Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYORUZ”

“BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYORUZ”
Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Şahin Yılmaz, değerlendirmelerde bulundu.

Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Şahin Yılmaz, masa tenisi takımı ile birlikte basın açıklamasında bulundu. Sportif anlamda gelen başarıların sırrını paylaşan Yılmaz, spora ve sporcuya her zaman destek vermeye devam edeceklerini kaydetti. Yılmaz ayrıca, Şanlıurfalı 13 yaşındaki minik hentbolcu Merve Akpınar’a “Sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın” diyerek yapılan dışlamalara da tepki gösterdi.

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Yılmaz açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Pandemiden bu yana gerçekleştiremediğimiz basın toplantımızda, gerçekleştirdiğimiz spor faaliyetlerimizden bahsedeceğiz. Uzun bir aradan sonra tekrar sizlerle buluşmak mutluluk verici. Bu günün ayrı bir önemi de var. Sporcu arkadaşlarımızla bu basın açıklamasını yapma gereği duyduk. Önce Beytullah Bey, başkan yardımcımızla bir yıldan beri yaptığımız spor faaliyetlerini, kulübün yaptığı maçları, gösterdiği başarıları sizlerle paylaşacağız. Öncelikle şuna değinmek istiyorum. Urfa’da yaşanan bir olay vardı. Merve Akpınar isimli arkadaşımıza yapılan cinsiyetçi ayrımı, buradan bir kez daha kınıyoruz. Merve’nin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Merve’nin cesur direnişini selamlıyoruz. Kız çocukları toplumun hassas noktalarıdır, toplumun değerleridir. İnsanlar, bireyler, başı açık veya başı kapalı veya kıyafet, yaşam tarzlarına göre kategorize edilmemeleri lazımdır. İnsanların başı kapalı da olabilir, başı açık da olabilir ama önemli olan beyinlerin kapalı olmaması, bilinçlerin kapalı olmamasıdır. Biz bu noktadayız. Nitekim bugün de, bu arkadaşlarımızın başarılı ve bizim yanımızdalar. Buse Fidan arkadaşımız Çerkezköy Gençlik ve Spor Kulübü Masa Tenisi sporcusu olarak, Türkiye Masa Tenisi Milli Takımı’na yükselmeye hak kazanmıştır. Diğer bir başarısı ise Balkanlarda oynanan Avrupa Şampiyonası’nda ikinci olmuştur. Bu da gösteriyor ki, kız çocuklarının özgür bırakıldığı, sahiplenildiği, desteklendiği; eğitimde olsun, sporda olsun, sanatta olsun neler başarabileceklerinin göstergesidir. Ben Urfa’daki İmam Hatip Ortaokulu’nu da kınıyorum. Eğitime mani olmamaları lazım. Eğitime destek olmaları lazım. Her türlü ayrımcı, cinsiyetçi söylemlerin artık 21. Yüzyılda, Atatürk’ün kurduğu çağdaş ülkede bu tür şeylerle karşılaşmak bizleri üzüyor. Burdan bir kere daha tekrarlıyorum; Merve Akpınar’ın yanındayız. Merve Akpınar’la gurur duyuyoruz. Merve Akpınar’la yanımızdadır. Onların başarılarıyla gurur duyuyoruz. Her zaman yanlarında olacağız. Sadece sporda değil, her alanda desteklerimizi sunuyoruz” dedi.

“DAHA İYİ YERLERE GELECEĞİZ”

Pandemide kısıtlı imkanlara rağmen başarı yakaladıklarını ifade eden Yılmaz; “Biraz da kulüp başarılarından bahsetmek istiyoruz. Yoğun bir pandemi dönemi yaşadık. Göreve geldiğimizden bu yana iki yılımızı doldurmak üzereyiz. Bu bir yıl içinde pandemi koşullarına rağmen, kısıtlara rağmen; sporcularımız, antrenörlerimiz, hocalarımız ve kulüp yönetimimizle beraber, elimizden gelenin fazlasını yaptık. Ben basketboldan başlamak istiyorum. Kadın basketbol takımımız antrenmanlarına pandemi nedeniyle sezonun yarısında başladı. Büyük bir başarı elde etti. Türkiye’nin ilk 6 takımı arasında oynamaya hak kazandı. Ankara’da gittik, yarıştık. Türkiye’nin en iyi 6 takımı arasında yarıştı ve beşinci oldu. Diğer karşımızdaki rakipler, hep transfer oyuncularla, maaşlı, bütçeleri yüksek takımlarla karşımıza çıktılar. Bütçeleri yüksekti ve transfer oyuncular vardı. Bizde sadece Çerkezköy’de yerel sporcularımızla mücadele ettik. 4 tane oyuncumuz Covid geçirdi. Buraya kadar geldik. Büyük bir başarı elde ettiler. Önümüzdeki yıl daha iyi hazırlanıp daha iyi yerlere geleceğiz” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Açıklamalarına şu sözlerle devam eden Yılmaz; “Masa tenisinde erkek takımımız, kaliteli ve 27 takımla karşılaşma yaptı. Türkiye 3. Ligi’ne çıktık. Yıldızlar Takımımızda büyük bir performans gösterdi oyuncularımız. Türkiye Milli Takımı’na kadar yükseldiler. Diğer anlamlı bulduğumuz bir farkındalık yaratmaktan ziyade, engelli sporcularımızla engel tanımıyoruz. Geçtiğimiz yıl İşitme Engelliler Futbol Takımımızı, Gençlik ve Spor Kulübü’müze dahil ettik. Arkadaşlarımız büyük bir özveriyle, büyük bir gururla bizleri gururlandırarak, Türkiye İşitme Engelliler Futbol Ligi’ne çıkmaya hak kazandılar. Başarıdan başarıya koşmaya devam ediyoruz. Tabiki en büyük destekçimiz belediye başkanımız sayın Vahap Akay. Spora ve sporcuya verdiği destek gerçekten çok büyük. Bir diğer başarımız, aslında takım olarak başarımızdır. Gece gündüz demeden şoför arkadaşlarımıza değinmek istiyorum. Konuyu biraz daha açmak istiyorum. Gece gündüz demeden, hafta sonu, cumartesi, pazarını ailesiyle birlikte geçirmek yerine, işte Antalya olur, Manisa olur, ilden ile, şehirden şehire sporcularımızın ulaşımını sağlayarak bizimle birlikte oldular. Ben onların bütün emeklerine teşekkür ediyorum. Makine ikmal müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Antrenman saati, maç saati ulaşımı hiç aksatmadan büyük bir özveriyle sağladılar. Onların da emekleri çok büyük. Kominal bir şekilde şoförlerimizden belediye başkanımıza kadar, büyük bir aileyiz. Gençlerimizin gözlerindeki ışığı, umudu gördükçe, bizler de onlarla beraber umut saçıyoruz. Yeni sezonda büyük hazırlıklarımız vardır. Spor kompleksimizi daha yeni ve daha modern, sporcularımızın daha rahat antrenmanlarını yapması, olanaklarını sağlaması için yeni bir konsept düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“SPOR, SİYASET ÜSTÜ BİR MESELEDİR”

Açıklamalarının sonunda Yılmaz; “Güreşçilerimiz geçen gün siz de gördünüz. 30 tane güreşçimizi Tarihi Kırkpınar’da güreşmek için yolladık. Antalya’da ve Kırkpınar’da Caner Arslan isimli sporcumuz bizlere madalya getirdi. Mutluyuz, işimizi severek yapıyoruz. Gençlerimizin her zaman yanındayız. İmkanlarımız dar, bütçemiz dar ve bugünkü şartlarda. Değerli arkadaşlar spor sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin veya belediyemizi ilgilendiren bir konu değildir. Tamamen siyaset üstü bir aktivitedir, bir sportif faaliyettir. Bu anlamda bütün sanayicilerimizi, işverenlerimizi, odalarımızı, sporcularımıza desteklerini sunmalarını bekliyoruz. Futbolcularımızın, kulübümüzün yanında olmalarını bekliyoruz. Bu başarı hepimizin başarısı, Çerkezköy’ün başarısı. Göreve geldiğimizde bir tane sloganımız vardı; ‘Sevdamız Çerkezköy’ü Türkiye’ye ve Avrupa’ya tanıtmaktı. Biz de bunu başardığımıza inanıyoruz. Çerkezköy olarak balkanlara kadar gittik şimdi Avrupa’dayız. Kısmet olursa gelecek sezon Avrupa’ya kadar dayanacağız. Avrupa’da ‘Sevdamız Çerkezköy’ sloganını sporcularımızla kanıtlayacağız, deklare edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“HER ZAMAN ARKASINDAYIZ”

Sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, “Çerkezköy’de sporda başarılı olan gençleri kulüp bünyesine katarak sahip çıkmayı hedefliyor musunuz?” sorusuna şu cevabı verdi; “Sportif programımız başlangıçta şu yöndeydi. Transferi basketbol takımımıza düşündük. Bir de bu yönde altyapımız var. Basketbolda, masa tenisinde, kadın basketbolda, güreşte altyapı takımlarımız var. Bizler daha çok yerel sporcularımızla bu başarıya ulaşmak istiyoruz. Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne başarılı sporcularımızı katmak için, antrenmanlarımıza dahil etmek için mücadele edeceğiz. Toplamda 250’ye yakın sporcumuz var neden daha fazla olmasın. Her türlü değerlendirmeyi yapıyoruz biz. Bu sayı daha fazla artacak ve gençlerimize her zaman destek olacağız” ifadelerine yer verdi. Çerkezköy Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Beytullah Coşkun da; “Ailelerin gönül rızası ile bunların da sorumluluğunu alarak, bizlere teslim etmeleri gerekiyor. Onların rızası olmadan bireysel hareket edemiyoruz. Ailelerin müraacat etmesi lazım. Onlar bize müraacat ederse biz de burada çalıştırır ve güzel başarılar elde ederiz. Belediye olarak sahipleniriz. Yeni yönetimimiz geçmişte kendisini spora adamış kişilerden oluşuyor. Tabiki de Bizler tabiki de her sporcumuzun gençlerimizin arkasındayız. Onlara her zaman destek vereceğiz” dedi.

"EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ"

Belediye Başkanı Vahap Akay'a ve basın mensuplarına teşekkür eden Yılmaz; "Son olarak tekrar en büyük destekçimiz olan her zaman yanımızda olan belediye başkanımıza ve herkesin başkanına, sayın Vahap Akay'a teşekkürlerimizi kulüp yönetimi olarak, şahsım olarak sunuyorum. Buraya kadar gelip bizlerle beraber olduğunuz için siz değerli basın kuruluşların değerli temsilcilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!