Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZ ANILDI

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZ ANILDI
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Çerkezköy’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayıyla program düzenlendi. Şehitler Abidesi’nde düzenlenen programda ilk olarak çelenk sunuldu. Çelenk sunma törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Vekili Piyade Kurmay Albay Yasin Aytekin, Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, şehit aileleri ve yakınları, gaziler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ÖNEMLİ BİR KİLOMETRETAŞI OLMUŞTUR”

Çerkezköy Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Çerkezköy Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği çelenklerinin Çerkezköy Şehitliği’ne sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Akabinde günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştiren Yarbay Fuat Yurtseven, “106 yıl önce bugün 18 Mart 1915’te Çanakkale Boğazı’nın denizden geçilemeyeceğinin tüm dünyaya gösterildiği ve deniz zaferinin ilan edildiği gündür. Bu tarih TBMM Genel Kurulu’nda 4768 numaralı kanun ile 2002 yılından itibaren aziz vatanları için, canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizi anmak maksadıyla aynı zamanda şehitler günü olarak kabul edilmiştir. Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen milletimizin kahraman evlatlarının şehadeti ve gazi pahasına kazanılan bu zafer istiklal harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’ne giden bu yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Çanakkale Zaferi biricik evlatlarını şefkat ve muhabbetle bağrına basıp ‘oğul seni yetiştirdim, hizmet eyle vatana. Ak sütümü helal etmem saldırmazsan düşmana.’ diyerek cepheye uğurlayan cefakar anaların ve anaların elini öperek ‘Hakkını helal et şefkatli anam, canım feda olsun bu kutsal vatana.’ sözleriyle karşılık veren yiğit ve kahraman Mehmetçiğin, tarih sahnesine çıkan Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte yazdığı destandır” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban, 'Şeref Defteri'ni imzaladı.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA EDİLDİ

Daha sonra protokol üyeleri ve şehit aileleri Çerkezköy Şehitliği’ndeki ebedi istirahatlerinde yatan şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktı ve şehitlerimiz için dua etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!