Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

BAŞAKŞEHİR ÖĞRENCİLERİNİN EN MUTLU GÜNÜ

BAŞAKŞEHİR ÖĞRENCİLERİNİN EN MUTLU GÜNÜ
Özel Başakşehir Ortaokulu 2020-2021 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı. Oldukça coşkulu geçen törende gönüllerince eğlenen öğrenciler diplomalarını aldı.
MUSTAFA ÇETİN

Başakşehir Okulları’nda düzenlenen mezuniyet törenine; Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş, Ortaokulu Müdürü Aylin Arda, İlkokul Müdürü Kıvanç Dizman, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
“EN İYİ DERSİ VERDİNİZ”
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından öğretmenler kısa konuşma yaparken, daha sonra Özel Başakşehir Ortaokulu Müdürü Aylin Arda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Zamanın su gibi aktığı yılların sonuna geldiklerini kaydeden Arda, “Kıymetli öğrencilerimizi eğitim öğretimlerini en güzel şekilde devam ettireceği liselere emanet edeceğiz. Kıymetli velilerim, öğrencilerimize bundan sonraki başta eğitim öğretim hayatları olmak üzere tüm girişim ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Çocuklarımıza olan güvenimiz ve desteğimiz her daim devam etsin. Değerli öğretmenlerimiz 1.5 yıldır yaşadığımız bu zorlu süreçte her zaman yavrularımızın yanında oldunuz. Uzaktan eğitime hızla adapte olarak öğrencilerimize en iyi dersi verdiniz” dedi.
GÜVENİ BOŞA ÇIKARMAYACAK
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Arda; “Herkesin bir hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız nereye gittiğinizi bilmek durumundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyin. Hayat sizin hayatınız olduğuna göre geleceğinizi düşünmek, gerekli tedbirleri almak ve sorunlarınıza çözüm bulmak da öncelikle sizlere düşüyor. Sevgi ve saygıdan asla vazgeçmeyiniz. Söylediğim üç şey size, ailenize ve ülkemize mutluluk getirecektir. Sağlıklı düşünen insan çok çalışacak, saygılı olan kişi başkalarını fark edecek, sevgi dolu kişi ise başta kendi ülkesi olmak üzere tüm insanlığı sevecektir. Dürüst, çalışkan, sevgi dolu, adil, iyi bir insan değer ve tutumlara bağlı olmanızı gönülden arzu ediyorum. Değerli gençler, ülkemizin umudu ve güvencesi sizlersiniz. İnanıyorum ki sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkaracaksınız” diye konuştu.
“GURUR DUYUYORUZ”
Arda’nın ardından konuşan Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş, “Bizim için ayrılık herkesten daha zordur. Tüm öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Hepiniz çalışkan, özverili ve sadece kendini düşünmeyen, etrafındaki tüm arkadaşlarını, dostlarını da destekleyen, ‘sadece kendimizin kazanması doğru değildir, etrafımızdaki bütün arkadaşlarımızın birlikte kazanması doğrudur’ diyen, takıma yatkın öğrencilerimizsiniz ve böyle kalmanızı umut ediyoruz. Umarım hep böyle kalırsınız. Hep böyle saf, temiz ve samimi olursunuz ve bu ülkeye de güzel hizmetler ederseniz. Bu ülke, bizim ülkemiz gerçekten çok güzel bir ülke. Bu ülkeye hizmet etmek en şerefli iştir diye düşünüyorum. Değerli öğrencilerimiz, önünüze birçok engel çıkacak. Bu engeller çıktığı zaman durmayacağınızı, aşmak için çaba göstereceğinizi biliyorum. Engelsiz bir hayat olamaz, eğer hayatınızda engel yoksa emin olun gelişemezsiniz. Sizlerin gelecek hayatınızın güzel olacağından hiç şüphemiz yok. Mücadele ruhunuzun olduğunu biliyorum. Mücadele edebilen ve gerçekten bunun için uğraşan insanların her biri başarmış ve siz de öyle olacaksınız” açıklamasında bulundu.
BAŞARILAR DİLEDİ
Öğrencilerin temel eğitimlerini bitirdiklerini kaydeden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “Bundan sonraki eğitim hayatlarına ortaöğretim dediğimiz lisede devam edecekler, onlar artık birer liseli. Değerli velilerimiz, öğrencilerimiz bundan sonraki eğitim hayatlarına lisede devam edecekler. Bazı öğrencilerimiz Liseye Geçiş Sınavı’na girdiler bazı öğrencilerimiz bu sınava göre lise hayatlarını yönlendirecekler bazıları ise 6, 7 ve 8’inci sınıf not ortalamalarına göre yerel yerleştirme dediğimiz bir tercih döneminden sonra lise hayatlarına başlayacaklar. Önlerinde 2 seçenek bulunuyor. Umarım öğrencilerimizin tamamı kendi istedikleri, hayallerini kurduğu liselerde eğitim hayatlarına devam ederler. Lise hayatı başlayınca bir taraftan da üniversite hayalleri başlayacak. Üniversite hayalleri kurulurken meslek olarak seçecekleri alanlarda, dallarda zaman içerisinde ortaya çıkacak. İlçemizin en güzide okullarından biri olan Başakşehir Okullarımızdan mezun olan yavrularımızın çok daha güzel okullara gideceklerine inanıyorum. Çok başarılı bir eğitim hayatlarının olacağına inanıyorum. Başakşehir Okulları'nı kuruluş aşamasından itibaren gerek genel müdürümüz ile gerekse okul müdürlerimiz ile sürekli istişare halinde olduk. Daha da başarılı bir eğitim hayatının olacağına inanıyoruz. Bizde onları yürekten destekliyoruz. Umarım gençlerimiz hayallerini kurduğu liselere yerleşirler, daha sonra da hayallerini kurduğu mesleği edinirler. Bu ülkeye, bu ülkeye, bu vatana değerli hizmetlerde bulunursunuz” dedi. 
DİPLOMALARI VERİLDİ
Programda okul üçüncüsü Burak Koru’ya, ikinci Sude Yılmaz ile Ömer Seskin’e ve birinci Zeynep Arda’ya günün anısına plaket takdim edildi. Okul kütüğüne ismini çakan Arda, kürsüde 2021 mezunlarını temsil etmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Arda, “Okulun ilk bahçesine adım attığımızda türlü türlü hayallerimiz vardı. Bir taraftan ise kimsenin hayalinde olmayan bir pandemi ile mücadele ettik. 4 yıllık birlikteliğimiz artık sona eriyor. Bu son geleceğimize yeni bir başlangıç sağlayacak. Bizler yağmurdan sonra ortaya çıkan ve her göreni mutlu eden bir gökkuşağı gibi tüm coşkulu renklerimizle bu okulda var olduk. Ancak bizler başka yerlerde her yağmurdan sonra ortaya çıkmaya ve çevremizi mutlu etmeye devam edeceğiz. Dünyayı güzelleştirmeye devam edeceğiz” dedi. Mezuniyet töreni öğrencilere diplomalarının takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!