Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

BAŞKAN AKAY CELAL BEY MESCİDİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞKAN AKAY CELAL BEY MESCİDİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Belediye Başkanı Vahap Akay, restorasyon çalışmalarının devam ettiği İstasyon Mahallesi’ndeki Celal Bey Mescidi’nde incelemelerde bulundu.

1914 yılında İstasyon Mahallesi’nde yapılan ve bakımsızlık nedeniyle harabeye dönen tarihi Celal Bey Mescidi’nde, Çerkezköy Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

"VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE PROTOKOL YAPTIK"

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, İstasyon Mahallemizde bulunan tarihi Celal Bey Mescidi’nin yeniden ibadete açılabilmesi için başlanan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Burası Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir alan. Celal Bey Mescidi’nin restorasyonu için yer talebinde bulunduk. Akabinde Vakıflar Genel Müdürlüğü’yle restorasyon çalışması yapmak üzere protokol yaptık. İhale ve yer tesliminin ardından çalışmalara başladık” dedi.

"KENTİMİZİN EN ESKİ YAPILARINDAN BİRİ"

Celal Bey Mescidi’nin Çerkezköy’ün en eski yapılarından biri olduğunu sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “1914 yılından bu yana mescit olarak kullanılan, fakat zamanla harabeye dönen 60 metrekare alana sahip Celal Bey Mescidi’ni restore ederek yeniden ibadete açacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mescidimizin restorasyonu, Belediyemiz bütçesinden karşılanmaktadır” açıklamalarında bulundu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Restorasyon çalışmalarına ilk olarak yangından zarar gören çatı ve diğer kısımların sökümü ile başlanıldığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bütün sıva raspaları yapıldı ve kalem işi tezyinatı ortaya çıkarıldı. Çevre betonarme kaldırımları söküldü. Yanık hasarlı olan ön cephe onarıldı. Drenaj ve üst çatı yenilemesi ile yağmur olukları montajı tamamlandı. Ahşap tavan ve saçak altı imalatı ve elektrik tesisat hatları yapıldı. Şu an iç ince sıva işlemi devam ediyor. Bundan sonraki süreçte zemin tesviye şapı atılacak ve ahşap döşeme yapılacak. Çatı arası izolasyon, ön cephe yalı baskı, duvarların boyanması, kalem işlerinin yeniden yapılması, minare imalatı ve montajı ile hazır olan doğramaların montaj işlemleriyle restorasyon çalışmaları tamamlanacak” dedi.

PEYZAJ ÇALIŞMASI YAPILACAK

Celal Bey Mescidi restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bahçesinde peyzaj çalışmalarının gerçekleştirileceğini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tarihi Celal Bey Mescidimiz, aslına uygun şekilde restore edilerek en kısa zamanda tekrar ibadete açılacak” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!