Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

“BU KENTTE ULUSLARARASI BİR ÇOCUK ŞENLİĞİ İSTİYORUZ”

“BU KENTTE ULUSLARARASI BİR ÇOCUK ŞENLİĞİ İSTİYORUZ”
Türkiye Değişim Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Çiğdem Banalı Bülbül; “Evet çok güzel bir festivalimiz var, Kazak Gölü Festivali. Ama bunun yanında uluslararası bir çocuk şenliğini talep ediyorum kentten. Bu kentliden ve bu kentten bunu talep ediyorum. Çünkü kentim diyorum. Eğer biz kentlileşme olgusunu kendimiz hissedebilirsek inanıyorum ki bunu kente de yayılabilir” dedi.
MUSTAFA ÇETİN

Türkiye Değişim Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Çiğdem Banalı Bülbül basın mensuplarıyla tanışma toplantısında bir araya geldi. Bülbül, burada yaptığı açıklamada parti çalışmalarından bahsetti.

“BENİM MUTLU OLDUĞUM ALAN ÇOCUKLAR”

Bülbül, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Kadınların çocuklarıyla anne çocuk aktiviteleri yapabileceği etkinliklerin düzenlenebileceği bir park istedim. Benim hayalim bu. Ama onlar bunu sağlayabilecekler mi bilmiyorum gerçekten. O projelendirmede umarım bana da söz hakkı verirler o zaman değerlendiririm. Çünkü parkın içinde mesela güzel bir ev olabilir. Örneğin miniatürk gibi bir Nasrettin Hoca fıkralarının anlatıldığı köşe, masal okulunun olduğu bir köşe. Birçok okul öncesi öğretmenimiz var. Hatta Sayın Belediye Başkanımızın eşi de okul öncesi öğretmeni. Ben kendisiyle de çalıştım. Çok da büyük zevk aldım onun derslerine gitmekten. Böyle çocukların ve annelerin aktif olabileceği, sağlığımız çok önemli diyoruz çocuklarımız için örneğin çocuk yogası yapılabilir. Bunlar Kapaklı’ya gelebilecek şeyler. Evet çok güzel bir festivalimiz var, Kazak Gölü Festivali. Ama bunun yanında uluslararası bir çocuk şenliğini talep ediyorum kentten. Bu kentliden ve bu kentten bunu talep ediyorum. Çünkü kentim diyorum eğer biz kentlileşme olgusunu kendimiz hissedebilirsek inanıyorum ki bunu kente de yayabiliriz” diye konuştu. 6 Haziran 2021 tarihinde kongre yaptıklarını hatırlatan Banali, “Bunun öncesinde mart ayı içinde ben göreve atandım. Akabinde yönetim kurulunu oluşturarak ilçe yönetimini resmi olarak kurdum. Saha çalışmalarımıza devam ettik. Esnaf ziyaretleri, hasta ziyaretleri, bunun dışında benim için en önemli konu çocuklar. Çocuklarla ilgili yapılabilecek her ne varsa altında mutlaka adımın geçmesi gerekir diye düşünüyorum. Çocuklar beni kuklacı abla olarak tanıyorlar. Neredeyse bu yaz bütün parkları dolaştım. Hepsine kuklalar armağan ettim. Ama hiçbir şekilde bu işin içine siyaseti karıştırmadım. Benim mutlu olduğum alan çocuklar. Geleceği çocuklara emanet edeceğim için çocukların bende yeri bambaşka” dedi.

“BU KENTTE KENTLİLEŞMEYİ YAŞAYALIM”

Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın isminin Kapaklı’da bir parka verilmesi önerisinde bulunan Bülbül; “Bunun da ulu önderimize saygı ve minnet olacağı kanaatindeyim. Yapılacak olan bu park hanımların aktif olabileceği, onların el emeklerini satabileceği, bunun yanında anne çocuk aktivitelerin gerçekleştirilebileceği, belki mini survivorların yapılacağı, belki onlara kendi toplantılarını yapmalarını sağlayabileceğimiz örneğin Kent Konseyi’ni bu noktada ciddi bir şekilde göreve davet ediyorum. Çocuk meclisini Milli Eğitim Müdürlüğü’nden istenecek öğrencilerle oluşturulursa bizim bir uluslararası bir şenliğimiz gerçekten olur. Çocuklar o toplantıları komiteleriyle birlikte gerçekleştirirler, kararlar alırlar, biz yurtdışından gelen çocukları evlerimizde misafir etmeye başlarız. Bu da bize hem ulusal hem de uluslararası düzeyde kentlileşme sıfatı kazandırır diye düşünüyorum. Bu sıfat kazandırırlarken yok mu evet var ama niye artı olacak olan şeyleri biz kentimizde yaşamayalım. Örneğin yine bu parkta çocuklar için belediyenin düzenleyebileceği ücretsiz kurslar gerçekleşebilir. Müzik aktiviteleri, dans aktiviteleri belki mini bir lunapark ama tamamen çocuklara yönelik olacak. Oyuncak yapım atölyesi de olabilir. Bütün bunları yapabileceğimiz bir parkımız olsun istiyorum yaz kış açık olabilecek. Orada belki gönüllü öğretmenlerimiz tarafından ücretsiz akademik dersler verilebilecek çocuklarımıza, matematik anlatılacak belki dramayla. Biz çocuklarımızı kazanırsak güzel bir Kapaklı için sağlam bir temel atmış oluruz. Çünkü zaten çok yeni bir ilçeyiz. Ama o kadar yorgun ve o kadar yaşlı bir ilçeyiz ki maalesef çocuklarımızın hiç gündemde olmadığı, daha çok belediye anonslarından kaybolduklarını duyduğumuz bir Kapaklı var. Çocuklarımıza yapılacak aktivite tarihleri duyulsun anonslardan. Onlarla ilgili güzel şeyler istiyorum. Bu kentteki çocuklar nasıl ki bizi Kick Boks’ta ülkede temsil ediyorlarsa niye bizim Kapaklı’daki çocuklarımız devlet konservatuarını kazanmasın. Yeri geliyor ben zaman zaman duyurularımız yapmaya çalışıyorum. Ailelerimizden de bu konuda destek istiyorum. Çocuklarımıza biz yeterli imkanı verelim. Ama bunları belediye biraz daha vatandaşına uygun koşullarla gerçekleştirirse özellikle Kent Konseyine burada çok büyük görevler düşüyor gençlik meclisini oluşturursa, kadın meclisini oluşturursa bir 19 Mayıs, 23 Nisan bekliyorum Kapaklı’da belki 81 ilin bayrağını dalgalandıracağımız bir 29 Ekim bekliyorum Kapaklı’da. Bütün bunları Kent Konseyi ile yapabiliriz diye düşünüyorum. Ben öncü olmaya da, yanlarında olmaya da varım. Meşale elimde yürümeye de hazırım. Yeter ki hadi desinler. Siyasi kimliklerimizi kent için evet bir kenarda tutalım biz sadece önce insan diyerek bu kentte kentlileşmeyi yaşayalım” ifadelerine yer verdi.  

“ADAY OLURSAM BELEDİYE BAŞKANI OLURUM”

Parti çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Banali “Değişim yürek ister ve yerle başlar. Değişim evet yerelden başladı Kapaklı’da. Şahsım ve yönetici arkadaşlarımla beraber Kapaklı’nın ilk atanmış ve ilk seçilmiş siyasi parti kadın ilçe başkanı olarak ben bunu yaptım. Bu yüzden kendime, arkadaşlarıma, eşime, çocuklarıma çok teşekkür ederim. Birlikte olursak yaparız. Biz Mustafa Sarıgül’ün değişimcileri olarak 7/24 ayaktayız. Tekirdağ’da teşkilatlanma çalışmalarına devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde kurultayımız var. Kurultaya da hazırız.” dedi. Basın mensuplarının milletvekili ya da belediye başkanlığına aday göstereceğiniz bir isim var mı sorusunu da yanıtlayan Banali, “Bölgemizde tek aday ikisi için de benim. Aday olursam belediye başkanı olurum. Sırf aday olmak için aday olmam. Eğer benden daha genç, ama her anlamda donanımlı, gerçekten Kapaklı’ya hizmet edecek olan bir arkadaşım buradaki çarpık kentleşmeyi, Kapaklı’daki herkesin isteğini yerine getirebilecek bir aday çıkarsa asla önünde durmam. Bu ilçe başkanlığı için de böyle. Çünkü biz gençleri siyasete kazandırma amacındayız” dedi.

    

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!