Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
17 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

BUZ: “KAPAKLI’YI ÇERKEZKÖY’DEN YÖNETMEYE ÇALIŞANLARA KARŞIYIZ”

BUZ: “KAPAKLI’YI ÇERKEZKÖY’DEN YÖNETMEYE ÇALIŞANLARA KARŞIYIZ”
SATİVES Dernek Başkanı Erol Buz: “Bizler Kapaklı’da faaliyet yürüten esnaflarız. Kurulacak olan odanın yöneticisi olma peşinde değiliz. Bir rant kaygımız da yok. Aramızda Esnaf Sanatkârlar odasına kayıtlı olan, ticaret odasına kayıtlı olan ve her iki odaya da kayıtlı olmayan arkadaşlarımız var. Önemli olan Kapaklı’ya oda getirip esnaflara kolaylık sağlamaktır. 120 bin nüfusluk Kapaklı’yı hala Çerkezköy’den yönetmeye çalışanlara kesinlikle karşıyız” dedi.

Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği (SATİVES) Başkanı Erol Buz, açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Kapaklı’ya oda kurulması için yaptıkları girişimlerden bahseden Buz, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ’a da tepki gösterdi.

“BÖYLE BİR SÖYLEMİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Buz, açıklamalarında şunları söyledi; “Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda SATİVES olarak bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantımızda esnaf arkadaşlarımızla bir araya gelerek, Kapaklı’da Esnaf ve Sanatkarlar Odası kurulması ile ilgili istişare yaptık. İstişare toplantımızda, Kapaklı’ya bir şube açılmasının karşısında olduğumuzu anlatmıştık. Öncelikle bu toplantımızdan rahatsız olan bazı kişiler, gündemi kendi tarafına çekmek için karşı bir açıklama yaptı. Tamamen saldırgan bir dille yapılan bu açıklamayı kınıyoruz. Bizler bu yola çıkmadan önce gerekli araştırmaları yaptık ve 5362 sayılı yasayı da iyi biliyoruz. ‘’6-7 emlakçı köşe başı muhabbetlerini bıraksın’’ gibi bir söylemi kabul etmemiz mümkün değil. Ahilik kültüründen bahseden birinin böyle konuşması etik de değil. Ahilik; Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi değişik meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamına iyi ve ahlaklı insanlar kazandıran bir örgütlenmedir. Bizlere ahilik kültürünü örnek gösterenlerin, ahilikle alakaları yok. Ahilik kendi yakınlarına odada maaş verip çalıştırmak mı, almış olduğu kredileri kullanıp ödememek mi? İnsanlara iftira atmak, insanları suçlamak mı?” dedi.

“KAPAKLI’YI ÇERKEZKÖY’DEN YÖNETMEYE ÇALIŞANLARA KARŞIYIZ”

Buz, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı; “Kendisi esnaf odasına kaydım olmadığını söylemişti. Hatta esnaf odasının kapısından bile giremeyeceğimi iddia etmişti. Eğer bu açıklamaları yapmadan önce araştırsa Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odasında kaydım olduğunu öğrenebilirdi. Faaliyet belgem mevcuttur. Bizler Kapaklı’da faaliyet yürüten esnaflarız. Kurulacak olan odanın yöneticisi olma peşinde değiliz. Bir rant kaygımız da yok. Aramızda Esnaf Sanatkârlar odasına kayıtlı olan, ticaret odasına kayıtlı olan ve her iki odaya da kayıtlı olmayan arkadaşlarımız var. Önemli olan Kapaklı’ya oda getirip esnaflara kolaylık sağlamaktır. 120 bin nüfusluk Kapaklı’yı hala Çerkezköy’den yönetmeye çalışanlara kesinlikle karşıyız” ifadelerine yer verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!