Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“BU OLAY AK PARTİ İKTİDARININ ÜLKEYİ KEYFİNE GÖRE YÖNETTİĞİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR”

“BU OLAY AK PARTİ İKTİDARININ ÜLKEYİ KEYFİNE GÖRE YÖNETTİĞİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR”
CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi. Saygın, yaptığı yazılı açıklamada hukuk dışı uygulamaların karşısında olacaklarını dile getirdi.

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın: “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın, tezkerelerin okutulması için meclise gönderdiği yazı ortaya çıktı. Bu olay, AK Parti iktidarının; ülkeyi keyfine göre yönettiğini, seçilmiş vekillerden oluşan TBMM’ni, Sarayın bir bürosu gibi gördüğünü bir kez daha göstermiştir” dedi.

“İŞİN İLGİNÇ OLANI AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNDEN TEPKİ GELMEMESİYDİ”

Saygın, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “4 Haziran 2020 Perşembe günü, TBMM’nin gündeminde olmadığı halde, CHP milletvekilimiz Sayın Enis Berberoğlu ve iki HDP milletvekilinin (Mustafa Farisoğulları, Leyla Güven) kesinleşmiş hüküm tezkereleri okundu ve Sayın Enis Berberoğlu ile iki HDP milletvekilinin milletvekillikleri düşürüldü. Doğal olarak ilk tepki TBMM’nde meydana geldi. CHP Grup Başkanı Sayın Engin Altay; “Atatürk’e hesap soran bir meclisi, talimat alan bir meclis haline getirdiniz, yazıklar olsun, yazıklar olsun.” Sözleriyle tepkisini gösterdi. Söz alan AKP milletvekili Sayın Ramazan Can, kürsüden; “Biz Cumhurbaşkanı’mızdan seve seve talimat alırız. Bundan şeref duyuyoruz.” Sözleriyle Meclis Genel Kuruluna ve Millete, kendi iradeleriyle değil talimatlarla kararlar aldıklarını haykırdı. Daha ilginç olanı, AKP milletvekillerinden hiçbir tepki gelmemesiydi. Hatta, Sayın Ramazan Can, konuşması sırasında AKP milletvekillerinden alkış alıp bravo sözleriyle takdir gördü. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada Sayın Enis Berberoğlu’nun davasının Anayasa Mahkemesi’nde görülmeye devam ettiğini, sonuca ulaşmadığını, uygulamanın anayasaya aykırı olduğunu söyledi. Sözlerine, TBMM’nin vesayet altında olduğunu, ülkede demokrasi ve adaletin kalmadığını, CHP olarak bedeli ne olursa olsun demokrasi ve adaleti getireceğimizi söyleyerek devam etti. Gün içerisinde de parti sözcümüz Sayın Faik Öztrak, olayla ilgili olarak; bir yerlerden talimat geldiğini, Anayasa Mahkemesinin kararı beklenebilecekken tezkerelerin okutularak TBMM’nin saygınlığının ayaklar altına alındığını söylemiştir. İlerleyen saatlerde de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın, tezkerelerin okutulması için meclise gönderdiği yazı ortaya çıktı. Bu olay, AKP iktidarının; ülkeyi keyfine göre yönettiğini, seçilmiş vekillerden oluşan TBMM’ni, Sarayın bir bürosu gibi gördüğünü bir kez daha göstermiştir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasi ve adalet mücadelesindeki kararlılığını belirtmiş, bu uğurda her türlü bedeli ödemeye başta kendisi olmak üzere tüm CHP mensuplarının hazır olduğunu, CHP’yi sokağa dökmek isteyenlerin başarılı olamayacağını, hukuk kuralları içerisinde AKP’nin hukuk dışı tüm uygulamalarının karşısında olunacağını kesin bir dille bir kez daha belirtmiştir” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!