Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

BAŞAKŞEHİR OKULLARI’NIN ÇEVRE DOSTU PROJESİ YEŞİL BAYRAK ALDI

BAŞAKŞEHİR OKULLARI’NIN ÇEVRE DOSTU PROJESİ YEŞİL BAYRAK ALDI
Başakşehir Okulları; Fen Bilimleri Zümresi koordinatörlüğünde 2 yıldır yürütülen Eko-Okullar Projesi tamamlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda okula yeşil bayrak ödülü verildi.

Okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan Eko-Okullar Projesi’ne Başakşehir Okulları da dahil oldu. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrencilerin hem çevresel konularda bilgi edindiği hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol aldığı program, çevre yönetim sisteminin de uygulanmasını sağlıyor. Eko-Okullar Programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşıyor. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etiket olarak ön plana çıkarken, geçerlilik süresi ise 2 yıl olarak belirlenmişti.

“GERİ DÖNÜŞÜME DİKKAT ÇEKİLDİ”

Konuyla ilgili geniş bilgi veren Fen Bilimleri Zümre Başkanı Büşra Oral, şunları söyledi; “2 yıl boyunca Çöp Atık & Geri Dönüşüm konusunda Eko-Tim öğrencileri ile beraber çeşitli etkinlikler yaptık. Yapılan etkinlikler arasında atık malzemelerden yapmış oldukları enstrümanlar da yer almaktadır. Bu enstrümanlar ile öğrenciler Müzik öğretmenleri eşliğinde geri dönüşüme dikkat çektiler. Öğrencilerimiz uzaktan eğitim sürecinde evlerinde de geri dönüşüme önem vererek kaynakların ayrı toplanması için çalışmalar başlattı. Biyoçeşitliliği arttırmak adına çevrelerine atacakları tohum bombaları yaptılar. Atık malzemeleri değerlendirerek yeniden kullanmaya dikkat çekmek adına ve herkesin görmesini sağlamak amacıyla uçurtma yaptılar. Öğrencilerimize çalışmalarından ve velilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Başakşehir Ortaokul Müdürü Aylin Arda ise çevre hassasiyeti içerisinde eğitime önem verdiklerini ifade ederek; “Çevre ile ilgili projelere özellikle dahil olmaya çalışıyoruz. Eco-okullar projemizi tamamladık, Sosyal Bilgiler zümremizle de ‘Okullarda Orman’ projesini yürütmekteyiz. Bu projelerde emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımı ve öğrencilerimi kutluyorum”dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!