Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

“BUNUN İÇİN İLK ÖNERGEYİ VEREN BENDİM”

“BUNUN İÇİN İLK ÖNERGEYİ VEREN BENDİM”
İptal olan ticari taksi plakalarıyla ilgili sorunları da ileten Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Mustafa As’a cevap veren Belediye Başkanı Vahap Akay, konuyla ilgili önergenin kendileri tarafından verildiğini belirterek; “Önergeyi vermemizin amacı 3 günle 5 günle kaçıran arkadaşlarımızın hakkının geri verilmesi için verdik. Bu arkadaşımızın hakkını geri verelim istedik. Bunu yönetemediler. Geçmişte hakkı olan olmayan, hurda aracı olan bir sürü vatandaş talep etmeye başladı” dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret ederek, şoför esnafının yaşadığı sıkıntıları dinledi. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ve şoför esnafı ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Akay, sorunların çözümü için gerekli girişimlerde bulunulacağını kaydetti. Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs’ün şoför esnafını da etkilediğini ifade eden Akay; “Bu süreçten en çok etkilenen de şoför esnafımız. Yaşadığınız sıkıntıları biliyoruz. Çözüm İçin gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi

SORUNLARI İLETTİ

Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Mustafa As, en çok problemi personel taşımacılığında yaşadıklarını ifade ederek, yüzde 50 yolcu kapasitesi kuralının servis araçlarının sayısını arttırdığını ve bunun da ilçede trafik sorununa yol açtığını söyledi. As, “En büyük sorun amfi tiyatroda yaşanan yoğunluk. Şoförler olarak sıkıntılarımız kapaklı’da da devam ediyor. Yüzde 50 taşımacılık yapıldığı için araç sayısı arttı. Trafik yoğunluğu yaşanıyor. Alternatif yollar üretmemiz gerekiyor. Biz konuyla ilgili görüşlerimizi yetkililere ilettik, fakat olumsuz yanıt aldık. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan yoğunlukla ilgili sizin de desteğinizi alabilirsek, oradaki sorunu çözebiliriz. Orada bize yeni bir yol açılırsa, saray, yoncalı, vize istikametinden gelen araçlar bu yolu kullanabilir ve oradaki yoğunluk azalır. Biz tekrar yazacağız. İnşallah olumlu sonuçlanır. Çerkezköy’de iletişim merkezindeki arkadaşlarımızla sorunlarımızı görüştük, onlar da yakından ilgilendi. Sorunu Kısa sürede çözmek istediklerini ifade ettiler” diye konuştu.

“ORTAK KARARLAR ALMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Akay, sorunları çözmek amacıyla Çerkezköy O.S.B. ile görüşülüp, konunun iletilebileceğini kaydetti. As, konunun iletildiğini fakat olumsuz yanıt alındığını ifade ederek, daha sağlıklı sonuç alınabilmesi amacıyla konunun tekrar iletileceğini ifade etti. Başkan Akay; “Burası benim görev alanım değil. Büyükşehirde 2 komisyon üyemiz var. Ortak konuşarak kararlar almaya çalışıyoruz. Ama bu konu benlik değil. Sizler O.S.B. ile konuşup sorunları çözebilirsiniz” dedi.

TALEPLERİNİ İLETTİ

Amfi tiyatronun yanında yaşanan trafik yoğunluğu ile ilgili de sorunları ileten As; “Amfi ve hastane ile ilgili daha önce bir araya gelmiştik. Araya pandemi girdi, çalışma yarıda kaldı. Giden araç hastaneyi görmeyecek gelen araç da amfiyi görmeyecek şekilde oraya bir düzenleme yapılmasını talep etmiştik” dedi. Akay, güzergahın çizilmesinin ardından komisyona gönderilmesi ve ukomeye iletilmesi için çalışma başlayacaklarını ifade etti. As; “Servis saatlerindeki o yoğunluk bununla birlikte ortadan kalkabilir” dedi.

2021’DE ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Akay da ortak yapılacak çalışmalarla sorunların çözülebileceğini ifade ederek; “Atatürk ve Öztrak caddelerinde 2021’de inşaat çalışması başlayacak. Bağlantıların bazıları tek yöne çevrilecek. Onun dışında bu dediğiniz talebi de iletiyorum. En önemli 2 beklentimiz var. Birincisi meydanaltı otoparkı. Tepe kavşağı ve bağlık viyadüğü. Tepe kavşağının asıl sorumlusu karayolları. Fakat onlar hiçbir şey yapmamış. Biz de bu konuyla ilgili Büyükşehir belediye başkanımızla görüştük. Çalışma yapıldığında Atatürk ve Öztrak caddesindeki trafiğin de azalacağını düşünüyoruz” dedi. İptal olan plakalarla ilgili sorunları da ileten As’a cevap veren Akay, konuyla ilgili önergenin kendileri tarafından verildiğini belirterek; “Önergeyi vermemizin amacı 3 günle 5 günle kaçıran arkadaşlarımızın hakkının geri verilmesi için verdik. Bu arkadaşımızın hakkını geri verelim istedik. Bunu yönetemediler. Geçmişte hakkı olan olmayan, hurda aracı olan bir sürü vatandaş talep etmeye başladı. Biz bir işi düzeltelim derken daha başka bir sorun ortaya çıktı. 60 vatandaşımız almış, ama bunlar diğerleri için emsal teşkil eder mi? Mahkeme nasıl karar verir? Bilemiyorum.” Diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!