Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇERKEZKÖY’DEN İDLİB’E YARDIM ELİ

ÇERKEZKÖY’DEN İDLİB’E YARDIM ELİ
Suriye’nin İdlib kentinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere yardım malzemesi yüklü TIR, Çerkezköy Gençlik Merkezi önünden dualarla uğurlandı.

Çerkezköy Kaymakamlığı ve Hayrat İnsani Yardım Vakfı işbirliğinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Çetin Group, Paksel, Maa fabrikaları, Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği, Vefa Eli Derneği ve İnsani Yardım Derneği Çerkezköy temsilciliğinin desteğiyle, İdlib’deki vatandaşlara ulaştırılmak üzere yardım malzemesi yüklü TIR Çerkezköy Gençlik Merkezi önünden dualarla uğurlandı.

“UMARIM SAĞ SALİM ULAŞIR”

Çerkezköy Gençlik Merkezi’nde TIR yola çıkmadan önce bir konuşma gerçekleştiren Kadın Geliştirme Derneği Başkanı Zeynep Bozkurt, Suriye’deki vatandaşlara yazdığı mektubunu okudu. Bozkurt, mektubunda şu ifadelere yer verdi; “Sayın Kaymakamım sayın belediye başkanım, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, değerli basın, hayırsever güzel insanlar güzel yüreğinizle ve merhametinizle bu TIR’ı doldurdunuz. İyi insanların iyilikle dolduramadığı yeri, maalesef kötü insanlar kötülükle doldurur. Bu da iyi insanlarla kötülük olarak döner. Onun için kötülüklerin dolduracağı bir noktalık yer bırakmamak lazım. Dünyayı iyilik güzellik kurtaracak. Sınırımızda savaşan masum günahsız çocukları ve insanlar düşünün. Lokmalar boğazımıza dizildi. Elimizden size gönderdiğimiz yardımlardan başka bir şey gelmiyor. Gönderdiğimiz malzemeler sevgiyle toplandı. Umarım bir müddet de olsa sizi ısıtır, umarım bir müddette olsa sizi doyurur. Dilerim dünyanın hiçbir yerinde savaş olmaz ve çocuklar bu zor durumları yaşamak zorunda kalmazlar. Çocuklar oyun oynamalı, gülüşleri, kahkahaları çınlatmalı dünyayı, gözünden yaş olmamalı, bomba sesleri ile uyanmamalı, ülkemize sığınmış bomba seslerinden aklına kaybetmiş 13 yaşlarında bir kız çocuğa tanıdım. Kapıları çalınınca kanepe arkasına saklanan beş yaşında Muhammed’i tanıdım. Bomba sesinden sağır olmuş 10 yaşındaki çocuğu tanıdım. Mesela sınırımızda naylondan yapışmış çadırlardan oluşan kamp, İdlib’i gördüm. Elim kolum bağlı, durduramıyorum bu savaşı. Ancak selam ve dua ile yolluyoruz, yardımlarımızı kazasız belasız ulaşsın inşallah” dedi.

“HAYIRSEVERLERİMİZ TEKİRDAĞ’DA BİRİNCİ SIRADA”

Sonrasında İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban, destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ederek; “Bu TIr, buradan Marmaraereğlisi’ne gidecek, Tekirdağ il genelinde temin edilen diğer yardım malzemesi yüklü tırlarla birlikte Suriye’ye gönderilecek. Destek veren tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüze, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin ve oğluna, Belediye Başkanımıza, okul müdürlerimize, harçlıklarıyla destek veren öğrencilerimize, Serkan Karagöz’e, sivil toplum kuruluşlarımıza, siyasi parti ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimiz Tekirdağ’da birinci sırada. Hepsine teşekkür ediyorum, kendileriyle gurur duyuyorum. Yardım kampanyalarımız bize gelen talimatlar doğrultusunda devam edecek” ifadelerine yer verdi. Gençlik Merkezi’nin kısa bir süre önce hizmete başladığını da sözlerine ekleyen Kaymakam Abban; “Sayılarımız gitgide artıyor. Burası 7 gün 24 saat açık. Spor yapmak isteyen tüm vatandaşlarımız buraya gelebilir” dedi. Sonrasında İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş tarafından yapılan duanın ardından TIR yolcu edildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!