Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇERKEZKÖY’DEN KIZILAY’A BÜYÜK DESTEK

ÇERKEZKÖY’DEN KIZILAY’A BÜYÜK DESTEK
Çerkezköy Belediyesi, Çerkezköy Müftülüğü ve Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Kan Bağışı’ kampanyasına ilk günden Çerkezköylüler büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar kan bağışlamak için kuyruk oluştururken, Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, tüm bağışçılara tek tek teşekkür etti.

Çerkezköy’de Türk Kızılayı tarafından 3 günlük kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanyaya Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, Nedim Yılancı, Esengül Güven, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, STK temsilcileri ve vatandaşlar büyük destek verdi.

“KAN, SÜREKLİ İHTİYAÇ”

Vatandaşlara kan bağışı kampanyasına gösterdikleri hassasiyet nedeniyle teşekkür eden Çorlu Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Ahmet Sait Turut, kanın devamlı bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Turut; “Bu işi yapmak beni duygulandırıyor. Çünkü, kan bağışı hayat kurtarıyor. Kan, sadece bir gün değil, sürekli ihtiyaç” dedi. Hedeflerinin bin 500 ünite kan toplamak olduğunu söyleyen Turut, 3 günde bu hedefe ulaşacaklarına inandıklarını da sözlerine ekledi.

DESTEK OLMAYA DAVET ETTİ

Türk Kızılay’ı Çerkezköy Şubesi’nde uzun yıllar yöneticilik yapan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı da “Bir ünite kan üç can demek” ifadesini kullandı. Çerkezköy’den her vatandaşı kan bağışına destek olmaya davet eden Yılancı; “Kan, hayat kurtarıyor” dedi.

“KIZILAY’A DESTEK VERMEK İÇİN BURADAYIZ”

Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılay’a destek vermek için tüm birimlerle burada olduklarını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram da, kan bağışının aynı zamanda bir hayır işi olduğunu belirtti. Kendilerinin de kan bağışında bulunacağını söyleyen Bayram, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla hedeflenen miktara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

KAN İHTİYACI ARTTI

Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca da duyarlılıklarından dolayı Çerkezköy halkına teşekkür ederek; “Kan ihtiyacı arttı. Bu nedenle Cuma, cumartesi ve pazar günü belediye meydanında çadırımız kurulu olacak. Kan vermek isteyen vatandaşlarımızı belediye meydanına bekliyoruz. Bugün bize yarın başkasına kan gerekebilir. Hayat kurtarmak isteyen herkesi kan bağışına davet ediyoruz” dedi.

HEDEF 1500 ÜNİTE KAN

Dünyada her 15 saniyede bir kana ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Karaca, hedeflerinin 1500 ünite kan olduğunu söyleyerek, “11:00-17:00 saatleri arasında çadırımız açık olacak ama saat 21:00’a kadar kan vermek isteyen vatandaşlar kan verebilir”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!