Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ CELAL BEY MESCİDİ’Nİ RESTORE EDECEK

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ CELAL BEY MESCİDİ’Nİ RESTORE EDECEK
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; “İstasyon Mahallesi’nde kullanılan mescidimizi yine Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün elinde olan projesiyle beraber eski kullanımına, eski görünümüne kavuşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Çerkezköy Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı’nın birinci oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantıda İstasyon Mahallesi’nde atıl durumda bulunan tarihi Celal Bey Mescidi’nin restore edilmesi konusu da görüşüldü.

“SORUNLARI İLETTİK”

Belediye Başkanı Vahap Akay, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, geçen hafta yaptığı Ankara ziyaretleriyle ilgili meclise bilgi verdi. TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve CHP Tekirdağ İlhami Özcan Aygun’u ziyaret ettiğini kaydeden Başkan Akay, şöyle konuştu: “5-6 konu biriktirmiştik. Ormanla ilgili taleplerimiz vardı, onlarla ilgili görüştük. Çevre Bakanlığı’nda bekleyen Küçük Sanayi Sitesi’nin planlarıyla ilgili işlemler vardı, onlarla ilgili görüştük. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız ile beraber TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’u ziyaret ettik. Bu ziyarette hem büyükşehir hem de Çerkezköy’ü ilgilendiren 4-5 konu ilettik kendilerine. Bir tanesi Büyükşehir Belediyesi’nin, TESKi’nin İller Bankası’ndan bir kredi talebi var. Asbest boruların değişimiyle ilgili 2-3 yıldır bekleyen bir projeydi. Bununla ilgili kendilerine bir bilgilendirme yaptık.” Şentop’a astsubay lojmanları ile ilgili olarak bakanlık yetkilileriyle kendilerini görüştürme talebinde bulunduklarını kaydeden Akay, “Yine Karayolları’nın Tepe bağlantısı ile ilgili fikrimizi anlattık. 4-5 konuyla ilgili bilgilendirme yaptık” diye konuştu.

“ESKİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”

Belediye Başkanı Akay, konuşmasının devamında, İstasyon Mahallesi’nde yer alan Celal Bey Mescidi ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirerek, “Burası Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir alandı. 2017 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yazışmıştık. Burasının onarılması ve yeniden hizmete açılması noktasında talebimizi iletmiştik. Sonra kendileri yapacaklarını ilettiler ve askıda kaldı. Bir ilerleme olmadı. Daha sonra biz 27 Ağustos 2020 tarihinde Çerkezköy Belediyesi tarafından yapımını üstlenerek, burada tadilat yapmak istiyoruz dedik. 19 Aralık 2020’de protokolümüzü imzaladık. İstasyon Mahallesi’nde kullanılan mescidimizi yine Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün elinde olan projesiyle beraber eski kullanımına, eski görünümüne kavuşturmayı hedefliyoruz. Protokolümüzü yaptık” ifadelerini kaydetti. Akay, kültür varlıkları ile beraber bir ihale hazırlığı yaptıklarının altını çizerek, “Buranın tadilat ve tamirat işlemlerine başlayacağız. Yanında bulunan postane alanıyla beraber mescit alanının etrafını inşallah yeniden Çerkezköy’e kazandıracağız. Çerkezköy’ün çok fazla tarihi dokusu yok. O düzenlemeyi de inşallah yaparak, Çerkezköy’e kazandıracağız” dedi.

BAKANLIK ONAYINDA

Belediye Başkanı Akay’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı. Çerkezköy Tarımsal ve Kimyasal Ürünler Üretim Satış Pazarlama A.Ş. ile ilgili dilekçenin gündeme alınmasının ardından konuyla ilgili bilgi veren Başkan Akay, “Meclis kararıyla Çerkezköy Tarımsal ve Kimyasal Ürünler Üretim Satış Pazarlama A.Ş.’nin sermayesini belirlemiştik. Geçtiğimiz haftalarda, şu anda Veliköy Eski Futbol Sahası’nın olduğu alanla ilgili hazinenin buraya gümrük işlemlerine bağlı TIR Parkı yapılmasıyla ilgili bir ihalesi olmuştu. 2017 yılında plan tadilatı yapılarak Çerkezköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından TIR Parkı alanına dönüştürülmüştü. Aslında bir tahsis talebinde bulunmuştuk. Tahsis gerçekleşmedi. Geçtiğimiz aylarda yine bu konuyla ilgili hazine tarafından bir kiralama gerçekleşti. Biz de geçtiğimiz hafta içerisinde Çerkezköy Belediyesi’nin iştirak şirketi adına ihaleye girdik ve yıllık 410 bin TL kira ile alanı hazineden kiralama ihalesine girdik. Şu anda bakanlık onayı ve daha sonra da protokol söz konusu. İnşallah ondan sonra o alanı TIR alanı ve gümrükleme alanı olarak çalıştırarak, Çerkezköy’ün girişindeki bu TIR sirkülasyonunu, trafik sıkıntısını çözme hedefiyle bu işin içine girdik” ifadelerini kaydetti.

“İKİ ARADA KALMIŞ DURUMDAYIZ”

Toplantıda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın dilekçesinin gündeme alınmasının ardından AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli söz alarak, Çerkezköy’de muhtelif sokak ve caddelerle ilgili ciddi sıkıntıların olduğunu, bu konudaki çalışmaların ne durumda olduğunu sordu. Soru üzerine Akay, şunları söyledi: “TESKİ’nin şu anda İller Bankası’nda bekleyen 160 milyon TL’lik bir dosyası var, kredi talebi var. TESKi’nin Kapaklı’da da altyapı işi var. Kapaklı için 50 milyon TL’lik kredisi onaylandı. Çerkezköy’de sıkıntılı yerler var, biliyoruz. Acil olanlara müdahale ederek yapmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki 2 yıllık planda eğer bu kredi gerçekleşirse TESKİ Çerkezköy’ün 2 ya da 3 mahallesinde asbest boruların değişimine başlayacak. O yüzden takvimi görmeye çalışıyoruz. Bu takvimi yaklaşık 6 aydır görmeye çalışıyoruz. Tamamı olmasa bile en azından bir kısmı başlansın, belli mahallelerde bu asbest boru değişimi artık başlasın. Biz de ona göre yol, kaldırım, asfalt ihalemize çıkacağız. Şu anda yapsak bir türlü yapmasak bir türlü. İki arada kalmış durumdayız. Biz bu işin onaylanmasını bekliyoruz”

MADDELER KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Belediye Meclis toplantısının ilk gündem maddesinde yer alan Kent Estetik Kurulu Komisyon Kurul kararlarından 4 numaralı karar, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün Atık Taşıma ve Kabul Belgesi ücreti hakkındaki yazısının görüşülerek Tarife Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 4 adet belediye hissesi hakkındaki yazısı da görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 4 adet belediye hissesi devri hakkındaki yazısının görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün dolu memur kadrolarında derece değişikliği yapılması konusu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün şirket hakkındaki müzekkeresi görüşülerek incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, toplantının son gündem maddesinde de İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün plan değişikliği talebi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

İKİNCİ OTURUM 5 MART'TA YAPILACAK

Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapılan toplantıya; Koray Önsel, Ömer Güner ve Habip Çelik dışındaki meclis üyeleri eksiksiz katılırken, mart ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu 5 Mart Cuma günü yapılacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!