Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

BAŞAKŞEHİR OKULLARINDA AYRICALIKLI EĞİTİM İMKÂNI

BAŞAKŞEHİR OKULLARINDA AYRICALIKLI EĞİTİM İMKÂNI
Başakşehir Okulları 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı için, 5. Sınıf öğrencilerine, İngilizce eğitiminde daha başarılı sonuçlar elde edebilmek adına kur sınavı yaptı.

Başakşehir Okulları tarafından 2020-2021 eğitim öğretim yılı için öğrencilere kur sınavı yaptı. Öğrenciler okula küçük gruplar halinde gelerek, sosyal mesafeye uygun ve dezenfekte edilmiş sınıflarda sınava girdiler.  Yeterlik ve Seviye Belirleme Sınavı iki oturum halinde gerçekleştirildi.

“AMACIMIZ DOĞRU PLANLAMAYI YAPMAK”

Dört aşamalı olarak gerçekleştirilen birinci oturumda öğrencilerin dinleme, dil bilgisi, okuma ve yazma becerileri ölçüldü. İkinci oturumda ise öğrenciler konuşma sınavına girdiler. Öğrencilere dil bilgisini genç yaşta aşılamak için yapılan kur sınavı hakkında bilgi veren Başakşehir okulları İngilizce Zümre Başkanı Leyla Yılmaz; “Kur sistemini okul olarak 5. Sınıflarda İngilizce dersleri için yapmaktayız. Başakşehir Okulları olarak öğrencilerimizin, sahip oldukları bilgi ve donanıma uygun ders programı eşliğinde daha başarılı sonuçlar elde edebilmek, seviyelerini doğru tespit edebilmek adına, İngilizce kur sınavı yapılmıştır. Özellikle yabancı dil öğretiminde öğrenciler arasında seviye farklılıkları olması dersin verimi ve öğrencinin motivasyonu üzerinde olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Ders ortamında kendini iyi ifade edemediğini düşünen öğrenci derslere katılmamayı tercih edebilmektedir. Bu süreç de motivasyonu düşürmekte, öğrencinin potansiyelini olumsuz etkilemektedir. Yine aynı şekilde eğitim materyallerinin seviyelere göre doğru seçimi de başarıya giden yolda en büyük araçlardan biridir. Bu düşünceler doğrultusunda 5. Sınıfa kayıt olan her öğrencimize kur sınavına katılımı zorunlu kıldık. Yapılan sınav öğrencinin, dil bilgisi, kelime bilgisi, okuma, yazma, dinleme ve sözlü iletişim becerilerini ölçecek şekilde planlanmıştır. Sınav için öğrencilerimiz herhangi bir hazırlık yapmadılar. Çünkü sınavın amacı seviye belirlendikten sonra en doğru planlamayı yapmaktır. Yıl boyunca öğrencilerimiz belirlenen sınıflarda İngilizce derslerini alarak doğru yönlendirme ile İngilizcelerini güçlendireceklerdir. Zümre olarak tüm çalışmalarımızı bu amaç doğrultusunda, ekip çalışması ile ilerleteceğiz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!