Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

BÜYÜKŞEHİR 1000 LİRA ÖDEME YAPACAK

BÜYÜKŞEHİR 1000 LİRA ÖDEME YAPACAK
Geniş bir hizmet yelpazesi ile Tekirdağ için gece gündüz çalışan, ürettiği projeler ile toplumun tüm kesimlerinin yanında olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, salgın sürecinden olumsuz anlamda en fazla etkilenen alanların başında gelen toplu taşıma esnafına destek için kolları sıvadı.
MUSTAFA ÇETİN

Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkisi altına alan `Covid 19' salgınının önüne geçmek için alınan tedbirler hemen hemen her sektörü mali anlamda sıkıntıya sokarken, bu süreçten en fazla etkilenen alanlardan biri de toplu taşıma sektörü oldu. Covid 19 tedbirleri kapsamında Tekirdağ'da da toplu taşıma araçlarında yolcu taşıma kapasitesinin yarıya indirilmesi, 65 yaş üstü ve 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma kısıtlaması vb. gibi nedenlerle toplu taşımayı kullananların sayısının yüzde 80 oranında azalmasıyla mağduriyet yaşayan ve sıkıntı çeken toplu taşıma esnafına can suyu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.

AYLIK 1000 TL GELİR DESTEĞİ ÖDEMESİ YAPILACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) Yönetmeliği kapsamında Elektronik Ücret Toplama Sistemine entegre vaziyette toplu taşıma hizmeti veren Özel Toplu Taşıma Otobüslerine destek olmaya yönelik Büyükşehir Belediye Meclisince alınan karar doğrultusunda; TETUS Yönetmeliği kapsamında Elektronik Ücret Toplama Sistemine entegre vaziyette toplu taşıma hizmeti veren ve belirtilen aylar içerisinde toplu taşıma hizmeti verdiği sistem vasıtasıyla tespit edilen Özel Toplu Taşıma Otobüsü işleticilerinin pandemiden kaynaklı zararlarının karşılanması maksadıyla Nisan-Mayıs-Haziran 2020 aylarında verdikleri toplu taşıma hizmetine istinaden aylık 1.000'er TL olmak üzere gelir desteği ödemesi yapılmasına karar verildi.

“ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak toplu taşıma esnafının yanında olduklarının altını çizen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Salgın sosyal hayatı olduğu gibi ekonomik hayatı da olumsuz etkiledi. Salgınden en fazla etkilenen sektörlerin başında da toplu taşıma esnafımız geliyor. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde toplu taşıma esnafımızın yanında olmak, yaşadığı mağduriyeti en aza indirmek ve bir nebze de olsa da destek vermek adına Büyükşehir Belediye Meclisimizde aldığımız kararla 2020 yılı Nisan-Mayıs-Haziran aylarında verdikleri toplu taşıma hizmetine istinaden Özel Toplu Taşıma Otobüsü işleticilerimize aylık 1000'er TL gelir desteği ödemesi yapacağız. Kararın alınmasında eksiksiz destek olan tüm Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimize teşekkür ediyor, kararın toplu taşıma esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!