Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

Başkan Çetin: Kapaklımıza Kaliteli Suyu Getireceğiz

Başkan Çetin: Kapaklımıza Kaliteli Suyu Getireceğiz
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Saray Ayvacık Göleti İsale Hattı ve Arıtma Tesisi Projesi’nde başlayan çalışmaları yerinde inceledi.Başkan Çetin, Ayvacık Göleti’nin rezervuarından alınan ham suyun arıtılarak Saray ve Kapaklı ilçelerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanmasının sağlanacağını belirterek, “Projeyle Allah’ın izniyle Kapaklımıza kaliteli suyu getireceğiz. Kapaklı halkımız hak ettiği güzellikleri yaşamaya başlayacak.” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

AYVACIK GÖLETİ İSALE HATTI VE ARITMA TESİSİ PROJESİ’NDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Saray Ayvacık Göleti İsale Hattı ve Arıtma Tesisi Projesi’nde çalışmaların başladığını duyurdu. DSİ’den yapılan açıklamada, “Proje ile Tekirdağ İli, Saray İlçesi, Ayvacık Mahallesinde yapımı tamamlanan Ayvacık Göleti’nin rezervuarından alınan ham suyun arıtılmak suretiyle, Saray ve Kapaklı ilçelerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanmasını sağlanacaktır. Proje kapsamında da; 25.500 m3/gün kapasiteli konvansiyonel tipinde ve tek kademeli İçmesuyu Arıtma Tesisi ile 27.500 metre İsale Hattı, 65 adet Sanat Yapısı, 5 000 m3 ve 1 500 m3 kapasiteli 2 adet Depo, 3 adet Terfi Merkezi, SCADA Otomasyon Sistemi, Enerji Nakil Hattı inşa edilecek. Söz konusu iş kapsamında 8.750 metre HDPE boru temini yapılarak, hendek kazıları, boru alın kaynaklama ve boru döşeme imalatları devam ediyor.” denildi.

“KAPAKLI HALKIMIZ HAK ETTİĞİ GÜZELLİKLERİ YAŞAMAYA BAŞLAYACAK”

Saray Ayvacık Göleti İsale Hattı ve Arıtma Tesisi Projesi’nde başlayan çalışmaları yerinde inceleyen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Ankara temaslarımızın meyvesini çok şükür almaya başladık. Kapaklımızın en önemli sorunlarından biri olan içme suyunun kalitesinin iyileştirilmesi için bakanlık nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde Devlet Su İşleri tarafından Saray ilçesi Ayvacık Gölet İsale Hattı ve Arıtma Tesisi projesinde çalışmalar başladı. Projeyle Allah’ın izniyle Kapaklımıza kaliteli suyu getireceğiz. Kapaklı halkımız hak ettiği güzellikleri yaşamaya başlayacak. Saray ve Kapaklı ilçelerimizin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması sağlanacak. İlçelerimize hayırlı olsun.”

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!