karaismailoğlu; “2003 yılında 86 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 266 kilometre daha yaparak toplamda 352 kilometreye çıkardık. 2003’te yollarının 265 kilometresi BSK kaplamalı idi, 537 kilometreye yükselttik. Tekirdağ’ı; İstanbul’a, Çanakkale’ye, Kırklareli’ ye ve Edirne’ye bölünmüş yollar ile bağladık. Şu anda 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de içinde olduğu Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu (Malkara-Çanakkale Otoyolu) dâhil 8 karayolu projemiz de devam ediyor. Bu projelerden biri olan 101 km uzunluğunda ki Malkara Çanakkale Otoyolu, ülkemizin Avrupa yakasını Çanakkale üzerinden Kuzey Ege’ye bağlayacak olan oldukça önemli bir projedir. Sadece Tekirdağ’ın değil tüm Marmara Bölgesi ve ülkemiz açısından da büyük önem teşkil etmektedir. Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü ile Avrupa ve Trakya üzerinden, Ege ve İç Anadolu’nun batısına, Adana-Konya aksı ve Batı Akdeniz Bölgelerine yönelecek karayolu trafiği için İstanbul Boğazı Geçişine yeni bir alternatif oluşturulacaktır. Tamamlanan İstanbul-İzmir Otoyolu ve yapımları devam eden Kuzey Marmara Otoyolu ve Malkara-Çanakkale Otoyolu projeleri ile Marmara Denizi’nin tamamı otoyollar ile çevrilmiş olacak ve Marmara Otoyol Ringi projesi hayata geçmiş olacaktır. Söz konusu üç projenin geçtiği güzergahlar Türkiye’nin hem yük hem de yolcu taşımacılığında trafik talebinin en yoğun olduğu ana karayolu koridorlarıdır.   Türkiye’nin İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Tekirdağ gibi önemli sanayi ve ticaret merkezlerini yüksek standartlı, kesintisiz, güvenilir, emniyetli ve konforlu bir otoyol ile Avrupa, Ege ve Akdeniz Bölgelerine ulaşımını sağlayacaktır.

“ÇERKEZKÖY’E YOLCU VE YÜK İSTASYONLARI KURULACAK”

Demiryolu yatırımları hakkında da bilgi veren Karaismailoğlu; “Tekirdağ’da ki toplam 198 kilometrelik demiryolu hattını da kapsayan İstanbul (Halkalı)– Pehlivanköy-Demirköprü ve Pehlivanköy-Hudut arasındaki mevcut demiryolunu yeniledik. 31 kilometre uzunluğundaki Tekirdağ-Muratlı arası 2.hat yapımı ve Tekirdağ-Muratlı Sinyalizasyon ve Elektrifikasyon Projesini tamamladık. Ülkemizin, demiryollarında tam anlamıyla bir köprü olmasını sağlayacak Asya-Avrupa koridorunun ilk parçası olan Halkalı-Kapıkule demiryolu projesini de başlattık. 8 milyar proje bedeli ile 229 kilometre uzunluğunda hem yük hem de yolcu taşımacılığı yapacak hızlı demiryolu hattı inşa edilecek. Projenin tamamlanmasıyla; Halkalı-Kapıkule (Edirne) arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya; yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 20 dakikaya düşecek. Mevcut hat kapasitesi 4 kat artırılacak. Proje 153 kilometre Çerkezköy-Kapıkule ve 76 kilometre Halkalı-Çerkezköy olmak üzere iki kesimden oluşuyor. 153 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule kesiminde yüzde 25 fiziki ilerleme kaydettik. 2. Kesimde yapım ihale hazırlık çalışmaları devam ediyor. Bu projenin 44 kilometresi Tekirdağ’dan geçiyor ve bu proje kapsamında Çerkezköy’de yeni yolcu istasyonu ve yeni yük istasyonları kurulacak. Tekirdağ-Çerkezköy Lojistik Merkezi projemiz de Halkalı-Kapıkule arasındaki hızlı demiryolu projesine yakın konumda yer almaktadır şeklinde konuştu.

“DENİZLERİMİZİN GÜVENLİĞİNİ TEKİRDAĞ’A EMANET ETTİK”

Hem kendi denizlerimizde hem de bulunduğumuz Akdeniz, Ege ve Karadeniz’de deniz güvenliğini sağlayan Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezini Tekirdağ’da kurduk. Biz Tekirdağ’ın yollarını açarken, her bir köyünü ulaşılır hale getirirken erişim altyapısını da unutmuyoruz. Fiber optik kablo uzunluğunu 1.042 kilometreden 5 bin689 kilometreye çıkardık. Hızlı internet kullanıcısı adeta yok iken, bugün 946 bin 814 hızlı internet abonesi bulunuyor.  Sevgili Tekirdağlılar, Tekirdağ’ın gelişimi ve kalkınması için her türlü gayret ve kararlılığı göstermeye devam edeceğiz. Sizlerin her geçen gün ülkemizin diğer illeriyle ve dünyayla bağlarınızı güçlendireceğiz. Yaşam kalitenize hissedilir katkılar sunacağız. Türkiyemiz çok önemli bir tarihi dönemeçten geçiyor.  Avrupa, Asya ve Afrika üçgeninin tam ortasındayız. Bugün dünyanın üretimi, tedariği ve en önemli pazarları bu üçgene doğru hareket etmektedir. Ülkemizin benzersiz konumu nedeniyle büyük fırsatlarla karşı karşıyayız. Bu fırsatları iyi kullanmak için tüm altyapımızla hazırlıklı olmalıyız.  Bu stratejik bakış açısı ile, ulaştırma ve haberleşme alanında hayata geçirdiğimiz dev projelere ve durmadan yılmadan yaptığımız çalışmalara sizler de şahitsiniz.  Hedefimiz Türkiye’nin her noktasına ekonomik gelişimi, kalkınmayı taşıyacak yollar inşa etmek. İhracatımıza katkı vermek. Kalbinde bulunduğumuz Yeni İpek Yolu’nda oyun kurucu bir ülke olmak. Lojistik süper güce dönüşmek” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!