Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

BAŞAKŞEHİR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü HÜZÜNLÜ BİR PROGRAMLA ANDI

BAŞAKŞEHİR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü HÜZÜNLÜ BİR PROGRAMLA ANDI
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. Yıl dönümü dolayısıyla Başakşehir okullarında anma programı düzenlendi.
MUSTAFA ÇETİN

Anma programı okulun konferans salonunda saatler 09.05’i gösterdiğinde siren sesleri ile başladı. Siren sesleri ile duygulanan öğrenciler ve öğretmenler hep bir ağızdan yüksek sesle istiklal marşını gururla okudular.

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİSİ TAKDİR TOPLADI

İsitklal Marşının okunmasının ardından program moderatörlüğünü üstlenen 6A sınıfı öğrencileri Berrak Arabacı ve Ensar Çetin program açılışını yaptı. İlk olarak kürsüye günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Sosyal bilgiler öğretmeni Pınar Köse davet edildi. Köse günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Ardından 6. ve 7. Sınıf öğrencilerinden oluşan “Benim Adım Mustafa Kemal” ve “İngilizce Atatürk” adlı Oratoryolar sergilendi. Oratoryolardan sonra, 2. ve 3. Sınıf öğrencilerinden oluşan “Atatürk Korosu” Atatürk şarkıları seslendirerek salondaki tüm dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Korodan sonra Mustafa Kemal Atatürk’e hitaben 2A sınıfı öğrencileri Batu Demirel, Zahide Ecrin Can ve Mehmet Kerem Esen “Atatürk”, 3A sınıfı öğrencileri Ahmet Bartu Metin ve Mehmet Efe Korkmaz  “İzindeyiz” adlı şiirleri seslendirdi. 4. Sınıf öğrencileri de “Atatürk’ten Son Mektup” adlı metinlerini sırayla seslendirerek izleyenlere Mustafa Kemal’in yorumundan aktarımlarda bulundular. Şiirlerin ardından 4B sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Zeybek Gösterisi” sahnede yerini aldığında öğrenciler ve öğretmenler tarafından büyük beğeni aldı. Son olarak bayrak gösterisi ile birlikte öğrencilerin tek tek seslendirmelerde bulunduğu gösteri sahnede yerini aldı. Yapılan tüm gösteriler öğrenci ve öğretmenlerden büyük beğeni aldı. Duygu dolu dakikaların yaşandığı programda öğrencilerin günün anlamına uygun duruşu öğretmenleri tarafından takdir edildi. Program sonunda kapanış ve teşekkür konuşması yapmak için Okulun Genel Müdürü Mehmet Demirbaş davet edildi. Demirbaş; “Gerçekten bugünün anlamını bizlere tam olarak yaşattıran öğrencilerimize teşekkür ederim. Ayrıca sizleri bu şekilde yetiştiren öğretmenlerimize de sonsuz teşekkürlerimi iletmek isterim. Mustafa Kemal Atatürk hayatta olsaydı sizlerle gurur duyardı, ilkelerini yaşatabilecek yeni nesil sizlersiniz. Programda emeği geçen herkese emeklerinden dolayı teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!