Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

ÇERKEZKÖY’DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

ÇERKEZKÖY’DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilişinin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de törenle kutlandı.
MUSTAFA ÇETİN

Çerkezköy Belediye Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram ve Nedim Yılancı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, siyasi parti ve STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

“GAZİLERİMİZE OLAN BORCUMUZDUR”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan; “Bugün burada 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle toplanmış bulunuyoruz. Milletleri millet yapan bir takım değerlerdir. O değerlerle yaşar, o değerlerle nefes alır, millet olmanın bilincine varır. Milletlerin iç dinamiğidir. Güç kaynaklarıdır. İşte bu değerlerden bir tanesi de gaziliktir. Kelime anlamı olarak; dinine, bayrağına, vatanına, milletine ve namusuna saldıran düşmanları defetmek için muharebeye katılan ve gazadan sağ salim dönenlere verilen bir sıfattır gazilik ünvanı. 1000 yılı aşkın Anadolu’muzu savunan ecdadımızın şerefle taşıdığı bir unvan haline getirdiler. Tarihimize baktığımızda Türk milleti hiçbir zaman mücadele etmekten yılmamıştır. Düşmanlar bu vatana yan gözle baktığı sürece bunlarla mücadeleye devam edeceğiz. Vatan bölünmesin bayraklar inmesin, ezanlar dinmesin diye doğu ve güneydoğuda terörle mücadele eden gazi olan Mehmetçiklerimizden her birine memleketimizin en ücra köşesinde rastlamak mümkündür. Çok şey borçlu olduğumuz bu gazilerimizin dertlerini dinlemek, hatırlarını sorarak gönüllerini almak gazilerimize olan borcumuzdur” diye konuştu.

“GAZİ VE ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ”

“Unutmayalım ki başımızı yastığa koyup huzurla uyuyabiliyorsak, bunu gazi ve şehitlerimize borçluyuz” diyen Yarlıgan konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Ecdadımız ‘Ölürsem şehit kalırsam gaziyim’ düsturuyla savaşmış, canını ortaya koymuş, en büyük miraslardan birisi olarak bize bu gazilik unvanını bırakmıştır. İstiklal şairimizin dediği gibi; “Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker, gökten ecdadımız inip öpse o pak alnı değer”  Malazgirt’te, Kosova’da, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, 1950 ve 1953’te Kore’de, 1974’te Kıbrıs’ta ve halen doğuda terörle mücadelede canla başla mücadele eden kahraman Türk askeri, şehit ve gazilerimize layık birer vatan evladı olmak boynumuzun borcudur. Sakarya Meydan Muharebesinde gösterdiği büyük kahramanlık sonucu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı verilmiştir. Bu günde birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, şehit ve gazilerimize anarak birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!