Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇERKEZKÖY TEK YÜREK OLDU

ÇERKEZKÖY TEK YÜREK OLDU
Tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle program düzenlendi. Düzenlenen program Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve maske kuralına uygun olarak yapıldı. Program büyük bir coşku ile gerçekleşirken, Çerkezköy darbecilere karşı tek yürek oldu.

Tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Çerkezköy Belediye Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, 26. dönem Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediye Başkanvekili Serdar Ürkmez, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İlçe Jandarma Komutan Vekili Serkan Yörükoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı, Enver Bayram, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Kızılay Şube Başkanı Hasan Karaca, belediye Meclis üyeleri, gaziler, muhtarlar ve STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Yeşil Cami İmamı Habip Önal tarafından Kur’an tilaveti ile devam etti. Sonrasında İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.

“FETÖ/PDY’Yİ KINIYOR VE LANETLİYORUM”

Kaymakam Abban konuşmasında şunları söyledi; “Şanlı tarihimizde ve milletimizin vicdanında menfur bir leke olarak yer edinen15 Temmuz 2016 günü, mazisi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sirayet etmiş bir grup FETÖ/PDY Terör Örgütü mensubu hain tarafından sayın Cumhurbaşkanımızın şahsını, milli irademizi ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin İstikbalini hedef alan bir darbe teşebbüsü gerçekleştirilmiştir. Ülkemizin bekasını, milletimizin bağımsızlığını hedef alan bu darbe girişimi sürecinde Türk Milleti’nin egemenliğinin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı, Emniyet Teşkilatımıza ait merkezler hava araçlarıyla bombalanmıştır. Muhtelif kamu hizmet binaları işgale kalkışılmış, bu hiyanete ‘Dur’ demek için meydanlara yürüyen aziz vatandaşlarımızın üzerlerine tanklar yürütülmüş, ağır silahlarla ateş açılmıştır. Akıllarını ve kalplerini başkalarına teslim etmiş hainlerin saldırısı karşısında vatan, millet, devlet ve bayrak sevdalısı Yüce Türk Milleti bedenini bombalara, kurşunlara siper ederek, sergilediği destansı, şerefli ve vakur duruşuyla, bütün dünyaya demokrasi dersi vermiştir.249 vatandaşımızın şehit olduğu ve 2 bin 196 vatandaşımızın gazi olduğu 15 Temmuz Demokrasi Zaferi’ni ve Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmadık ve her zaman hatıralarımızda canlı ve diri tutmaya devam edeceğiz. Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY’yi kınıyor ve lanetliyorum. Yapılan saldırılarda vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyor, şanlı gazilerimize sağlıklı ömür diliyorum” dedi.

MEHTER TAKIMI SAHNE ALDI

Abban’ın konuşmasının ardından mehter takımı gösteri sergiledi. Sonrasında İletişim Başkanlığı’nın hazırladığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Cumhurbaşkanının 15 Temmuz konuşmasının ardından program İlçe gençlik ve spor müdürlüğünün düzenlediği yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Program 15 Temmuz nöbetiyle devam etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!