Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇETİN; “ACİL ÖNLEMLER ALMALIYIZ”

ÇETİN; “ACİL ÖNLEMLER ALMALIYIZ”
Kapaklı Belediye Meclisinin 2023 yılı Mart ayı olağan toplantısının ilk oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildiği toplantıda konuşan Başkan Çetin, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Toplantı öncesi bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “6 Şubat günü 11 ilimizde büyük bir yıkıma sebep olan depremi yaşadık. Çok üzüldük. Bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Olayın olduğu ilk günden itibaren tüm ülkede olduğu gibi ilçemiz ve ilimizde de vatandaşlarımız inanılmaz bir seferberlik örneği gösterdi. Birlik beraberlik içerisinde imkanları doğrultusunda yardımlarını ulaştırmak için çalıştı, adeta Çanakkale ruhunu tekrar canlandırdı. Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak yardımlarımızı ulaştırmak için bizler de seferber olduk. Bir kez daha bu necip milletin ferdi olmaktan gurur duydum.” dedi.

“ACİL ÖNLEMLER ALMAMIZ AŞİKAR”

Başkan Çetin, “Derin acılar yaşadık. Bölgeye de gitmiş birisi olarak oradaki manzarayı da gördüğümde gerçekten adeta bir şok yaşadık. Büyük bir yıkım. Allah beterinden saklasın. Bunca yıllık tecrübelerimize rağmen bu acıları tekrar tekrar yaşayan ülke olduk. Sebepleri her ne olursa olsun bundan sonraki süreçte de öyle zannediyorum ki yasal mevzuatların da değiştirilmesiyle beraber daha radikal çözümler üreteceğiz. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak bir kez daha yaşananlardan ciddi ders çıkartıp bu konuda önlemler almamız, daha dikkatli organizasyonu ortaya koymamız gerektiğini gördük. Olası Marmara depreminde aynı acıları yaşama ihtimalini göz önünde bulundurarak acil önlemler almamız aşikar. Büyükşehir belediyesi 2 yıl önce Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığını kurdu. İlçe belediyeleriyle koordine halinde çalışmalarını sürdürüyor. Biz de 2021 yılında kentsel dönüşüm çalıştayı yaparak, meclis üyeleri ve STK temsilcilerine bilgilendirmede bulunmuştuk.” dedi. Başkan Çetin’in açıklamalarının ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

KARDEŞ KENT KONUSU GÜNDEME ALINDI

Ardından yoklama yapılarak, gündem maddeleri okundu. Ek olarak AK Parti grubunun Hatay ili Altınözü Belediyesi ile kardeş kent ilişkisi kurulması konulu önergesi oy birliğiyle gündeme alındı.

AFAD MERKEZİ VE ARAMA KURTARMA BİRİMİ KURULUYOR

Mart ayı meclis toplantısının ilk oturumu Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürü Ferhat Kaanoğlu’nun kurulumunda sona gelinen AFAD merkezi ve Arama Kurtarma Birimi ile ilgili sunumu ile devam etti.

RİSKLİ YAPI TESPİT İŞLEMLERİNDE İZLENECEK YOLU ANLATTI

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise 2021 yılında meclis üyeleri ve STK temsilcilerine yönelik gerçekleştirilen kentsel dönüşüm ve strateji çalışmalarını içeren çalıştay sunumunu tekrar anlattı. Akabinde riskli yapı tespit işlemleri hakkında izlenecek yol ile ilgili gerekli bilgilendirmede bulundu. Sunumların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İmar ve Şehircilik  Müdürlüğü tarafından sunulan  31/01/2023 tarih 44466 sayılı  İnönü Mahallesi 919 ada kat artırımı talebine ilişkin İmar Plan Değişikliği konulu yazısının görüşülmesini içeren gündemin ilk maddesi oy çokluğuyla İmar Komisyonuna havale edildi.

İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

İmar ve Şehircilik  Müdürlüğü tarafından sunulan  22/02/2023 tarih 45646 sayılı  Çerkezköy Saray D567 Devlet Yolu Kapaklı Farklı Seviyeli Kavşağının kapaklı sınırlarında kalan taşınmazlara ilişkin kamulaştırma planlarının imar planına işlenmesine ilişkin İmar Plan Tadilatı konulu yazısının  görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi. İmar ve Şehircilik  Müdürlüğü tarafından sunulan  23/02/2023 tarih 45702 sayılı Kapaklı Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği konulu yazısının görüşülmesini içeren üçüncü gündem maddesi de oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi. İmar ve Şehircilik  Müdürlüğü tarafından sunulan  23/02/2023 tarih 45707  sayılı Cumhuriyet Mahallesi 665-667 adalar arasında kalan ibadet alanı ve otopark alanı ile  971-1345-1784 adalar arasında kalan Park Alanına 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği konulu yazısının görüşülmesini içeren dördüncü gündem maddesi oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 24.02.2023 tarih 45801 sayılı Kadastro Kanunu hükümleri doğrultusunda Pınarça Mahallesinde yapılacak olan kadastro çalışmalarında görev almak üzere bilirkişi seçimi yapıldı. Ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 24.02.2023 tarih 45812 sayılı Dolu Kadro değişikliği konulu yazısının görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Kapaklı Belediyesi ile Hatay ili Altınözü Belediyesi’nin kardeş kent ilişkisi kurulması konulu gündem maddesinin oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesinin ardından oturum sona erdi.

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanması ve ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından oturumu sonlandıran Başkan Çetin, alınan kararların hayırlı olmasını dileyerek ikinci oturumun 3 Mart Cuma günü saat 10.00’da yapılacağını belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!