Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“BİRÇOK VATANDAŞ LİMON PAHALI DİYE LİMON SOSU KULLANIYOR!”

“BİRÇOK VATANDAŞ LİMON PAHALI DİYE LİMON SOSU KULLANIYOR!”
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun,  AK Parti ve MHP’nin oyları ile kabul edilen Sansür Yasası’nın Abdülhamid dönemini aratmadığını belirterek, “2. Abdülhamid döneminde hürriyet, cumhuriyet, veliaht, yıldız, burun kelimeleri yasaklanmıştı. AKP döneminde de enflasyon, pahalılık, kriz kelimeleri yasaklanır diye düşünüyorum. Geldiğimiz tablo acı. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, seçimde milletimizden Osmanlı tokadını yiyecekler” dedi.

Aygun, Sansür Yasası’nın hayat pahalılığını da gizlemeyi amaçladığını söyledi. Milletin yumurta, süt, et, meyve ve sebze alamaz hale gediğini belirten Aygun, “Limon fiyatını pahalı bulan vatandaş, daha ucuz olduğu için limon sosuna yöneldi. Salatasına limon sosu kullanıyor. Bu kadar ince hesap yaparak ayakta kalmaya çalışan bir halkımız var” diye konuştu. Süt ve et üreticisinin krizde olduğuna işaret eden Aygun, “1 milyona yakın gebe ineğimiz kesime gitmiş ve Süt Konseyi zar zor 7,5 lira olan sütün litresini 8,5 liraya çıkarmıştır. Ama bu da üreticinin derdine derman değildir. Hayat pahalılığı artarak devam edecek” diye konuştu. Aygun, iktidarın basını ve sosyal medyada eleştirel tüm haberleri engellemeyi amaçladığını vurguladı. 2. Abdülhamid dönemini aratmayan bu yasanın iktidar medyası dışında tüm mecranın imhasını öngördüğünü anlatan Aygun, “Seçim kapıdadır, AK Parti, yaklaşan seçim öncesinde gerçekleri gizlemek, kamuoyuna kendi propagandasını yaparak dezenformasyon yapmak istemektedir. İktidar, artık baş aşağı gitmekte, vatandaşın gönlünden kopmaktadır, kurtuluşu bu sansürde aramaktadır” diye konuştu.

MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR

Ancak bu yasanın sonuç vermeyeceğini kaydeden Aygun, “Sanıyorlar ki vatandaş gerçekleri öğrenmeyecek, onlar da makamlarında kalacaktır. Artık mızrak çuvala sığmıyor, ne yaparsanız yapın gizleyemiyorsunuz” dedi. Aygun, Abdülhamid döneminde  “millet, hürriyet, cumhuriyet, veliaht, yıldız, hatta padişahın büyük burnunu kastediyor diye burun kelimesinin yasaklandığını” anımsatarak,  “AKP’nin Sansür Yasası ile de yakında enflasyon, pahalılık, kriz, üretim kelimelerinin yasaklanmasından endişe ediyorum” eleştirisini yaptı. Tarım Bakanı’nın kendi dergisinde "Türkiye gıdada kendi kendine yeten bir ülkedir” diye röportaj verdiğini aktaran Aygun, “Hadi oradan. Rusya'dan ayçiçek gemileri gelirken havai fişek patlatacaktınız! Tahıl koridoru açıldı diye kutlama yaptınız. Yalan ve dezenformasyonu yapan AKP’dir” tepkisini gösterdi. Yalan haber yapan havuz medyasına hiçbir ceza yokken, KRT, Tele 1 ve Halk TV’ye ceza üzerine ceza geldiğine işaret eden Aygun, “Artık gittiğinizi bilin. Geliyor gelmekte olan!” diye konuştu.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!