Reklamı Geç
çetintaş ticaret
Tekirdağ
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.98
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2225.8
  • BIST
    9111.5
  • BTC
    65855.908$

ÇETİN: “KAPAKLI, TRAKYA’NIN EN PROBLEMLİ İLÇESİ”

ÇETİN: “KAPAKLI, TRAKYA’NIN EN PROBLEMLİ İLÇESİ”
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin; “Kapaklı, Trakya’nın en problemli, en zor ilçesi. Hem nüfus yoğunluğundan kaynaklanan sıkıntılar var, hem yeni ilçe olmanın getirdiği sıkıntılar var, hem de birikmiş problemler var. Bu problemlerin çözülmesi için hem büyükşehirden hem hükümet ayağından ciddi destek almamız gerekiyor” dedi.

Kapaklı Belediyesi’nin pandemiden dolayı ertelenen meclis toplantısı yapıldı. Ağustos Ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin; “Hem nüfus yoğunluğundan kaynaklanan sıkıntılar var, hem yeni ilçe olmanın getirdiği sıkıntılar var, hem de birikmiş problemler var. Bu problemlerin çözülmesi için hem büyükşehirden hem hükümet ayağından ciddi destek almamız gerekiyor” dedi.

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 1 adet kadroda Dolu Kadro Değişikliği konulu yazı görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan Boş Kadro Değişikliği konulu yazı görüşüldü. 5 adet kadroda hem unvan hem de derece değişikliği yapılması oybirliği ile kabul edildi.  İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan yazıya istinaden tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan Mühendisin aylık çalışma ücretinin belirlenmesinin ardından Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan Parke Taşı Talebi konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 303 ada 27 parseldeki belediye hissesinin hissedarına satılması konulu yazı İmar Komisyonu’na havale edilirken, toplantıda Kültür Merkezi Tahsisi konulu yazı da görüşüldü. Mülkiyeti Kapaklı Belediyesi’ne ait olan ve kültür merkezi yapılması şartıyla 5 yıl süreyle bedelsiz olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen 512 ada 1 parselde yapılan kültür merkezinin kullanımının 31 Mart 2024 tarihine kadar bedelsiz olarak Kapaklı Belediyesi’ne tahsisinin kabulü, kültür merkezinin kullanımı için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Kapaklı Belediyesi arasında protokol yapılması ve protokol için Kapaklı Belediye Başkanına yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan teknikerin aylık çalışma ücretinin belirlenmesi konulu yazının oybirliği ile karara bağlanmasının ardından İmar Komisyonu raporları da oybirliği ile kabul edildi.

“HAKSIZLIĞI ÖNLEMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Yaklaşık 6-7 aydır belediye bünyemizde İçişleri Bakanlığı’nın kullandığı modüler yapıları tek tek birimlerimizde açıp kullanıma sunuyoruz. 1 buçuk aydır Zabıta Müdürlüğümüz İçişleri Bakanlığı’nın sistemine, kaydına girerek ruhsatlandırma veriyor. Bundan böyle ahbap çavuş ilişkilerine son vermiş oluyoruz. Birçok konuda İçişleri Bakanlığı’nın uyguladığı sistemi faaliyete geçirerek her şeyi resmi yapar hale geldik. İmar mevzuatına varıncaya kadar bütün konuları resmi bir mevzuat içinde yürütmek için belediye birimlerimizle çalışıyoruz. İmar konusu da bunlardan biri. 1-2 yıl içinde tüm birimlerimizin bu sisteme dahil olarak faaliyetlerimizi yürüteceğimiz bir ortam olacak. Ruhsat şartlarını yerine getirmeyen bizden ruhsat alamayacak. Çünkü maalesef ilçemizde geçmiş dönemde bir çok ruhsat verilmiş. O ruhsatlar bugün çok da hukuki değil. Yavaş yavaş işi daha profesyonel bir hale getirip, resmi hale getirip haksızlığı önlemeye çalışıyoruz” dedi.

“YETER Kİ KAZANAN KAPAKLI OLSUN”

Geçtiğimiz hafta AK Partili meclis üyeleri ile birlikte 2’nci kez Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na seçilen Prof. Dr. Mustafa Şentop’u ziyaret eden Başkan Mustafa Çetin, ziyaretle ilgili de konuştu. Belediye Başkanı Çetin, yaptığı konuşmasında; “Bir türlü Kapaklı’da siyaseti Kapaklı için yapamıyoruz. Bunu keşke başarsak, canı gönülden istiyorum. Kapaklı belki Tekirdağ genelinde bir ilke imza atacaktı. Muhalefet meclis üyelerimizle topyekun gidip Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Meclis Başkanımıza taleplerimizi iletme şansımız vardı. Biz yine bunları ilettik. Ama Cumhuriyet Halk Partisi  meclis üyeleri de aramızda olsalardı memnun olacaktık.  Meclis başkanımızın ikinci defa seçilmesi hasebiyle yeni dönemde çok daha fazla kendisini ziyaret ederek ilçemizin sorunlarını aktarmamız gerekiyor. Böyle bir imkanımız var. Aynı şekilde CHP’nin de Faik Öztrak gibi bir değeri var. O gün katılmış olsaydınız beraber onu da ziyaret etmek isterdik. Yeter ki, kazanan Kapaklı olsun. Bizim dönemimizde yapılmış bir hizmeti bize getirecek bir puan olarak değerlendirirsek ve bu kutuplaşmaya devam edersek maalesef Kapaklı kaybeder. Ben 2024 hesabı yapmıyorum. Kapaklı’nın sorunlarıyla dertleniyorum. Başka ilçelerde ya da Anadolu’daki bazı bölgelerde siyaseti topyekun yapıyorlar ve sonuç alıyorlar. Bizim Ankara’da kapısını çalacağımız iki tane değer var. Buraya gittiğimizde alacağımız sonuçları hep beraber burada alkışlarız, hep beraber bunun gururunu yaşarız” şeklinde konuştu.

“SİYASETİMİZİ KAPAKLI İÇİN YAPACAĞIZ”

Tüm parti liderleriyle ortak hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Çetin; “Ben her gittiğimde ifade ediyorum ama bir de meclis üyelerimizin ağzından bunların zikredilmesi olayın başka bir boyutunu ortaya koyuyor. Ankara’daki hizmetin buraya gelmesi tamamen lobi ile oluşuyor. Gidip talep etmezseniz sonuç alamıyorsunuz. Bunun A partisi B partisi önemli değil. Hep beraber Kapaklı eşrafıyla, Kapaklı’nın önde gelen siyasetçileriyle beraber bir algıyı yönetmemiz lazım. Birlik beraberlik içinde oraya yapacağımız ziyaretler önem arz ediyor. Bunu kendi aramızda konuşmamız lazım. İlçe başkanları ile birlikte hep beraber oturup bizden beklentileri neyse bunu karşılamaya hazırız. Kapaklı’nın gerçekten ciddi sorunları var. Kapaklı’nın birlik beraberliğe ihtiyacı var. Ben bunu samimiyetle söylüyorum. Eğer siyaseti Kapaklı’ya hizmet için yapacaksak beraber büyükşehire gidelim, beraber Ankara’ya gidelim. Ankara isteme kapısı. Aynı şey büyükşehirde de geçerli. Büyükşehir yasası ile beraber hizmetlerin büyük bir kısmı büyükşehir belediyesine geçti. 5 yıldır birlikte büyükşehirden bir hizmeti getirtebiliyorsak bu benim başarım değil, hepimizin başarısı olacak” ifadelerine yer verdi.

“KAPAKLI TRAKYA’NIN EN PROBLEMLİ İLÇESİ”

Büyükşehir tarafından 15 ay içerisinde Kapaklı’da 3 caddenin yapıldığını kaydeden Çetin “3 caddemizin toplam kilometresi 2 kilometre yok. Kapaklı’nın Büyükşehirden daha fazlasına ihtiyacı var. Altyapı tamamlanmadan asfalt işlerine gireceğiz. Yazık günah olacak. Önceki gidişimde İller Bankası’ndan rica ettim. Kapaklı’nın altyapısıyla ilgili büyükşehire kaynak sağlayalım diye. İller Bankası Genel Müdürü, milletvekili İlhami Özcan Aygun’u arayıp durumu izah etti. Kapaklı’nın altyapısı için 25 milyon liralık bir kaynağı İller Bankası vermeyi taahhüt etti. Projeyi hazırlayıp gelin, krediyi sağlayalım dediler. Kendi öz kaynakları ile bir çalışma yürütüyorlar. Ama çok ağır yürüyor. Erbay Caddesi, Canbazlar Caddesi, Vatan Caddesi’nin altyapılarının yenilenmesi ile ilgili projelerimiz var. Bu projeler henüz daha TESKİ’de hazır olmadığı için kredi için müracaat edemiyorlar. Yılsonuna kadar bunları tamamlayacaklarını söylediler. Biz asfalta girelim mi girmeyelim mi, bunların hepsinin istişare edilmesi gerekiyor” dedi. Kapaklı’nın Trakya’nın en problemli, en zor ilçesi olduğunu dile getiren Başkan Çetin, “Hem nüfus yoğunluğundan kaynaklanan sıkıntılar var, hem yeni ilçe olmanın getirdiği sıkıntılar var, hem de birikmiş problemler var. Bu problemlerin çözülmesi için hem büyükşehirden hem hükümet ayağından ciddi destek almamız gerekiyor” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!