Reklamı Geç
AHMET YILDIZ
ABDULLAH ÖĞE
Tekirdağ
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$
VAHAP AKAY

ÇETİN: "EĞER KADİR BAŞKAN YAPSAYDI HER YERE POSTERİNİ ASARDI"

ÇETİN: "EĞER KADİR BAŞKAN YAPSAYDI HER YERE POSTERİNİ ASARDI"
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, yaptığı basın açıklamasında ilçeye kazandırmak istediği yeni projelerinden bahsetti. Pınar Bulvarı'nı baştan aşağı yenilediklerini ve ilçeye yakışır bir görünüm kazanması için çalışma yaptıklarını belirten Çetin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ni de ilçelere adaletli yatırım yapmaması nedeniyle eleştirdi.
MUSTAFA ÇETİN

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, yaptığı basın açıklamasında projelerinden bahsetti. İlçeye kazandırmak istediği yatırımlardan bahseden Çetin, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yaşadığı sıkıntılardan da bahsetti.

“FİLM PLATOSU KURACAĞIZ”

İkizgöller’de film platosu oluşturmak istediklerini belirten Çetin; “İkizgöller’de biz yeni bir proje düşünüyoruz. Ağaçları kesmeden toplam maliyeti 20 milyonu geçen bir projemiz var. Oraya bir film platosu kurmak istiyoruz. Biliyorsunuz bu işi yapan ajanslar dışarıdan yer arıyorlar. Bize birkaç firma geldi. Yakında ihale yapılacak. Önümüzdeki haftalarda belli olur. Sirkülasyonu arttırmak ve ilçemize değer katmak için böyle bir proje yapalım dedik. Oradan çok fazla bir gelir beklemiyoruz. Sadece bölgemize değer katmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

“ÇOKTAN YAPILMIŞ OLACAKTI”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kapaklı’ya ciddi olarak yatırımları olmadığını belirten Çetin; “Büyükşehirle ilgili sıkıntılarımız var. Biz bir yıldır Kültür Merkezi’ni almak için çalıştık. Önce TESKİ’yi oraya taşıdılar. Eksik teslim ettiler. Yine de buna dahil bir şey demedik. Kendi bütçemizden temizliğini, bakımını yaptık. Geçen yıl aralık ayından beri Millet Bahçesi’nin imar planları ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Bir türlü çözmüyorlar, ben art niyet arıyorum bunda. Başka yollardan çözmeye çalışıyoruz. Bugün imar planları hazırlanıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teslim edilseydi çoktan yapılmış olacaktı” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR ADALETLİ YATIRIM YAPSIN”

Bu siyaset eski, dayanıksız ve çürümüş siyaset. Bu sene hiçbir şey yapılmadı Büyükşehir tarafından. Ama her şeye rağmen ben dostça yaklaşıyorum. Tekirdağ’ın Kadir abisinden sıkıntıların çözümü konusunda destek istiyoruz. Meydan projesi vardı. Ben kendisiyle görüştüm. Yapmayacaksanız, ben bakanlıkla görüşürüm, bu projeyi yaparız dedim. Biz bakanlıktan getirmeye çalışalım, Büyükşehir bütçesini adaletli bir şekilde dağıtsın istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“HEP BATIYA DOĞRU YATIRIM BÜTÇESİ AYRILIYOR”

Kapaklı’daki her mahallenin talepleri olduğunu dile getiren Çetin; “Ben 14 mahalle muhtarıyla ayrı ayrı görüşüyorum. Her muhtarın da kendisine göre talepleri var. Biz bu talepleri çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Büyükşehirden de istekleri oluyor. Umarım bu sıkıntıları çözerler. Şarköy, Muratlı, Hayrabolu, sonrasında Kapaklı diye gider inşallah bütçe planlaması. Ama hiç böyle gitmedi. Hep daha batıya doğru yatırım bütçesi ayrılıyor” dedi.

“KADİR BAŞKAN YAPSA BAŞTAN AŞAĞI KENDİ POSTERİNİ ASARDI”

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı ciddi projeler yapmamakla eleştiren Çetin; “Bizim ilçemize Atatürk Silüeti ile ilgili bir görsel yapmışlar, diğer ilçelere de öyle. Çok cafcaflı anlatılıyor ama Kadir Başkan bir fotoğraf çekiyor tüm ili ayağa kaldırıyor. Vatandaşlar bize soruyor, Pınar Bulvarı’nı Tekirdağ yapmıyor mu diye? Arkadaşlar eğer Pınar Bulvarı’nı Kadir başkan yapsa, baştan aşağı kendi fotoğraflarını asardı. Taaa 2018’den söylediği bir söz vardı başkanın, ‘Kapaklı, Trakya’nın parlayan yıldızı olacak’ diye. Hala daha bir şey yapılmış değil” diye konuştu.

“BİZE BERTARAF TESİSİ LAZIM”

Tekirdağ’a yapılacak çöp depolama alanı ile ilgili de konuşan Çetin; “Arkadaşlar, Avrupa başka ülkelerden çöp alıyor. Ben üniversite yıllarımdan itibaren bu konuyla çok ilgilendim. Geçen dönemde yanlış hatırlamıyorsam 3 yıl Çevre ve Sağlık Komisyonu’nda görev yaptım. Bu çöp bertaraf tesislerini gördük. 6 tane il gezdik. Oradaki çöpler değerlendiriliyor ve belediyeye para kazandırılıyor. Biz arık çöp oraya gitsin, yok buraya gitsin konusunu geçelim. Bertaraf tesisi yapalım. Mantıklı olanı da bu. Büyükşehir olmadan önce her yerde vahşi depolama çöp sahası vardı. Kapaklı’da ormanın içindeydi. Çerkezköy’de tepedeydi. Allah’tan büyükşehir geldi, bunların hepsini ortadan kaldırdı, yeni bir tesis oluşturdu. Yapılan vahşi depolamanın bir kat iyisi. Ama bize bertaraf tesisi lazım. Çöp hiçbir yere depolanmasın, bunun bertarafı yapılsın, kaynak sağlansın ve Trakya kazansın. Bunlar bana daha çok siyaset malzemesi gibi geliyor. Halk bunlara duyarlı olduğu için bunu kullanıyorlar” dedi.

“BİR BUÇUK MİLYON HİBE ALACAĞIZ”

Yeni projelerle ilgili de bilgi veren Çetin; “Yöresel ürünler çadırı ile ilgili proje hazır. Bunun yüzde 70’i hibe. Şimdi yeni bir proje daha yaptık. Karlıköy’de eski bir cephanelik var. Toplam maliyeti 3 milyon. Biz bir buçuk milyonunu hibe alacağız. Orada mantar üreteceğiz. Hangi mantar istenirse ondan üreteceğiz. Genelde istiridye mantarı talep ediliyor” dedi. Çetin, konuşmasının sonunda Millet Bahçesi’ni bir an önce tamamlamak istediklerini belirterek, oraya bir de belediye binası ve adliye binası oluşturmak istediklerini ifade etti. Başkan Çetin, yeni projeler üretmeye devam ettiklerini belirterek, açıklamasını sonlandırdı.

MEHMET KELEŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Turgay Çiçek
    28-11-2020 14:19

    Geç bunları niye bu kadar yalan söylüyorsun Allah'tan kork adam başka ne yapsın

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!